reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam :)

Co do chusty to dziś juz 2 razy podchodziłam do tego i nie powiedło się:dry: jak to to taka małą pchłę zamotać? ciężko go stabilnie jedna ręke przytrzymać, Milenke wiązałam ale jak juz większa była i stabilna a tu nie dałam rady bo i mały się prężył i wydzierał, no nic jeszcze popróbujemy. A prówbowałam kangurka a Wy jak motacie?

My też kąpiemy razem co drugi dzień i też M trzyma (no niech ma w końcu jakiś udział ;)) a ja myję i potem'obrabiam' to znaczy oliwkuję i ubieram. Główki nigdy nie smaruję tylko czeszę szczoteczką bużkę smaruję tak jak resztę ciałka oliwką a te suche bardzo miejsca to kremem nivea baby SOS - polecam.

4madlen te cerazzette czy Azalię bierze się bez tej 7 - dniowej przerwy, non stop:tak:

Mi chyba mały jakoś żle łapie lewą pierś bo z przerwami boli mnie mniej lub bardziej a jak zasysa to aż mokra z bólu jestem:baffled: nie wiem co jest bo prawa już zahartowana a ta cos kuleje ciągle:confused:

Ja rano piję kawę tą Ricore co w ciaży piłam mieszam ze zbożówką, tez tęsknie za taka mocna aromatyczna kawką z ekspresu:-p Albo Nescafe Espresso - moja ulubiona

viv fajny taki brat co smazy naleśniki :)) ja już pare razy jadłam bo uwielbiam ale takie mniej przysmażone oczywiście i z serem na słodko mniam:-p

U nas czkawka też bardzo często jest, to normalne, ten cały układ pokarmowy jeszcze jest bardzo niedojrzały, ja podaję pierś do popicia na czkawkę. Herbatek żadnych nie daję. Na brak kupy polecam kropelki probiotyczne BioGaia - jak u nas był problem to jak przedwczoraj mały sprodukował to nie wiedziałąm za co mam się łapać najpierw myślałam że ciuchy będę nożyczkami przecinać, dosłownie po samą szyję to to było hehe body od razu wyrzuciłam ale z pajaca też nie zeszło więc też stracony://

viv byc może to wina oliwki bo ona lubi zatykac pory i skóra wówczas nie oddycha a dziecko przez główkę własnie reguluje sobie temperaturę ciałka.

reklama
Wlasnie byla polozna,zmienila mi opatrunek i powiedziala, ze ladnie sie goi i powinno niedlugo wszystko wrocic do normy:happy2::happy2: W poniedzialek mam wizyte u lekarza i wtedy jeszcze raz obejrzy rane i zdecyduje czy mam brac jakies leki ale ona jest pewna, ze juz bez nich sie obejdzie:-)
Mlody spi wiec i ja skorzystam bo powieki same sie zamykaja...

Bylysmy na spacerku. Mala bardzo grzeczna, po 30 min zasnela i spala godzinke.
Obiad niestety musilismy jesc z nia na reka bo nie dala sie na chwile do wozka odlozyc ale za to po obiedzie wlozylam ja do wozka i sukces chyba po 20 min sama w nim zasnela co wczesniej bylo nie do pomyslenia wiec jestem szczesliwa, bo wyglada na to te jednak uczy sie sama zasypiac.

Co do kapieli to my kapiemy codziennie ok 21. Narazie kapiemy ja we dwojke bo sprawia nam to duzo radosci, a pozniej ja ja kremuje, ubieram itp. Pozniej jest zazwyczaj cyc i idzie spac. Spi wtedy zazwyczaj ok 4 godz.

Misia moja mala od kilku dni nie zrobila kupki wiec zaczelam podawac jej herbatke rumiankowo koperkowa. Na opakowaniu pisze ze mozna dawac 3 razy dziennie ale mala nie za bardzo chce ja pic. We wtorek idziemy do pediatry to sie jej zapytam o te kupki, czy mam sie martwic czy to moze normalne. Nie widze zeby sie prezyla czy cos ale jednak zaczyna mnie to martwic.
Moja tez ma czesto czkawke, w zasadzie codziennie.

Vivienne, Misia szczesliwej drogi

Bulkaasia ja nie smaruje oliwka glowki, tylko cialo smaruje balsamem musteli. Uwielbiam zapach tych kosmetykow.

Vivienne-my robimy poczęstunek w domu po kościele robie dwa dania rosół,drugie danie,jakieś jeszcze danie gorące 2 ciasta upieke tort zamówie,sałatke zrobie i chyba wystarczy:sorry2:my zapraszamy dziadków chrzestnych i tyle:-)ale naskrobałyscie:szok:nasza Julita tez czesto ma czkawke kąpie ja codziennie po 19 kapie ja w kosmetykacj ziaji taki żel i oliwke do tego .Ziaja jestesmy zadowoleni:tak:ja małej też nie podaje herbatek tylko piers:happy2:

Czesc dziewczyny, nadrobilam tylko ostatnia strone niestety, jestem strasznie zmeczona a nie ma kiedy spac . Maly nawet spokojny, tylko nie lubi sie przebierac. Pierwsze kapanie wczoraj zaliczyl i tez plakal. Z czasem sie przyzwyczai. Jest kurde strasznie ruchliwy, ma dlugie rece i nogi i takie szczuplutkie. Ciesze sie bo jak narazie nie ulewa i ladnie mu sie odbija, moze nie bedzie mial problemow jak Maja.

Ogolnie wracam do siebie, mala jest troche zazdrosna i przezywa, ale duzo z nia jestem wiec bedzie dobrze.
Teraz siedze i odciagam mleczko dla mojego glodomora, w nocy chcialam byc twarda i prawie cala nie spalam bo wisial na cycu a dzis ich dotknac nie moge, nawet prysznic bolal, ehhh

czesc mamuśki

piszę z mała na rękach, więc póki co tak na szybko mam pytanie, bo widzę że jesteś
4madlen, bo ty u swojego antosia miałaś problemy z pępuszkiem - wczoraj byliśmy u chirurga z resztą kikuta, który nie chciał odpaść no i lekarka nam go usunęła, przemyła, nałożyła lapis no i pytanie czy ten pępek teraz powinien wyglądać normalnie czy ten lapis zostaje zasuszony na pępku i później odpada, bo kurcze ona ma coś zasuszonego na tym pępuszku i ja już nie wiem :-:)zawstydzona/y:

edit:
a może inna z dziewczyn coś wie na ten temat??

Ostatnia edycja:
reklama
adgama lapis zostaje na pępku. robią się takie ciemne strupki z tego i one mają odpaść wraż z podstawą pępowiny bo skoro Wam zalapisowali tzn że jeszcze coś tam zostało... u nas też jeszcze jest kropka zalapisowana. Przemywaj octaniseptem przy kazdej zmianie pieluszki ale dopiero po 12 godzinach od lapisowania. a jak ubrudzili lapisem skórkę wokół pępka to zmyjesz to oliwką. Spokojnie nie ma się czym stresować teraz :)

Ostatnia edycja:
Do góry