reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

A u nas miała byc dzis odwilz a termometr pokazuje -5 :angry::no:
kiedy ja wreszcie wyjde z malym na spacer :wściekła/y:

Basia współczuje ci tych nocy, jak nie jedno to drugie dziecko. Ja bym na pewno ocipiała :no: to nie dla mnie, dobrze ze moje dziecie jak sie budzi w nocy to od razu zasypia jak zje. Juz nie chwale by nie zapeszyc :tak: za to w dzien coraz mniej spi, jeszcze nie zasnał a wstal o 8,30, nie moge sie wykapac :baffled:

reklama
aisha Marysia też coraz mniej śpi za dnia, a na okazje pt. "nie mogę się wykąpać" mamy leżaczek, Marysię do leżaczka i ze soba do łazienki :cool2: prysznic szybki ale treściwy, gadam do niej i spiewam a ona mniej zestresowana :-)

Ania co za chamstwo z tymi sankami !
Aisha ja już byłam kilka razy mimo mrozu:tak:
Cinamona ja już tez czekam na moment jak będę brzuszki ćwiczyć , nie mogę się doczekać;-)

Patrzyłam na termometr rano i było -5 :baffled: a teraz się "ociepliło" i jest -1 :tak: mogłabym śmiało wyjść ale sypie, w sumie to nie przeszkadza ale dopiero się wykąpałam bo mały zasnął i spi nim się obudzi i ja się ogarnę to pewnie będzie 16 i szarówa. Jutro za to sobie nie odpuszcze :>

vivienne ja mam leżaczek bujaczek ale taki spory na prad i nie zmieściłby mi się do łazienki nawet :-D jak ide sie kapac to zwykle wrzucam malego do wozka. Dobrze ze wózek czysty i jeszcze nie uzywany na zewnatrz to moge sobie pozwolic na jezdzenie nim po domu, ale juz jutro jak wyjdziemy na spacer to ja nie wiem jak ja bede sie kapac, wole malego miec na oku i nie zostawiac go samego w innym pomieszczeniu jak bede sie kapac, wiem jestem troche przewrazliwiona :tak:

nathani u mnie przez ostatni czas caly czas mroz taki konkretny i jakos wolałam nie wychodzic

Mysmy sie tak rozspacerowali, ze nam nawet odczuwalna -8 nie grozna:-D.
No z tymi sankami to sie wkurzylismy... Wychodzilismy do babci wczoraj to byly... Jak wrocilismy to juz nie.. I po co one komu jak snieg topnieje u nas:/

Ania_789 - No to bezczelne normalne, żeby dziecku sanki ukraść. :baffled:

My dziś byliśmy u lekarza, Zuzia waży 4100, całkiem ładnie przybrała. :tak:
Na ulewanie nie dostaliśmy nic, jak się nie poprawi to do 2 miesiąca to mamy iść po syrop.
Ja oczywiście dostałam skierowanie na badania, bo blada jestem, ale taka to już moja natura.
Sprawdziła małej bioderka i stwierdziła, że nie muszę iść do ortopedy. I skierowania nie dostałam. :dry:

U nad dzisiaj było 5 st na plusie, ale chlapa się już taka robi, że boziu. :dry:

Mojemu dziecku pediatra nawet nie patrzyła na bioderka tylko od razu dala skierowanie :baffled: poza tym chyba powinna byc jakas wizyta jeszcze u lekarza oprocz tej pierwszej po wyjsciu ze szpitala ? Bo mi nic w przychodni nie powiedziano na ten temat a ja zapomnialam zapytac. Zapisana jestem na szczepienie w polowie lutego to wtedy pewnie bedzie badany.
Dzis stanelam na wage sama a pozniej z małym i wychodzi ze wazy mniej wiecej 5kg :-):-D

U nas sa dwie wizyty pierwsza 2 tyg po porodzie, druga 6 tyg po. A pozniej jesli chce wazyc synka moge isc do pielegniarki srodowiskowej, ktora u nas przyjmuje co tydzien we wtorek.

Mnie dzis dopadla rwa kulszowa, cierpialam na to w ciazy i myslalam ze przeszlo mi, ale dzis ledwo chodze. Niestety moja corcia wazy juz z 11 kg a synek ponad 4 i chyba nie tak ja dzwiglam. Bol taki ze promieniuje mi do kostki :baffled:

Dziewczyny fajnie macie mrozik, sniezek, ile bym dala zeby u nas choc przez tydzien lezal snieg. A za to mamy deszcz w poziomie i wichury takie ze mi dzis corcie przewrocily.

reklama
Aisha ja zanim zabrudziłam wózek na dworku to stawiałam go w kuchni, ale do lazienki się nie mieści, za to samiast leżaczka możesz smiało uzyć fotelik samochodowy, tak też zabierałam Małą ze sobą. Ładnie ci dziecię waży :-)

Po pierwszej wizycie u pediatry chyba dopiero jest wizyta na szczepieniu, jesli nic się nie dzieje. my skierowanie na usg też dostalismy jeszcze zanim lekarka obejrzała Marysię, wydaje mi się że ta wizyta jest ważna bo samo odwodzenie to jedno, ale sprawdzają jeszcze wykształcenie panewek, czego gołym okiem nie widać

Do góry