reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ania no to faktycznie ciepłokrwiste masz Dziecię:-D współczuję, nie mogę pojąć jak można ukraść coś co wiadomo że daje dziecku tyle radości:wściekła/y:
Aurelka ale na usg bioderek masz iść czy nie:confused:
Basia to niezły wiaterek macie:szok: a twojego męża rozumiem doskonale, matka matką ale wszytsko ma swoje granice, szczególnie gościnność:sorry2:

my dziś na spacerku jednak nie byliśmy :-( trochę się bałam z tym katarkiem, zaplanowałam że jutro pójdę a tu K. mi mówi że od jutra deszcz:angry: JA CHCĘ WIOSNĘ!!!!!!!!!!!!!

reklama
cześć dziewczyny

my już z powrotem, Kasjan całą drogę spał, super zniósł podróż, w pierwszą stronę tylko tak się owalił aż do połowy pleców. Widze że jakieś spotkanie się tu szykuje, świetny pomysł :happy2:. Mój syncio waży już 6 kg, musze pampki na 3 zmienić .

Witam, ja po wizycie i okazało się że nadal mam infekcje rany, dostałam dwa antybiotyki, ehhh....załamka totalna:-(, chyba nigdy mi sie to nie zagoi:no:
Mój synek dzisiaj taki grzeczny, je, śpi z przerwami na zabawy ze mną i przesyła mi uśmiechy (sporadyczne) ale zawsze to juz coś. :-)
Ania straszne by dziecku sanki ukraść:szok:
Aurelka ładnie Ci Mała przytyła;-)
Basia u mnie też strasznie wiej, dosłownie wózek mi wyrywało!
Miłej nocki.

Clodi 6 kilo, ale pulpecik :-D więcej ciałka do kochania, my pewnie też już szóstka jak nic, może i więcej :cool2:Marysia ma takie obwarzany że szok :szok: w każdym razie w trójkach już siedzimy, te z Dady są naprawdę spore, szerokie, elastyczne, na duży brzuuszek super, nawet jeśli trzeba sporo spiąć z boczku. Moim zdaniem sa jakościowo jak oryginalne pampersy, cienkie, miękkie. Te z happy sa mniej elastyczne, ale na mniejsze dziecię w sam raz, bo jednak rozrzut 4-9 kg to całkiem sporo mi się wydaje. zobaczymy jak te z babydream się spiszą, ale to za parę dni, po powrocie do Poznania, a wracamy już w środę, mam nadzieję że nie będzie za ślisko...

Vivienne dzieki za podpowiedź :-) dziś w aptece pani dała mi kilka próbek Aquastop i dorzuciła jeszcze Linoderm Plus z pantenolem ponoć idelany do skóry niemowląt podczas pieluszkowania, do bardzo suchej skóry, po oparzeniach i odparzeniach oraz z wypryskami alergicznymi:confused: przetestuje i zobaczę, na razie posmarowałam dzieciakom buźki aquastopem zobaczymy:-)
a pieluszki dada moim zdaniem są super:tak: i oprócz jakości mają jeszcze super cenę a przy takich ilościach to ważna sprawa:happy2:

a co do zlotu to pomysł super :-) tylko tak się zastanawiam czy nie lepiej byłoby pomyslec o tym póki jesteśmy na urlopach macierzyńskich :confused: bo nie wiadomo czy dopasujemy później urlopy:confused: choć pewnie niestety nigdy nie będzie takiego terminu żeby wszytskim pasowało:-(

Heej :confused2: Ja od wczoraj chora. Miałam prawie 39 i boli mnie całe ciało, jakby mnie ktoś kijami obił, więc chyba jakaś grypka mnie dopadła. Albo od piersi. Bo od wczoraj też mam kapuściane wkładki w cyckonoszu, bo bolała mnie ta jedna pierś bardzo. Lecę na Apapie i ta kapucha i jakoś pomaga. Mały chyba jakiś skok rozw. przechodzi, bo wczoraj praktycznie nie spał w ciągu dnia, tylko krótkie drzemki łapał i uspokajał się przy cycu (co 1,5 godz) :dry: A wieczorem był już tak zmęczony i marudny, że nie mógł zasnąć i tuliliśmy go na zmianę z M. W końcu około 22:00 zasnął. I tak do 4 rano. Ja wcześniej się obudziłam z bolącymi cycami, tak więc przyszła pora na użycie laktatora. Strasznie hałasuje, ale daje ulgę. Tylko teraz przydałoby mi się zaopatrzyć w jakieś pojemniki na mleko, żeby mrozić. Gdzieś tu kiedyś pisałyście o ich. Wiem, że można kupić np na All. ale ja muszę mieć na już. W aptece dostanę?
przepraszam, że tylko o sobie, ale głowę mam taką jakby mi kto waty napchał :-(

Hejka znowu mam nadrabiania:sorry2::sorry2::sorry2:

podczytywalam, ale brak sily na pisanie, w piatek wieczorem wracajac od siostry wywalilam sie na parkingu na lodzie i do dzis chodzic nie bardzo moge:no::no:

Bylam z malym na kontroli u pediatry wszystko ok na 6 tygodni wazy 5,5 kg;-)

Co do spotkania do ta ja moge tylko we wakacje pewnie w sierpniu;-) bede napewno w Poznaniu bo jezdzimy ze starszakiem do ortopedy, a tak to okolice Plocka, wiec Warszawa, Lodz ewentualnie pasuje;-)

Betiks zdrowka;-)

Ide poczytac:tak:

reklama
Betiks kochana zdrówka, pij miodzik, syropek z cebulki i czosnek ;-)
Noukie ładnie waży ;-) a masz spuchnięte coś ?
Dziś piekę kaczkę z jabłkami. pierwej raz oby wyszła

Do góry