reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ja te kropelki musze kupić bo można osiwieć.
Jakiś czas temu smoczek był wybawieniem, dostawał go lądował w łóżeczku i zasypiał nawet na 2-3 godziny.
Ale nie teraz obraza na smoka i moge się bujać.
Śpi po pół godziny a mnie coś zaraz trafi.
Mam czas aby zjeść jakikolwiek posiłek od rana bo małemu puściłam na caly regulator odgłos odkurzacza i wsadziłam smoczek (przy szumach jakoś ciumka) masakra:dry:

reklama
Mój maluch wczoraj caly dzien nie spał :baffled: miał 2 drzemki po dosłownie 15min i ciagle marudził, ciagle cyc, a cyce jak flaki wyssane i juz mialam wrazenie ze nie nadazaja produkowac i musialam malemu dac wieczorem mm bo nie szlo wytrzymac i dopiero byl spokoj :tak: w ogole jakos mniej pokarmu mam :baffled: nie wiem dlaczego moze maly wiecej potrzebuje i mu nie wystarcza :no: dzis tez go musze chyba dokarmic bo ciagle chce jesc a cycki juz sie robia miekkie :angry:

Dzis zaliczylismy pierwszy spacer :-):-)maluszek przespal caly spacer :tak: jutro oby nie padało i bedzie powtorka

hej dziewczyny:)
nadrobie was potem lub juytro bo wpadlam tylko na chwilke.. jade dzis na 21 z malym do laryngologa bo pediatra podejrzewa zapalenie ucha po konsultacji telefonicznej, zadzwonilam do niego rano i powiedzialam zemalutki taki niespokojny, jsc nie bardzo chce i macha raczkami mocno i placzliwy jest i ze spaniem klopot i od soboty tak mu dziwnie z jednego uszka brzydko pachnialo a dzis ropka wyplynela.. no to powiedzial mi ze do niego jechac i placic za wizyte to bez sensu bo to lepiej do laryngologa dzieciecego i mi polecil dobra pania doktor no to jedziemy wieczorem...;/ martwie sie o niego.. nie goraczkuje ani nic, tylko to co napisalam... a w ogole to sie dowiedzialam ze jak dziecko dosc sporo lub inaczej-jak czesto ulewa to ze ten zwrocony pokarm moze sie dostac do ucha przez trabke bo u jiemowolat jeszcze jest pozioma i blizej gardla niz u nas i ze od tego moze sie zrobic zapalenie uszka;/ a nasz ulewa wiec tak mysle ze to moze byc to...;/ ech:(

naty - trzymam kciuki za wizyte, oby mu szybko przeszło :tak:

Mojego coś dziś uczuliło, byliśmy w przychodni, pani doktor powiedziała że te zaczerwienione krostki (wygladaja jak takie kaszaki) to reakcja alergiczna. Podejrzewam że albo nowy płyn do kapieli ktorego uzyliśmy HIPPa albo od rafaello (są tam migdały). Stawiam jednak na ten płyn do kąpieli :angry:

4madlen spacer w chuście, wow! Masz "dowody"? Byłyśmy dziś w Waszej okolicy, nawet zażartowałam do Marysi czy do Antka idziemy, to się uśmiechnęła :-)

My z Małą odwiedzałysmy dzis jej prababcię, pożegnać się, bo jutro wracamy już do Poznania. Jutro mam urodzinki, mąż szykuje powitalno-urodzinowy obiad, ciekawe czy jakieś ciacho na deser będzie :rolleyes:

Viv jak mu podpowiesz to pewnie bedzie:-D
Ja dzis bylam pare spraw pozalatwiac, jutro tez nas czeka toche jezdzenia, no ale postaramy sie pozalatwiac wszystko poki babcia jest i moze zostac z synkiem, Majeczke bedziemy brac ze soba bo kociol za duzy by miala:blink:

Naty mojej znajomej syn tez duzo ulewal i tez bardzo czesto mial zapalenie ucha, wiec to moze byc powiazane :sorry2: Mam nadzieje, ze laryngolog przepisze cos malemu i szybko wyzdrowieje.

U nas perspektyw na poprawe pogody nie widac, i jak tu wyjsc na dwor...corcia to chodzi od drzwi do drzwi....chcialaby na dwor a nie ma jak :dry:

Basia zapytałam, podobno już działał w tej sprawie, ciekawe czy się spisze na medal ;-)

Kasia_s i jak Wojtusiowa buźka, któryś krem pomógł?

4madlen któraś dziewczyna na meeting forumowy proponowała stadion wynająć, bierz narodowy, od razu z basenem będzie :-D

betiks dużo zdrówka życzę. :tak: Ja byłam pytać o pojemniczki w świecie dziecka to kosztują 80 zł za 10 szt, a na all znalazłam za 30. :dry:

Noukie - Dobrze, że nic poważniejszego się nie stało, zdrówka.

naty1990 - Biedny maluszek, dużo zdrówka dla niego i trzymam && za wizytę.

Ja dzisiaj wykorzystałam moją mamę. Wysłałam ją z małą na spacer, a sama zasiadłam do nauki z matmy, bo jutro mnie egzamin czeka, masakra. A w czwartek angielski. Nie wiem jak dam radę wszystkiego się nauczyć, ech. :baffled: Mam nadzieję, że zdam chociaż na 2.

Trzymajcie jutro kciuki, może dzięki temu te matematykę zdam. :-p

Dobra, kicam z moim M do wanny, a potem spać, bo mózg mi paruje. :-p

Dobranoc kobietki. ;-*

reklama
Aurelka powodzenia. Nam możecie życzyć bezpiecznej podróży i dobrej drogi, znowu prawie 5 godzin jazdy :dry:

Także dziś ostatni dzień wykorzystywania rodzicow do Małej, od jutra znowu ma tylko nas :-(

Do góry