reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

witajcie cieżarówki!

dawno mnie nie było,eh praca.ale przeczytałam wszystkie wasze wypowiedzi.
mam pytanie : na pierwszej wizycie u lekarza, zlecił wam badania np moczu, krwi, grupa krwi ...?
mi lekarz kazał dopiero w 16 tygodniu dokonac tych badań , dla mnie to mega dziwne :baffled:

ja obecnie jestem w 7 tyg ciąży.
mdłości brak
apatyt wiekszy
cera sie pogorszyła
bol brzucha
senność

reklama
Monika ja bylam w na poczatku zeszlego tygodnia u gina i pobrali mi krew, i badanie na toxoplazmoze zrobili no i usg, grupe krwi nie musialam bo juz mi na wczesniejszych wizytach zrobili i mam wpisana
dziwne ze dopiero w 16 tygodniu masz te badania zrobic, bo np. badanie moczu jest bardzo wazne, zeby zadnych bakteri nie bylo (ja mialam z tym problem w zeszlej ciazy), porozmawiaj z nim a jak bedzie obstawal przy swoim to ja bym chyba lekarza zmienila niewiem

A ja w poprzedniej ciazy +11 kg, ale od 28 tyg mialam lezec plasko, wiec wlasnie wtedy mi troszke wiecej sie odlozylo;-)

Teraz mam apetyt, ze hej:zawstydzona/y::sorry2:

Sami
Nathani to bylo w Sam raz dla mnie ale startowalam z wyzsza waga 73 ale teraz nie widze tego kolorowo

Ja tez co 2 h inaczej mnie ssie jakbym tydzien nie jadla

Ostatnio edytowane przez moderatora:
szalony miałam dzisiaj dzień..... okropnie boli mnie podbrzusze.....

ja mam 1.74 i 68kg więc jakieś 5 za dużo.... w pierwszej ciąży przytyłam 11 a w drugiej 14 kg.... a w tej.... aż strach się bać :-)

zakaz picia kawy, nos-spa 3 razy dziennie,magnez, witaminy.

Zakaz picia kawy? Weź nie strasz!! Przecież bez kawy 9 m-cy to tragedia.

Ja dzisiaj się miewam bardzo dobrze. Przeszłam chyba z 10 km , pobiegałam za dzieckiem jeżdżącym na rowerze także wszystko ok.
Mdłości dzisiaj brak , zmęczenie lekkie , cera -masakra.

Powiedzcie dziewczyny - na pewno wiecie. Poszukuje tabletek na alergię ( dokładnie katar )które można przyjmować w ciąży, może wiecie jakie mogę ?
A waga nic nie mówcie..też mam o jakieś 2kg za dużo , a w poprzedniej ciąży to przytyłam masakratycznie dużo bo prawie 22kg i najwięcej przytyłam w 8 miesiącu ciąży.

Ja z mezowego telefonu :-)
u mnie jak narazie 0,5 kg na plus. startowalam z waga 46,6kg przy wzroscie 162cm.

kitty nie martw sie na zapas wszystko brdzie w porzadku.

dzis mnie tak na spanie wzielo, ze A. mnie musial obudzic po 3h snu...

reklama
Do góry