reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

bulkaasia kochana 14 grudzien to tez piekna data :), wazne, ze juz w nastepnym tygodniu bedziesz miala swoje malenstwo po tej stronie brzuszka
wiolka, betiks przeczytalam opisy porodow, wspaniale :), ja z ogromnym sentymentem wspominam moje dwa poprzednie porody i teraz z niecierpliwoscia czekam na trzeci :)
Ania trzymam kciuki, aby corcia ulozyla sie prawidlowo i abys mogla rodzic sn :)
neska buziaki, super, ze juz w domku :)
mikaa zdrowka :), polecam herbate z miodem i cytryna, mleko z miodem i czosnkiem, goraca wode z miodem
eni gratulacje ogromne, wbilas sie przed kolejke :)
nathani no skusilas frytkami, zawsze mamy w zamrazarce jakis zapas, no i na sniadanie hehe zrobilam sobie frytki, wrzucialam do piekarnika, potem ketchup do tego i sie objadlam :).
nathani ja tez kciuki trzymam, aby Twoj porod byl szybki i jak najmniej bolesny, no i w to wierze :)
ankka kciuki za jutrzejsza wizyte. Oj kochana chcialabym byc nastepna do rozpakowania, ale to zalezy kiedy moj synciu zechce opuscic apartament, w kazdym badz razie pracujemy nad tym codziennie, aby go wywolac ;)
Noukie super, ze juz wolne :))))
Fiolka co do naroznika najbardziej widzialabym bialy lub szary lub ten naroznik venus na dole bialo czarny, ale masz brazowy stolik, do ktorego najbardziej pasowalby ten naroznik milo jasno brazowy ale bez poduszek :)
Bakusiowa to i ja trzymam kciuki, aby Twoja corcia poczekala na tatusia, kciuki sa mega :) i juz nei smuc sie, jedz frytki :)

Tak z innej beczki. Czy u Was tez ciagle gadaja o koncu swiata 21 grudnia :). U nas to nie ma dnia, smiechu warte normalnie. Ale powiem Wam cos smiesznego, w US zawsze mnostwo jakis prorokow sie znajdzie. W zeszlym roku chyba w lato byl jakis pastor harold, ktory doznal jakiegos olsnienia i chodzil po programach tv i opowiadal swoje wizje o koncu swiata, malo tego byli ludzie co mu uwierzyli hehe. A jak sie wszystko nie sprawdzilo to biedaczek dostal depresji i trafil do szpitala, tak sie przejal :). Naprawde dosyc juz tych prorokow za dyche :), no ale jest zabawnie przynajmniej.
Wzielam chlopcow na taras, bawia sie i ich pilnuje. Wczoraj zamarynowalam kawalki kurczaka w miodzie to beda dzis na obiad plus tesciowa zrobi jakas zupe, dla chlopcow zupke juz nastawilam, no i jeszcze bede musiala cos oddzielnie dla Marcusa przygotowac. Po obiedzie chyba wezmiemy chlopcow na spacer, spacery tez wskazane, aby porod przyspieszyc, wiec skorzystamy. Chodzi za mna jeszcze pizza, dzis jak maz wroci z pracy to chyba sobie zamowimy i jeszcze lody waniliowe musze zjesc :).

Ostatnia edycja:
reklama
Viv a moze do listy rozpakowanych mamusiek bedziemy dopisywac jaki porod sn czy cc, i ktory tydzien ciazy????

Jak dla mnie nie ma problemu, zaraz dodam cesarki u tych co wiem, ale tygodnia ciąży to za chiny nie wiem, jak było u pozostałych ;)
Jak pamiętacie te dane których brakuje w moim poście, przypominajcie, please :tak:

Bakusiowa
ja byłam sama odkąd przyjechałam na izbę do czasu przeniesienia na położniczy. Mąż zjawił się dopiero jak mnie przenosili z wybudzeniówki.

