reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ja nie wiem skad wogole ten zakaz picia kawy sie bierze, moze rzeczywiscie tu chodzi tylko o kofeine, i jakies mocne te kawy to ok sie zgodze, ale odrobina kawy z mlekiem czym moze szkodzic???? Wiecej szkodliwej kodeiny ma wtedy herbata przeciez:sorry2:

reklama
Liwus goko macie na plusie od rozpoczecia ciazy czy uwazacie ze macie nadwage o te 2 I 5 kg??

Chyba można to tak nazwać, bo rozpoczęłam ciąże z 2 kg zadużo :-) Zamiast ważyć 57-58kg to ja ważę niecałe 60kg :-( Jak sobie pomyślę że znowu miałbym ważyć 83 kg to mi się słabo robi...

Ja nie wiem skad wogole ten zakaz picia kawy sie bierze, moze rzeczywiscie tu chodzi tylko o kofeine, i jakies mocne te kawy to ok sie zgodze, ale odrobina kawy z mlekiem czym moze szkodzic???? Wiecej szkodliwej kodeiny ma wtedy herbata przeciez:sorry2:

Ja poniekąd wiem. Kofeina powoduje zwapnieni łożyska co oznacza że łożysko szybciej się rozkłada. Miałam tak w poprzedniej ciąży ale powodem tu była coca-cola( mam do niej słabość ). Nie palę oraz w towarzystwie osób palących też nie przebywałam..

Noukie wstyd sie przyznac ale z Luska 2 kawy dzoennie to bylo malo. Tyle ze mnie strasznie ciagnelo do kawy. A teraz jakos niezaspecjalnie mnie ta kawa smakuuje. Ale ta poranna muso byc obowiazkowo.

Ja tam bym sie nie obrazila, gdyby teraz mi pare kg na plus zostalo.

Hej;)
Ja po wizycie - dziś dzidzius pokazał się mamusi pięknie, napędził mi strachu nie ma co ale najważniejsze że JEST i ma się dobrze:)
Za 2 tyg. jestem umówiona znów na wizytę - tym razem na posłuchanie serduszka, wtedy założy mi dopiero kartę ciąży:)
Najwyrażniej przesuneła mi sie owulacja, stąd te niemiłe "przygody", więc ciąża jest o kilka dni młodsza niz myslałam, jednak póki nie znam orientacyjnej daty porodu bede sie posługiwać wiekiem wg OM:tak:

Gratuluję pozostałym udanych wizyt!!!;-)

Ja przy pierwszej ciąży przytyłam 20kg a przy drugiej 18:zawstydzona/y: ale mam niestety tendencję do tego...teraz przy wzroście 165 mam 64kg więc też kawał baby ze mnie więc zdiwił mnie dziś gin stwierdzając że chuda! jestem i zroibił mi usg przez brzuch, myslałam że bedzie mi szukała tego dzidzia tydzień tym sposobem:-D ale o dziwo tylko przyłożył i był orzeszek:szok::-)

Mnie od kawy odrzuciło:szok:
W pierwszej ciąży przytyłam 30 kg, najwięcej w ostatnich 2 m-cach bo leżeć musiałam a mąż serwował bułeczki słodkie,budyń, lody... Teraz sie będę pilnować i jak na razie waga stoi chociaż jem 5-6 razy dziennie. Jem duzo warzyw i owoców oraz staram się zagłuszyć głód wodą:-)

Czytam tak Was i się dziwie, czy tylko ja mam wizytę za miesiąc:zawstydzona/y:
Bo większość chyba co 2 tyg, nie rozumiem ....
Ja się chyba nabawiłam infekcji tam na dole :/

reklama
Do góry