reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej. ;)
Lenka można na rowerze jeździć :szok: ja myślałam że nie.
Ja bym chciała juz miec brzuszek ciązowy przynajmniej fałd może by nie było :p
Dziś nareszcie sobie kupiłam ciuch :p a mianowicie rybaczki na gumce ;)
Was też tak mdli? mnie calutki dzień :(
Ja już nie wiem co zrobić

reklama
Fiolka - ja tez juz nie wiem co mam robic jest mi tak niedobrze. Podobno woda z cytryna pomaga - mnie nie, imbir pomaga - muszę wypróbować. Kazali mi sobie w aptece kupic takie opaski na reke co to działają niby jak akupunktura- mam nosze ale nie działają. I ja te poranne mdłości mam bardzo dziwne bo nie poranne. Rano wstaje zadowolona, po 3, 4 godzinach zaczynają się mdłości. I dzisiaj strasznie nabuzowana jestem. wszystko mnie irytuje. A poza tym to nie mam ochoty na nic.

Hej Laski:-) w południe ugotowałam pieczarkową i teraz podawałam mężowi i aż mnie odrzuciło,tak mnie zemdlił jej zapach a wcześniej nie przeszkadzał.
Ja piję wodę gazowaną z cytryną mocno schłodzoną, czuję się jakbym miała kaca ale to mi pomaga.
Mój brzuch jest ogromny i z każdym dniem coraz większy.
Oglądałam dzisiaj w H&M spodnie ciążowe i tak się zastanawiam nad nimi. Rozmiar się kupuje większy czy taki jak się nosi?

Może na mdłości coś słodkiego z samego rana i lekkie śniadanie w miarę szybko zjeść np bułki dwie z sałatą, wędliną, pomidorem i ogórkiem?
Na pusty żoładek też nie polecam brać witamin i foliku.

Mi to pomaga.

Właśnie dochodzi mi na jutro rosół , pranie też się robi ;-), młody wyszalał się na działce i teraz siedzi wykąpany. :)
A ja się muszę przyznać,że opalałam się dziś :zawstydzona/y:, starałam się tylko nóżki a reszta w cieniu ;-).

Marcikuk to ciesz cię że masz te 3-4 h spokoju.
Mnie mdłości nawet w nocy budzą :zawstydzona/y:
Dziś nie znalazłam herbatki z imbirem będę szukać może coś da.
Niedawno kupiłam zestaw ziół i nawet było po tym ok ale teraz mnie na
samą myśl o nich odrzuca....

Asia ja kupiłam w sumie swój rozmiar ;)

MamaPatryka słodkiego nie mogę bo od razu przywitam się z kibelkiem ;)
Z rana fakt śniadanie pomaga to mąż mnie ratuje ale ja mam mdłości ciągle .

Może to przez tą luteinę ....
A macie może jakieś upławy ?
Ja mam i nie wiem czy to zgłosić do gin...

W poniedziałek idę do gin po l4 i nie wiem czy jej to zgłosić.
Przez 1-2 dni miałam takie upławy grudkowate plus
mocne pieczenie i swędzenie ale zmieniłam wkładki na bezzapachowe
i jest nieco lepiej.
Tzn upławy są ale białe takie nawet gęste...

leżę już ale jeszcze do was zajrzałam. Tak mnie kaszel męczy, że już nie daję rady. Aż mnie cały brzuch boli. :-(

Ania_789 ja próbuję postawić się na nogi homeopatią. Biorę engystol - przy Antku pomogło, tylko ten pi pi pi pi no wredny kaszel. Myślałam o drosetuxie, niby też homeopatia ale jakoś się boję.

ps. byłam uzupełnić się na liście grudniówek i musiałam kilka razy sprawdzać na kiedy ten kalkulator wyliczył mi termin bo ciągle mi się myli. Wyliczone jest niby na 11, a ja ciągle myślę i mówię, że to 7. Czyżby to przeczucie? hihi. A swoją drogą niektóre z was mają fajny termin 12.12.12. :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Fiolka ja tez mam takie bialawe i gesciejsze ale mnie nic mnie szypie. Wydaje mi sie ze to normalne.

Ja dzisiaj poszlam sobie po sklepach polazic. Do sklepow i dzialow ciazowych nie wchodzilam, bo jeszcze nie mam po co.
Dalej chudzina jestem.
Dzialy dzieciece tez omijalam z daleka, bo nigdy nic nie wiadomo i jeszcze bym sie na cos skusila. Z zakupami dla dzidzi chce poczekac jak bede znala plec.
I po godzince spokojnych zakupow zaczelo mnie strasznie mdlisc i trzyma az do teraz:-(.

reklama
Odplynelam o 20.00 na sofie, ale chlopaki mnie wlasnie obudzili:sorry2:

A ja jezdze na rowerze, naprawde nie mozna????

Do góry