reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

hej dziewczyny, ciężka noc. nie spałam od 3 do 4.30 uciążliwe to bardzo. Brzuch boli jak na miesiąćzkę. Pozatym nic się nie dzieje. :no:
mummy 3 rozkręca się, mocno trzymam za Was, kto wie może już tulicie
ania ja tak mam , że mi się wydaje że coś się sączy patrzę na wkładkę i nic
basia nie wiedziałam, a chciałam doradzić
ankka twój czarny pies wraca biały, a nasza biała na tle białego śniegu wygląda na szarą i brudną :-D:-D
lil miłego dnia z babcią :tak:
noukie witaj w klubie nie umiejących spać:baffled:
mąż mnie wczoraj wziął na kawę mrożoną i rurkę z kremem ( jak młode były w sali zabaw) i stwierdził, że wyglądam na zmęczona i żebym jeszcze trochę wytrzymała.
Rzeczywiście tak wyglądam i tak się czuje . :sorry2:
W ogóle mnie muli, słaba jestem. Byłam ze śnieżką na dworze napadało dużooooo śniegu :szok:

idę się jeszcze położyć

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry Mummy3-&&&&&&&&&&&&&&&& daj znać jak tylko czas ci pozwoli:tak: Noukie,Nathani ja dziś do was dolącze bo od 4 też nie śpie tylko moja córcia dziś dawała czadu od 4 postękiwala popłakiwała w końcu jak ją sobie na brzuchu położyłam to usnęła po 7 a ja musiałam wstać:dry:padnięta jestem zaraz nastke do przedszkola wyprawie mlodą nakarmie i przewine i mam nadzieje sie poożyć jeszcze Niunia17-powodzenia w razie rozkręcenia sie porodu chyba dzieciątko wcześniej wyjdzie:happy2: miłego dnia:-)

Dzień dobry Kobitki!

Niunia17 witam, mojej Szwagierce czop odszedł ok.2 tyg. przed porodem, więc możliwe, że jeszcze będziesz musiała trochę poczekać

Mummy3 pewnie już poród masz za sobą i cieszysz się swoją Dziecinką, wszystkiego dobrego! :)

Nathani doskonale Cię rozumiem, czuję się tak samo i też się nie wysypiam. Ostatnio o 4 piekłam ciacho :D

Jeszcze kilka dni do środy, obym nie musiała mieć wywoływanego porodu...

Cześć dziewczyny
Niunia powodzenia, chociaż tak jak dziewczyny piszą czop czasem odchodzi na długo przed porodem, a czasami zaraz się akcja rozkręca. W razie czego dawaj znać
Nathani moja psina wraca biała, za to podłogi zostawia za sobą czarne wrrrr. Niby łapy jej się wyciera, a i tak zawsze wilgotne trochę zostaną, jeszcze ma sierść taką długą, że zawsze coś naniesie. Musimy zadzwonić do weta, rok temu była sterylizowana, bo miała ropomacicze, a teraz znowu jej coś cieknie. Nie wiem czy w okresie jakby miała cieczkę to tak może być, czy o co chodzi :confused: Mówią, że jak suczka miała młode to jej ta choroba nie dotknie, ona miała 6 młodych i w wieku 11 lat sterylizacja.
Mummy3 mam nadzieję, że gładko poszło i już tulisz synka :tak:

Spowiedź pierwszopiątkowa zaliczona, cieszę się niezmiernie, na dodatek jakoś tak miałam potrzebę się wyspowiadać przed porodem :-) Zamieniłam też parę zdań z księdzem, bo akurat odśnieżał, jak wracałam po mszy do auta. Będzie dobrze, on się już dwa miesiące za nas modli, zaufać Bogu i nic więcej. A drogi jakie paskudne, zwłaszcza moja boczna, jak nie trzeba to się więcej z domu dzisiaj nie ruszam. Gładko jak nie wiem, aż mi się abs włączył, a nie hamowałam ostro, tylko już z daleka i pulsacyjnie :baffled:
Miłego dnia dla wszystkich

Dzień dobry w ten zimowy poranek

Pora na śniadanie!!

Ja też o 4 już nie spałam. To jakaś norma chyba w końcowym stadium naszego stanu. Wtedy schodzę na dół i pije ciepłe mleko. Potem mogę zazwyczaj spać. O pieczeniu gotowaniu etc. raczej bym nie pomyślała :-) haha
Ale czemu nie. Dzień dłuższy bynajmniej

Miłego dnia.