Mummy3 ostatnio w telewizji śniadaniowej mówili że ten seks przed porodem to przyspiesza, ale tylko wtedy gdy już jest baardzo blisko porodu, czyli o godzinę czy o kilka, i że raczej nie ma skutecznych sposobów na przyspieszenie, ale myślę że nawet jeśli to nie działa, to chociaż umila czas oczekiwania ;-)

My się już nie możemy doczekać, aż będziemy mogli się do siebie zbliżyć :sorry2:

Padam ze zmeczenia :baffled:
Ide zaraz corci paznokietki obciac bo tylko na spiocha daje rade. Potem zrobie sobie jakas kolacyjke i ide przed tv. Tak mysle ze jutro bedziemy ubierac choinke :-D Juz sie doczekac nie moge a potem bede wysluchiwala placzow Majeczki ze nie wolno sciagac niczego z choinki....:angry:

Wow ale eni szybko sie uwinela. Mamy pierwszego grudniowego dzieciaczka !!! Gratulacje !!!
Nathani, zycze zeby poszlo ci tak szybko jak eni, zreszta sobie tez tego zycze:-D
Bulkaasia, ale cie zrobili, a taka mialabys piekna date, ale 14 tez nie jest zly, ja wlasnie chcialabym 14go lub 15go urodzic
Neska fajnie ze juz w domu
Basia_one tak czy inaczej duzo mial w sobie energi ze deska poszla :-)
Ankka02 nie stresuj sie, bedzie dobrze. To jutro wizytujemy razem. A o ktorej idziesz? Ja o 10.30.
Fiolka mi sie podoba szary ale mysle ze ten czekoladowy bedzie pasowal do stolu, ale nie wiem w jakim kolorze masz inne meble.
Noukie, dlugo wytrzymalas, odpoczywaj ile sie da
Mummy3 ale ci fajnie i pizza i lody

Viv no wlasnie, niby zalecaja tyle sposobow na przyspieszenie porodu, ale tak naprawde to malenstwa same decyduja kiedy sa gotowe. Co do sexu to codziennie u nas jest teraz, a maly dalej w brzuszku sie bunkruje, mielismy wczesniej zakaz i jak tylko lekarz dal zielone swiatlo to sobie tak czas umilamy :). W kazdym badz razie obojgu nam to sprawia przyjemnosc, sa checi, wiec korzystamy, bo potem po porodzie znowu bedzie przerwa, a teraz to najlepszy czas bez strachu :). No i lekarz dal nam zalecenie i nie smiemy go lamac, bo fajnie jest :). maz jeszcze przede mna nie ucieka, bialej flagi nie wywiesza wrecz przeciwnie :).
A co do zblizenia po porodzie, moje dwa poprzednie porody byly sn i powiem tak, ze jesli chodzi o te sprawy po poprzednich porodach to byly niesamowite doznania, z reszta sama sie przekonasz juz niedlugo :)

Cinamona teraz trzeba korzystac i sie najesc i organizm zaczyna magazynowac energie jakiej bedzie potrzebowal przy porodzie :)

Ostatnia edycja:
Noukie-gratuluje oficjalnego rozpoczęcia macierzyńskiego i mam nadzieje że będzie cie więcej;-) Mummy3-no moje wspomnienia z porodówki na szybko bo wszystko sie szybko dzialo ale piękne i będę pamiętać przez cale życie jak zobaczylam ten kudłaty lebeczek naszej drugiej córci:-) Vivienne-ciśnienie coś ostatnio na łeb leci ja jestem na okrągło śpiąca:dry:my zaraz wskakujemy do łóżeczka i będziemy sobie leżeć

Jupi przelali kase czyli biorą nasz komplet i możemy kupować narożnik :-D długo na to czekałam

Noukie super :-)

Iza gdzie Ty widzisz liliowy/fioletowy ? :sorry2:

Tak to szary i czekoladowy brąz, meble mam wszystkie takie jak stolik http://img831.imageshack.us/img831/6339/img5584p.jpg , obok stoi witryna http://img94.imageshack.us/img94/1450/clipboard013x.jpg

Bakusiowa też mam takie obawy, jeszcze mój ma taką pracę że zjeżdża 600 m pod ziemię i nic ani kontaktu z nim ani nic.
Jednak ma jeszcze 3 dni pracy, potem od 10 urlop zdrowotny a potem mówi że będzie brał chyba l4 bo ja nie wyobraża,m sobie jakby go nie było :-( nie miał by mnie kto zawieźć a szpital godzina drogi

Mummy jakie pyszności :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry