reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Ja nie wiem skad wogole ten zakaz picia kawy sie bierze, moze rzeczywiscie tu chodzi tylko o kofeine, i jakies mocne te kawy to ok sie zgodze, ale odrobina kawy z mlekiem czym moze szkodzic???? Wiecej szkodliwej kodeiny ma wtedy herbata przeciez:sorry2:

reklama
Liwus goko macie na plusie od rozpoczecia ciazy czy uwazacie ze macie nadwage o te 2 I 5 kg??

Chyba można to tak nazwać, bo rozpoczęłam ciąże z 2 kg zadużo :-) Zamiast ważyć 57-58kg to ja ważę niecałe 60kg :-( Jak sobie pomyślę że znowu miałbym ważyć 83 kg to mi się słabo robi...

Ja nie wiem skad wogole ten zakaz picia kawy sie bierze, moze rzeczywiscie tu chodzi tylko o kofeine, i jakies mocne te kawy to ok sie zgodze, ale odrobina kawy z mlekiem czym moze szkodzic???? Wiecej szkodliwej kodeiny ma wtedy herbata przeciez:sorry2:

Ja poniekąd wiem. Kofeina powoduje zwapnieni łożyska co oznacza że łożysko szybciej się rozkłada. Miałam tak w poprzedniej ciąży ale powodem tu była coca-cola( mam do niej słabość ). Nie palę oraz w towarzystwie osób palących też nie przebywałam..

Noukie wstyd sie przyznac ale z Luska 2 kawy dzoennie to bylo malo. Tyle ze mnie strasznie ciagnelo do kawy. A teraz jakos niezaspecjalnie mnie ta kawa smakuuje. Ale ta poranna muso byc obowiazkowo.

Ja tam bym sie nie obrazila, gdyby teraz mi pare kg na plus zostalo.

Hej;)
Ja po wizycie - dziś dzidzius pokazał się mamusi pięknie, napędził mi strachu nie ma co ale najważniejsze że JEST i ma się dobrze:)
Za 2 tyg. jestem umówiona znów na wizytę - tym razem na posłuchanie serduszka, wtedy założy mi dopiero kartę ciąży:)
Najwyrażniej przesuneła mi sie owulacja, stąd te niemiłe "przygody", więc ciąża jest o kilka dni młodsza niz myslałam, jednak póki nie znam orientacyjnej daty porodu bede sie posługiwać wiekiem wg OM:tak:

Gratuluję pozostałym udanych wizyt!!!;-)

Ja przy pierwszej ciąży przytyłam 20kg a przy drugiej 18:zawstydzona/y: ale mam niestety tendencję do tego...teraz przy wzroście 165 mam 64kg więc też kawał baby ze mnie więc zdiwił mnie dziś gin stwierdzając że chuda! jestem i zroibił mi usg przez brzuch, myslałam że bedzie mi szukała tego dzidzia tydzień tym sposobem:-D ale o dziwo tylko przyłożył i był orzeszek:szok::-)

Mnie od kawy odrzuciło:szok:
W pierwszej ciąży przytyłam 30 kg, najwięcej w ostatnich 2 m-cach bo leżeć musiałam a mąż serwował bułeczki słodkie,budyń, lody... Teraz sie będę pilnować i jak na razie waga stoi chociaż jem 5-6 razy dziennie. Jem duzo warzyw i owoców oraz staram się zagłuszyć głód wodą:-)

Czytam tak Was i się dziwie, czy tylko ja mam wizytę za miesiąc:zawstydzona/y:
Bo większość chyba co 2 tyg, nie rozumiem ....
Ja się chyba nabawiłam infekcji tam na dole :/

reklama
Do góry