reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam, u nas nocka w miarę spokojna ale za to wczorajszy dzień był męczący. Dorianek był niespokojny, nie mógł zasnąć mocno tylko drzemał i ciągle marudził:wściekła/y:. Dzisiaj pojechalismy do szpitala na godz.8 bo miał podcinany języczek.Trwało to kilka minut, na żywca cieli ale zapłakał chwilę i potem już grzeczniutko sobie zasnął. Miejmy nadzieję, że teraz już bedzie mógł dobrze ssać bo błonka była duża.:tak:
Moja rana goi sie i coraz mniejszy wysięk jest ale ściaga sie i boli, wieczorem to ledwo juz chodzę tak mocno ją czuje,ehhh...
Fiolka dużo zdrówka dla Wiktorka i zyczę szybkiego powrotu do domku:-)
Basia
super, że wychodzicie a piersi smaruj swoim mlekiem, szybko sie zagoją:tak:
kasiu &&&&& za synka, oby sie poprawiło.
Idę troszkę odpocząć.

reklama
Iza zorientuj się w czy w Twoim mieście nie ma wypożyczalni chust, u nas taka działa, wypożyczenie darmowe na 2 tyg. tylko kaucja 50 zł. Wtedy będziesz wiedzieć, czy się opłaca inwestować. Ja kupiłam chustę jeszcze zanim Maria się urodziła, jakoś miałam nadzieję że polubi, i jak po porodzie się okazało że najlepiej jest jej u nas na brzuchu to hyc na warsztaty i próbujemy się wiązać :-) Na szczęście Marysi się spodobało, dobrze jej się tam śpi, a warsztat 3 godziny prób zawiązania jej jak należy zniosła przesypiając z dwoma pobudkami na karmienie i pieluchę ;-)

Wypożyczyć chustę można również tu Wypożyczalnia chust i nosidełek - LennyLamb.com ale wiąże się to z większymi opłatami, możesz spróbować na chusty.info znaleźć doradcę z Twojego rejonu lub po prostu użytkownika chust, może ktoś się zgodzi spotkać, pokazać czy wypożyczyć za mniejszą opłatą.

Ostatnia edycja:
Hejka...

I ja dolaczam do Zombi u nas nocki wlasciwie jezeli chodzi o jedzenie to w miare, maly budzi sie w nocy co 3 godzinki, ale zanim poje, potem mu sie odbije, potem pampers bo wiecznie kupa to i mija 1,5 godzin, a ja juz po miesiacu takiego niespania ledwo chodze:-( dzis sobie obiecalam, ze sie troche w dzien zdrzemne, zobaczymy jak mi to wyjdzie bo od rana byla polozna, pozniej moja szefowa z papierami do pracy, a teraz bylismy na spacerku bo wkoncu troszke sloneczka:sorry2:

Maly mial dzis test na sluch ,wszystko wyszlo ok, no i wazy juz 4,5 przez tydzien przytyl 400 gr:-D:-D:-D no wkoncu jakies pozytywy wiszenia na cycku:sorry2: ironia, maly przytyl tak ladnie, a matka pada:zawstydzona/y: Nadal zoltawy, ale gorzej nie jest;-)

Basiu fajnie, ze juz do domku:rofl2:, moje cyce tez ciagle poranione, maly ladnie otwiera buzke, a chyba moje cycki takie przewrazliwone, boli jak cholera szczegolnie jedna:baffled:

Cinamona no i mnie tez zarazilas tym nosidelkiem:-) musze dziure M pokrecic w brzuchu zebysmy i my kupili;-)

Majja ja te nosidelko babybjorn odradzam, boli kregoslup po nim:zawstydzona/y: bynajmniej mi nie pasowalo:sorry2:

Fiolka zdroweczka jeszcze troszke wytrzymasz:-)

Moja mala tez tego smoczka anatomicznego z Aventu nie chciala. Teraz ssie chicco y suavinex. Ale ona jakims amatorem smoczkow nie jest, czasem jej wciskamy, na poczatku wypluwa ale pozniej ssie jak szalona i przynajmniej sie troche uspokaja.

Sarka
tencabbo jest wlasnie elastyczny. I jak dla mnie super. Cena niestety jest spora, ja zaplacilam tutaj w ES 80 eur.
I na opakowaniu pisze ze jest dla dzieci do 14 kg. Ale mi sie wydaje ze takiego 14 kg brzdaca to juz sie nie da w tym nosic. Zreszta nie wiem w praktyce sie przekonam.

Lezaczek chyba kupie taki FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 T4145 +GRATIS (2903047815) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Vievienne ty masz ten lezaczek ? oparcie mozna regulowac ?

Przyszedl mi dzisiaj ten otulaczek z motherhood. Juz wyprany i suszy sie na sloneczku wiec dzisiaj na noc bede mala owijac.

Cinamona ja mam ten sam model tylko inna wersja kolorów i zabawek OKAZJA! LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 Z WIBRACJAMI 0-18 KG (2930612902) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. To jest tak że ta rama jest wysuwana, i jeśli jest schowana to leżaczek bardziej leży, plus oparcie ma daszek który jest podczepiany klamerką, jeśli ją rozepniesz i daszek jest rozłożony to jest bardziej na leżąco, a jeśli jest spięty to dziecię jest trochę podniesione.

Dzień dobry Kasia s -&&&&&&&&&&&&&&&& za synka 4Madlen- dużego człopca już macie:tak: Noukie to pięknie ci mały przybiera Współczuje wam jak dzieciaczki wiszą cały czas na cycu bo ciezko co kolwiek zrobić moja je co 2 g czasem w ciągu dnia częściej ale nie bezprzerwy,wczoraj byliśmy u ksiedza chrzciny mamy 17 lutego a w przyszlą niedziele u siostry A mamy chrzciny i on idzie za chrzestnego. Basiu super ze w domku jesteście:tak: Wiecie co sie z Bakusiową dzieje ? dawno jej nie było:sorry2:

I Betiks chyba dawno nie widziałam. Nie wiem co u Bakusiowej :-(
Wiolka ładna data chrzcin, urodziny mojego P. :) My zaklepaliśmy drugi dzień Swiąt Wielkanocnych. Wiolka a po chrzcie robicie jakiś obiad dla rodziny czy coś?My się zastanawiamy jak to zrobić, czy tylko nasi rodzice i chrzestni będą proszeni, bo jak cała rodzina to prawie jak wesele...

Cinamona roznie bywa z ta waga:-). Jesli nie obciaza kregoslupa to ok. Nasza Starsza ma prawie 3lata a do owych 14kg od x czasu brakuje jej 0,5 kg :-D
Vivienne my starsza jak chrzcilismy to tez niby tylko najblizsi a wyszlo 30 osob.
A musze sie pochwalic :-D. Wchodze juz w jedne spodni (biodrowki) sprzed ciazy :-). Jeszcze troche falda spadnie i bede sie miescic w reszte :-)

Ostatnia edycja:
Noukie o kurcze :/ napaliłam się trochę na niego, może kupie ten co cinamona też mi się bardzo podoba , tylko znalazłam go w jednym sklepie u nas a opinii też nie ma . Chusty nie chce , nie poradzę sobie, ja jestem nerwus i nie wyobrażam sobie wkładania tam dziecka jak się np. złości i kopie nóżkami :(

reklama
Cześć dziewczyny

Fiolka dużo siły Ci życzę, jeszcze troszke wytrzymaj, dasz rade, trzymam za Was kciuki &&&&&&

Ania no to gratulacje, mi ostatnio 2 cm brakowało, musze zmierzyć znowu może już coś też będzie pasować ;-)

A ja mam taka ochotę na czekoladę że nie wiem czy wytrzymam, w ogóle coś bym zjadła z kosmosu, jakiegoś śledzika w śmietanie albo kebaba ehhhhhhhhhh.........

Do góry