reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ja byłam u gin. :)
Miała puściutko więc od razu weszłam i dała mi
l4 bo miała przygotowane .
Pytała jak się czuje w te upały to jej się przyznałam do
całodziennych mdłości.
Jej zalecenia to:
- banan, sucharki przed wstaniem z łóżka (hehe mąż bedzie wykorzystany)
- jeść co 2 godz coś małego
- jeść oddzielnie z piciem
- witamina B6 3xdziennie
- plus uciskanie pewnego punktu na nadgarstku
Bardzo miła z niej kobieta i nic nie wzięła za to.
Spytałam się bo wiem że niektórzy lekarze kasują nawet
za l4 :-(
Zaraz jadę do pracy to zawieźć i chyba woreczki wezmę do auta :oops:
A sok z cytryny niestety nie pomaga jedynie wieczorem :/

reklama
Dziewczyny pomocy!
Zrobiłam coś bardzo nieodpowiedzialnego. Ciągle mi słabo i kręci mi się w głowie, a kiedyś tak miałam przy cukrzycy ciążowej. Mój tata ma glukometr i chciałam sobie zmierzyć cukier. Tyle, że on nie ma takiego jak ja miałam, z jednorazowymi igłami, tylko ma tego pena. I mi pokazał jak go użyć, zanim zdążyłam zaprotestować :-( Boję się teraz strasznie, czy mogłam się czymś zarazić. Tata bierze stertę leków...

Witajcie babeczki,
Basia_one – gratulacje i witaj w klubie grudniowek !!!
Ja to chyba nawet bym tak chciala jedno po drugim. Zeby miedzy dziecmi nie bylo duzej roznicy wieku. Ale to moja pierwsza ciaza wiec jak sie dzidzia urodzi i mi da poplaic to pewnie zmienie zdanie:-D

Goco – super ze wesele sie udalo. Ja tez niedlugo wybieram sie na wesele do przyjaciol. Bedzie to juz po mojej pierwszej wizycie u lekarza i po pierwszym USG i jesli wszystko bedzie ok to chyba poinformujemy znajomych na weselu o tej wspanialej nowinie.

Maja 82 gratulacje i witaj. Ja tez 23.04 zrobilam test i termin wg kalkulatowow tez mam na ok. 20.12 :-)

Misia83 ja tez robie bardzo podobna salatke. Wlasnie mi o niej przypomnialas i zachcialo mi sie. Jak tylko kupie jablka to sobie zrobie.

Witam. Ja miałam 3 dni wolnego i mi się len włączył straszny. A tu dzisiaj trzeba iść do pracy i to jeszcze na druga zmianę. A jak tak popołudniówek nie lobię. do 22:45 w robocie trzeba siedzieć :angry:
No nic jak mus to mus. Zjadłam składanko a teraz mi niedobrze.
Milego poniedziałku wszystkim życzę.

Fiolka - mnie tutaj pani doktor kazała sobie kupić takie opaski na nadgarstki co to uciskają te punkty na nadgarstku i pomagają na tyle ze jest mi bardzo niedobrze a nie mega niedobrze.

Ostatnia edycja:
Dziekuje dziewczyny za wsparcie :) ogolnie przyzwyczajam sie do mysli o drugim dzidziusiu, mam nadzieje ze bedzie bardziej podobny do mamusi, bo córcia to cały tata. Kolezanki mi mowia ze gdyby nie fakt ze ja urodzilam to w zyciu by nie powiedzialy ze to moja córcia :p

cinamona powiem ci ze my dostalismy popalic na samym poczatku, Maja miala kolki, przez 1,5 miesiaca, dodatkowo refluks zoładkowo-przełykowy ma do teraz, ale podczas placzu przy kolkach bardzo sie zapowietrzala, dostawala czkawki takiej zoladkowej, nie mogla oddychac, ogolnie to sie nasilało i gdy juz kolki przechodzily to ta czkawka nie dawala jej spokoju, potrafila plakac 3-5 czasem 8h, podawalismy jej sabsimlex, bardzo nam pomogl, no ale pozniej sie jeszcze okazalo ze ma skaze bialkowa i nietolerancje laktozy, takze mam nadzieje ze drugi raz nie bedziemy musieli przez to przechodzic, bo ja psychicznie wysiadalam, maz mi bardzo pomogl i jakos umial ja uspokoic, ja to plakalam razem z nia.

Ja dzis robie na obiad mieso mielone z warzywami w sosie słodko-kwasnym a do tego zielona fasolka szparagowa z wody :)

basia_one tak sobie patrzę na Twoje suwaczki i między Twoimi dziećmi będzie 13 miesięcy różnicy czyli dokładnie tyle co między moimi synkami :-D:-D:-D

No tak wyjdzie a teraz w zartach wine zwalamy na lekarke ktora byla na urlopie przez prawie 3 tygodnie hehhe, bo ja bralam tabletki anty ale mi cos nie pasowaly i odstawilam je, dostalam miesiaczke przed czasem, wypryski i bol glowy mialam :( a pozniej sie okazalo ze lekarka do ktorej chodze na Medical Card wyjechala na wakacje. teraz niedawno bylam u niej po nowe tabletki, a sie okazalo ze w miedzyczasie zmontowalismy dzidziusia i tabletki niepotrzebne :)

dziewczyny czuję się coraz gorzej. nie wiem czy to nie angina. czy mogę wziąć paracetamol?:confused: nie umiem jeść ani mówić, powiększył się węzeł chłonny . poryczałam się. planuje jechać na pogotowie:no:

nathani wydaje mi sie,ze paracetamol mozesz brac :tak:,tylko nie wiem ile :sorry2:
a mleko z miodem i czosnkiem nie pomaga ?,duzo zdrowka ;-),bo choroby to ostatnia rzecz jaka teraz nam potrzebna
marciuk mozesz wkleic linka co to za opaski ?

reklama
Do góry