reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

viv lenny lamb kupiłam Chusta Lenny Lamb Rzeszów • Tablica.pl. samoukiem będę bo albo ja nie umiem szukać albo do Radomia ta sztuka nie dotarła :sorry2: właśnie używki są w cenie bo są złamane tak myślę... w pralce prałaś czy ręcznie?

Ja swoją chustę co ma lat prawie 5 prałam w pralce ale na mało stopni tzn. na 30-40 maksymalnie.
Chustę kupiłaś bardzo fajną i dobrą :happy2: A ten kolorek ehh....
Wejdź na stronę Chusty.info - chusty do noszenia dzieci i pokrewne tematy - Chustoforum - Strona główna tam znajdziesz wszystko co trzeba o chustach i motaniu a może i jakaś Mama Chustowa się znajdzie :-)

Misia ja nie szczepię na rotawirusy a tym bardziej na pneumokoki ...zastanawiam się czy w ogóle szczepić albo czy szczepić wg kalendarza szczepień ale trochę czasu jeszcze mam do namysłu.

reklama
misia my już jesteśmy po pierwszej szczepione. Wzieliśmy skojarzona 6w1 a rotawirusy kazała nam zrobić po 2 tygodniach, wiec jedziemy 17 stycznia. ale to juz bez klucia bo to doustna jest. na pneumokoki tez chcialam szczepic ale przemysle jeszcze bo to chyba troszke pozniej sie szczepi?

Mi położna odradziła szczepienia na rotawirusa, a powiedzial zebym zaszczepiła na pneumokoki od 7mcż.

Co do spania moja też wydaje dziwne odgłosy w nocy heheh...teraz też spi i słyszę jak stęka i kweka a jak pojde do pokoju to jest cisza :)

Basia ja tez mialam rano stresa przed szpitalem..dasz rade,bedzie dobrze
POWODZENIA !!! oby szybko i szczesliwie poszlo :tak:
ja jeszcze nie wiem jaki tutaj maja kalendarz szczep.ale wiem ze pierwsze jest w 8tyg czyli za niedlugo bedziemy miec :tak:

Noukie a mozesz dac link waszego lezaczka?...:)

Oczywsicie mamy taki;-)

nuna leaf - Google zoeken
Noukie super ten leżaczek, ale nie na naszą kieszeń :sorry2: i dla Maryśki chyba za delikatny by był, z tego co widzimy to ona preferuje szybkie bujanie, albo tak się przyzwyczaiła do takiego bujania w fotelu. W każdym razie delikatne buju buju, jak i wolne ruchy wózkiem nie działają tak dobrze jak szybkie :cool2:

Najtanszy nie jest, ale mialam taki dziadowy dla Quintusia, ze teraz sobie obiecalam, albo ten albo zaden;-) fajnie kolysze tak jak niby mama noszac w brzuszku;-)

U nas tez ulewanie i tez rozne dzwieki:-D

Co do szczepien my szczepimy na wszystko, pierwsze szczepienie w 8 tyg i potem trzy dawki na rota.

Ostatnia edycja:
Witam się po przerwie... trochę mnie nie było ale końcówka ciąży była dla mnie tragiczna, z resztą jak sam poród... ale to wszystko już za mną :tak: i jak na razie nie chcę do tego wracać... Najważniejsze, że Agatka zdrowa :-) no i prześliczna... Kochane coś tam podczytywałam w międzyczasie ale i tak nie pamiętam co u kogo... teraz będę na bieżąco :tak:

Pospałam dzisiaj sobie razem z Małym, obiad zrobiłam i teraz czekam na córcię. Odwidziła mnie położna i powiedziała, że rana ładnie się goi i mam przemywać swoim mleiem:szok:, podobno to najlepsze laekarstwo. Spróbuję czemu nie:-)
Co do przytulanek to u mnie długo jeszcze nic nie bedzie...:-(
liwus mam identyczny bujaczek ale jeszcze nie testowalismy;-)
clodi ja nadal nie czuje swojego brzucha i nie wiem jak długo to potrwa.
Misia mój synek to tez takie fajne dżwieki wydaje, nieraz to aż pękamy ze śmiechu:-)Na takiego słodziaka mozna patrzec i słuchać godzinami...

Pospałam dzisiaj sobie razem z Małym, obiad zrobiłam i teraz czekam na córcię. Odwidziła mnie położna i powiedziała, że rana ładnie się goi i mam przemywać swoim mleiem:szok:, podobno to najlepsze laekarstwo. Spróbuję czemu nie:-)

Mi tez tak powiedziała :happy2: ale odnośnie ropiejących oczek Małej. Bo trochę nam ropieje oczko i powiedziała żeby przemywać solą fizjologiczną a najlepiej swoim mlekiem:happy2:

Nam też doradzono z zalecanych szczepień pneumokoki, ale po 6 mies. dopiero, rota i meningo sobie raczej darujemy.

Czyli mleko mamy najlepsze na wszystko? :-D

Goko witaj z powrotem :)

reklama
Dziewczyny mieszkajace w Polsce jak to jest ze szczepieniami, czy jesli przyjade przykladowo Na wakacje to moge sie ptywatnie zaszczepic Na rotawirusy??? Tutaj juz od miesiaca wirus szaleje, I mowia ze bedzie gorzej masakra jakas.

Ostatnia edycja:
Do góry