reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dotarłam w końcu na nocleg...Rozmawiałam już z moimi chłopakami - poszli już spac. Jak się jutro uda, to może skończę zajęcia o 14, to 2 godzinki jazdy i będę w domku... już nie mogę się doczekać.

Jeżeli chodzi o mdłości to polecam wodę z lodem i sokiem z cytryny, delikatnie posłodzoną. W pierwszej ciąży mi pomagało - i jedzenie tylko łatwostrawnych posiłków.

Mnie bardziej dokucza ciągnięcie w podbrzuszu i wieczne siusianie:szok:

reklama
Gdzieś wyczytałam ze w początkowych tygodniach ciąży wydzielamy więcej śluzu wiec upławy to raczej norma.

Noukie - jazda wyczynowa na rowerze jest zabroniona a taka powolutku to są rożne opinie. Jedni twierdza ze nie jest wskazana bo skróca szyjkę macicy
shocked.gif
inni ze nie ma przeciwwskazań, ale może najlepiej spytaj lekarza

Noukie - jazda wyczynowa na rowerze jest zabroniona a taka powolutku to są rożne opinie. Jedni twierdza ze nie jest wskazana bo skróca szyjkę macicy
shocked.gif
inni ze nie ma przeciwwskazań, ale może najlepiej spytaj lekarza

Poczytalam o tym rowerze i raczej mozna, tu bardziej chodzi o wypadki, w trzecim trzymestrze ze wzgeldu na duzy brzuszek przesuwa sie srodek ciezkosci do przodu i moze powodowac zachwiania rownowagi, a upadek w ciazy jak wiadomo bardzo niebezpieczny no i np przy zlamaniu rtg itp niewskazane rzeczy.
Jezdze do pracy 800 m po plaskiej rownej nawiezchni, do tego to jest bardziej w formie spaceru rowerowego a nie jakiejs wyczynowej jazdy, ale skoro lekarz zabroni to bede spacerowac;-)

witam
z tym rowerem to jest różnie, jedni mówią , że można, inni że nie
wiadomo że nie można szaleć i jak brzuszek już większy to lepiej dać sobie spokój
Ja mam to szczęście że nie mam mdłości, w 1. ciąży wymiotowalam 2 razy w 2. jeden raz a teraz jak coś zjem to muszę chwilkę poczekać żeby mi się odbiło jak jakiemuś niemowlakowi więc nie narzekam, jedynie temp za oknem mnie męczy od razu robi mi się duszno

Witam sie z rana :-)
Moja Niunia juz baje ogląda :-) I szaleje z psem od rana :-D

Też słyszałam, że z rowerem to właśnie bardziej o wypadki chodzi:-)

Jeśli chodzi o mdłości to ja tak jak Lenka - NIE WIEM o czym Wy wogóle mówicie :-D, czasem gdzieś się jakieś zdażą:-)
Pomału zgaga zaczyna mnie męczyć:szok::szok:

dzień dobry grudnióweczki:-) wczoraj padła i już nie zaglądałam. u nas piekne słońce zapowiadają upał. co do mdłości i wymiotów poprzednie ciążę przerabiałąm i nic nawet czopki nie pomagały...niestety. zobaczymy jak tym razem będzie. Aniu świetna sygnaturka;-)

W końcu ją znalazłam :-D gdzieś na forum, bo nie pamiętałam strony:-p

A u mnie już 22 stopnie :-) Jutro ponoć burza ma być, zobaczymy.
A dziś zaraz chyba A. obudze i będziemy sie zbierać:-)

reklama
Do góry