reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Goko super, że wypad się udał:-)

A ja coś jeść nie moge.... Znaczy niby jestem głodna a przez gardło nic przejść nie chce.... Ale właśnie wmusiłam w siebie kanpki z duuużąąą ilością majonezu:-D:-D . A najbardziej wchodzą mi teraz parówki z biedronki:-D:-D... ale się skończyły:baffled::baffled:

reklama
Witam wszystkie grudniowe mamusie :) Mam na imię Marzena. 23 kwietnia test wyszedł pozytywny. U lekarza jeszcze nie byłam, ale wg kalendarza ciążowego to 6 tyg i 3 dni. Termin na 20-21 grudnia. Córcię urodziłam przez cc 5 lat temu. Do lekarza wybieram się w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam

Hej, gratulacje Basiu, będzie dobrze nic się nie martw:-) Moja ciocia ma trójkę rok po roku i teraz sobie to bardzo chwali.
Ja już zdążyłam dziś być w Urzędzie Skarbowym, masakra, kolejka jak diabli, duszno, ciasno, dobrze, że miałam ze sobą wodę bo bym chyba tam padła jak mucha.
My wczoraj byliśmy na zakupach, kupiłam sobie fajne szorty jeansowe i bardzo cieniutki sweterek w dziurki w kolorze zajebistej żółci
:-D Akurat była promocja w Cubus -30% więc bardzo się opłacało.

Dziewczyny co robicie dziś na obiad? Ja nie mam pomysłu, jest tak gorąco, że nic mi się nie chce ale wiem, że muszę się odżywiać. Macie jakiś pomysł?

Marzenko witam cię serdecznie :-)

p.s mam pytanie czy istnieje szansa, żebym otrzymała zaproszenie do grupy zamkniętej?

Ostatnia edycja:
dzien dobry,
u nas upalow nie ma,ale bynajmniej nie pada,mlody dzisiaj jedzie z klasa na farme,wiec lepiej zeby nie padalo ;-)
lolcia ja juz odliczam dni do 1szych ruchow..i juz blizej niz dalej ;-),tez bym nie poszla zegnac kogos kogo nie lubie :-D
misia ja robie dzisiaj kotlet z kurczaka,ziemniaczki i jakas surowka..tylko nie wiem jeszcze jaka :confused:
goko fajnie,ze wyjazd sie udal ;-)
tym co pracuja,powodzenia oby szybko dzien w pracy minal ;-)

madlen polecam ci surówkę jeśli lubicie marchewkę, oto przepis:
2 duże marchewki,
2 jabłka,
por (ja daję pół pora)
marchewkę i jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki, por kroimy w kosteczkę i trzeba go posypać solą i zostawić tak na parę minut, żeby zrobił się miękki, póżniej marchewkę z jabłkiem i porem łączymy, sypiemy w/g uznania solą, pieprzem i dodajemy w/g uznania jogurty naturalny z majonezem, jeśli masz koperek to też można go dodać. :-)
Ja ciągle jeszcze nie wiem co zrobić, może jajko sadzone z ziemniaczkami i kefirem :confused:

misia u mnie w upaly to tez ciezko z jedzeniem,bo nikomu nie chce sie jesc jak jest cieplo.,no ale u nas upalow brak ;-)
jajko sadzone jest ok,do tego wlasnie kefir albo mizeria ;-)
a za pomysl na surowke dzieki :-)

Ja tylko wpadam i mówię że żyję. Zbieramy właśnie manatki i jedziemy nad jezioro na 2 dni :-)
Także jak wrócę to Wam poodpisuję..na razie musicie mi wybaczyć. Lecę i miłego weekendu majowego życzę...

Ostatnia edycja:
witajcie ciężarówki !

mam pytanie dot. czestotliwości spożywania posiłków . jak to jest u was ? Moj lekarz mowi ze musze jesc 6 malutkich posiłków w ciagu dnia. ( owoc lub kanapka to tez posiłek ) ważne ze mają byc co 2-3 godziny,

JAK jestem w pracy to
6 13 - sniadanie w domu :kawa z mlekiem i 3 kromeczki chleba z pieczywa pełnoziarnistego

9 00 - owoc np jabłko, kiwi, mandarynka + dużo wody w ciągu dnia

11 00 kanapka z pieczywa pełnoziarnistego

13 owoc lub jogurt z musli

16 30 obiad w domu , np zupka lub warzywa na parowarze z ryzem i mieskiem

18 30 owoc , lub kanapka

jak jest weekend to 7 30 - budzi mnie takie ssanie w żołądku ze nie moge spać , masakra jakaś.
Dziecko ponoc przyzwyczaja sie do regularnych posiłków. i musze wstac i cos zjeść . bo nie idzie spac w takim stanie.
jak zjem to od razu ssanie mija , ale juz sie nie kładę bo i tak bym nie zasnęła.:baffled:

jak jest u Was ?

reklama
Do góry