reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
czy ktoras z was moze dorobila sie rozstepow na brzuchu pod pepkiem :baffled: w trakcie ciazy tydzien przed porodem zauwazylam ze zrobily sie ze 4 malutki rozstepiki ale jak urodzilam to dopiero sie pokazaly :szok: tragedia sa okropneee bordowe :baffled: nie przytylam w ciazy jakos duzo okolo 12kg w kazdym razie brzuch nie byl wielki nie bylo widac tych kg a tu takie rozstepiska :wściekła/y: w zyciu mi przez mysl nie przeszlo ze w ciazy mi sie zrobia :no: moj brzuch wyglada juz PRAWIE jak ten przed ciaza ale te rozstepy.... :-:)-( znacie jakies skuteczne preparaty/sposoby by je zlikwidowac w miare mozliwosci? ktoras moze korzystala z laseru??

liwus tez myślę o spirali ale nie mam pojecie jaki koszt
sarka mam pożyczoną chustę ale nie wiem czy uda mi się cokolwiek z nią zrobić, długie to to.....

Wow... Dziewczyny... Co Was dzis "napadlo".:-D. Teraz nie pamietam co komu :-p.
Nie pamietam, ktora z Was pytala o ta sucha skore. Nam na te sucha skore pomogla maka ziemniaczana :-p. Po kapieli obsypalam Mala maka roztarlam, na drugi dzien sladu nie bylopo schodzacej skorze. Herbatek zadnych nie podajemy.
Misia, Viv przyjemnej podrozy :-)
4madlen na hemoroidy to poszlabym bezposrednio do apteki i powiedziala zeby dali cos bezpiecxnego dla karmiacej. Mnie na szczescie sie po porodzie pieknie powchlanialy same :-p
Aisha ja niestety nie pomoge, mam njakies male rozstepy na leeym i prawym posladku, ale jak to mowia czego oczy nie widza... :-D poza tym Moj Skarb uwaza ze jemu nie przeszkadzaja :-). A skoro jemu nie przeszkadzaja wiec mnie tez :-p

Ostatnia edycja:
Liwus cena takiej już ok np Mirena to ok tysiąc złotych z założeniem, koszty wysokie ale się na nią decyduję :)

Ostatnia edycja:
Nathani kombinuj, 5 metrów materiału nie może być mądrzejsze od nas :-)
Są filmiki, instrukcje, chyba każda z nas tak zaczynała ;-) jakbyś miała pytania to wal śmiało, już parę osób chustuje, każda pomoże jak może :tak:

Próbuję ogarnąć tobołki na wyjazd, masakra, ile tego :szok:
A jutro na kurs, tak dawno nie byłam, że nie wiem jak to przeżyję :baffled: oby krótko było, bo i tak z cyckami będzie problem :dry: ciekawe czy Mała się obudzi na karmienie przed moim wyjściem, wyjęłam jej dwa kubeczki pokarmu, na jutro się rozmrozi, rano jeszcze spróbuję coś ściągnąć. Ale nie wiem ile moje dziecko zjada w ciągu dnia :baffled:

co do kąpieli to my naszą też kąpiemy w emulsji oilatum ale i tak smaruję ją oliwką, bo miała strasznie suchą skórę. główki niczym nie smaruję tylko włoski "szczotkuję" :-p

czkawka to u nas praktycznie codziennie i to nieszczęsne ulewanie :dry:

co do spirali to niestety nie orientuję się jaki to koszt, więc nie pomogę :sorry2:

aisha rozstępy to mi się wokół pępka zrobiły, ale nie tylko, zaatakowały też cycki, uda - ogólnie masakra:wściekła/y: a skutecznych sposobów na ich zlikwidowanie póki co niestety nie znam, z lasera nie korzystałam.

nathani dasz radę z tą chustą :tak:
sarka nie poddawaj się, na spokojnie próbuj ;-)
Viv różnica między babydream f&f, a zwykłymi jest taka, że te f&f są jak dla mnie ciut sztywniejsze i w środku wkład jest (siateczka) jest inny i tak jak pisałam, żepy mocniejsze aż za bardzo i to mi nie pasuje. A zwykłe są delikatniejsze i dla mnie lepsze, tylko drożej wychodzą :sorry2:
4madlen możesz gince o tym powiedzieć, przepisze ci jakieś globulki i maść. A w razie gdyby to były takie b. bolesne i krwawiące i ogólnie nie dało rady siadać i funkcjonować to do proktologa trzeba się udać. I ewentualnie usunąć chirurgicznie albo laserowo. Mnie też od czasu do czasu wyłazi dziad i wtedy traktuję go strzałem z czopka, a okolice smaruję maścią. mam jeszcze to co mi polecił lekarz w szpitalu i póki co nie będę zmieniać, bo działa super. Tj. czopki Hemorectal i maść Aesculan. Spróbuj, mnie po 2-3 dniach przestało boleć :tak:Na razie mam spokój, ale i załatwiam się bez problemu, bo gdyby jakieś zaparcie się trafiło, to moment by się ujawnił.

w mojej okolicy spirala 500zł widzialam w cenniku u genekologa, ale jaka to spirala i na ile to nie wiem :no:

swoja droga dobra sprawa z ta spirala, lepsze to niz faszerowanie sie hormonami...:tak:

reklama
Aisha ja mam potworne rozstępy, wszędzie mi sie porobiły na brzuchu biodrach udach i piersiach, z laserem nie miałam do czynienia ale na pewno czegoś takiego będę szukać, narazie babka w aptece upchnęła mi pharmaceris tocoredut forte można go używać jak się karmi, stosuje go już miesiąc i zauważyłam że tylko te na brzuchu zbladły. A spirala to każdy ma inne przekonania ja bym wybrała na pewno tabletki bo one nie doprowadzają do zapłodnienia a spirala zabija dziecko, czyli ok 12 razy w roku zabija się własne nienarodzone dziecko

Do góry