Czekamy na drugiego grudniowego malca

Dzień dobry :-)
wstałam z potwornym bólem;/... A raczej chyba ten ból mnie obudził... Już nie mam siły... Noc spokojna, obudziłam się koło 3 na siusiu tylko :-) Za to teraz to ten brzuch chyba nadrabia :confused:...
Mummy3 czekamy na wieści jak będziecie mieli czas i się nacieszycie synkiem :-)
Ankka tak jak piszesz :-p Nigdy nie inaczej :-D

No to widzę że Mummy3 dostała piękny prezent mikołajkowy:happy2: Pewnie już tuli maleństwo :happy2:
Nathani mój mąż też stwierdził ostatnio że już zmęczona jestem , nawet dzisiaj już nie miałam siły wstać rano i zaprowadzić Małego do przedszkola więc został. Później pójdę z nim może na jakiś spacerek , poczekam aż trochę mróz popuści bo przy -8 jakoś nie chce mi się wychylać nosa na dwór.

Już naprawdę bym chciała urodzić ale wiem że dla Małej ten ponad tydzień dobrze zrobi - jakoś wytrzymam ale już nie mogę się doczekać większej swobody ruchów i brak bólu wszędzie :-D

Witam się i ja po bardzo spokojnej nocy. Wyspałam się, bóli brak, jakby ręka odjął. To chyba stres wczoraj mi puścił i sie przełozyło na te wszystkie bóle.:tak: Pogoda brzydka, mroźna ale bez śniegu. Wypiłam sobie herbatkę samą bo jakoś brak apetytu. Rodzina wydelegowana do swoich obowiązków a ja nie mam pojęcia co tu dzisiaj robić, brak weny totalnie.:-D
mummy3 jak tam U Was? Tulisz już synka?
Lilith miłego dzionka z babcią...Jak ja tęsknię za swoją, która zmarła kilka m-cy temu, ehh...
Niunia powodzenia:tak:
Nathani mąż ma rację, odpoczywaj póki jeszcze możesz bo potem nie bedzie jak i kiedy:-D

Mnie dziś znów oczyściło
:sorry2:
Zaniosłam siuśki oby były dobre ale swędzi mnie tam i nie wiem:dry:
Brakuje jeszcze żeby się coś przyplątało.
Zima pełną parą u nas.

Pisałam z siostrą. Pytała co chcemy pod choinkę i powiedziała że prezenty będą na nas czekać.
Ja myślałam że damy sobie spokój i nawet o tym nie pomyślałam ale z drugiej strony.
No i muszę coś wymyślić:baffled: a nie mam zielonego pojęcia na jakieś drobiazgi
Pytała co nam brakuje dla małego, to jej napisałam prosto z mostu ze leżaczek i że mogą się poskładać a jak nie i tak kupimy prędzej czy później to odpisała że i tak to miała kupić ;-)
Jeszcze mi jakie komplementy prawi, że jak ma tak wyglądać w ciąży to może rodzić dzieci:-p

mummy3 coś czułam że się rozkręci :tak:

niunia jak czop odszedł to może w każdej chwili się rozkręcić :-p

Noukie u mnie też kiepska nocka

Nathani miło ze strony męża :-)

RoziSzu kurcze u Ciebie już prawie ternim, współczuję beznadziejnie tak czekać

Anka to nieprawda z młodymi u suczki, mity :tak: moja miała sterylkę jakoś w wieku 2 lat
ale aby jej coś ciekło nie zauważyłam.
A to jakaś wydzielina, krew ?

reklama
Fiolka jak psina do nas do góry przychodzi to nigdy nic nie zauważyłam, ale na dole mama mówi, że to taka wydzielina jak przy cieczce. Właśnie poczytałam parę forum i faktycznie piszą, że rzadko, ale jednak cieczka może jeszcze występować. Niektórzy weci specjalnie zostawiają kawałek jajnika (stara szkoła), a czasami przy zabiegu nie dało się go znaleźć, więc jest zachowany. No nic, poczekamy parę dni czy jej to przejdzie, a tak to nic jej nie jest, apetyt ma, nie jest osowiała, więc to pewnie po prostu cieczka

Do góry