reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Cześć dziewczyny, nie zaglądałam na forum wczoraj i dziś miałam multum zaległości do poczytania:-)
Nowe mamusie serdecznie witam, rozgłoście się u nas :-)
madlen ale ci zazdroszczę tych paru chwil odpoczynku w Krynicy, super, że udało ci się męża namówić, w końcu i on odpocznie.
My wczoraj grilowaliśmy i w sumie większość dnia spędziłam na dworze, dziś też mam taki zamiar, w końcu trzeba korzystać póki pogoda sprzyja. Jeszcze nigdy kiełbaska i szaszłyki nie smakowały mi tak jak teraz. :-)

Dziewczyny lekarz kazał zrobić mi badania typu:
-stężenie glukozy we krwi,
-VDRL,
-HIV,
-HBs,
-HCV,
-toxoplazmoza
i w związku z tym mam pytanie, czy na wyniki tych badań długo się czeka? Pytam bo wizytę mam 17 maja i zastanawiam się kiedy iść na badania, żeby mieć wyniki na czas.

lolcia ja też nie jestem w stanie być na forum na bieżąco, ale nic się nie martw nadrobimy jakoś.:-)

reklama
Misia83 na te badania nie trzeba długo czekać, z tego co pamiętam to wszystko na drugi dzień już jest. A nawet tego samego dnia, zależy czy laboratorium samo bada, czy gdzieś wysyła.

dziękuję ania za odpowiedz, zrobię te badania w takim razie w ostatnim tygodniu przed wizytą, bo wcześniej wydaje mi się, że nie ma potrzeby

Też mam skierowanie na podstawowe badania i zastanawiam się czy zrobić to jutro
czy przed wizytą 15 maja ?
W sumie jakby coś wyszło wczesniej to chyba lepiej ale z drugiej strony..
hmm sama nie wiem
U nas lenistwo pełną parą. niedawno zjadłam kanapeczki zrobione przez męża :p
zaraz idę się szykować i przydałoby się jakiś spacer zaliczyć.
Mnie coś głowa zaczyna meczyć :/
Pozdrawiam :)

My właśnie po obiadku, był rosołek, ziemniaczki zapiekane, surówka z jabłka i marchewki i kurczaczek, a teraz idę się odświeżyć i wybieramy się do kościółka i na spacer :-) Miłego popołudnia

Chyba jedyne co warto znać od samego początku to cukier... Bo na to czasami możemy coś poradzić same, a na inne wrednoty już nie. Ja miałam cukrzycę ciążową i wystarczyła tylko dietka, ale jak sobie przypomnę to mierzenie glukometrem po każdym posiłku... ech ;-p

my już też po obiadku i cieście...jakaś się czuje zaniedbana ;-( nic mi sie nie chce kompletnie nic:no: tez mam skierowanie na badania pełno ich tam dr.; powypisywał i zastanawiam czy jutro nasze laboratorium czynne

reklama
My tez juz po zabawach na placu. Jest tak goraco, ze chyba pojdziemy jeszcze kolo 20 lub 19 na godzinke:-) przy tych 31 stopniach nie idzie wysiedziec

Do góry