reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

witajcie cieżarówki!

dawno mnie nie było,eh praca.ale przeczytałam wszystkie wasze wypowiedzi.
mam pytanie : na pierwszej wizycie u lekarza, zlecił wam badania np moczu, krwi, grupa krwi ...?
mi lekarz kazał dopiero w 16 tygodniu dokonac tych badań , dla mnie to mega dziwne :baffled:

ja obecnie jestem w 7 tyg ciąży.
mdłości brak
apatyt wiekszy
cera sie pogorszyła
bol brzucha
senność

reklama
Monika ja bylam w na poczatku zeszlego tygodnia u gina i pobrali mi krew, i badanie na toxoplazmoze zrobili no i usg, grupe krwi nie musialam bo juz mi na wczesniejszych wizytach zrobili i mam wpisana
dziwne ze dopiero w 16 tygodniu masz te badania zrobic, bo np. badanie moczu jest bardzo wazne, zeby zadnych bakteri nie bylo (ja mialam z tym problem w zeszlej ciazy), porozmawiaj z nim a jak bedzie obstawal przy swoim to ja bym chyba lekarza zmienila niewiem

A ja w poprzedniej ciazy +11 kg, ale od 28 tyg mialam lezec plasko, wiec wlasnie wtedy mi troszke wiecej sie odlozylo;-)

Teraz mam apetyt, ze hej:zawstydzona/y::sorry2:

Sami
Nathani to bylo w Sam raz dla mnie ale startowalam z wyzsza waga 73 ale teraz nie widze tego kolorowo

Ja tez co 2 h inaczej mnie ssie jakbym tydzien nie jadla

Ostatnio edytowane przez moderatora:
szalony miałam dzisiaj dzień..... okropnie boli mnie podbrzusze.....

ja mam 1.74 i 68kg więc jakieś 5 za dużo.... w pierwszej ciąży przytyłam 11 a w drugiej 14 kg.... a w tej.... aż strach się bać :-)

zakaz picia kawy, nos-spa 3 razy dziennie,magnez, witaminy.

Zakaz picia kawy? Weź nie strasz!! Przecież bez kawy 9 m-cy to tragedia.

Ja dzisiaj się miewam bardzo dobrze. Przeszłam chyba z 10 km , pobiegałam za dzieckiem jeżdżącym na rowerze także wszystko ok.
Mdłości dzisiaj brak , zmęczenie lekkie , cera -masakra.

Powiedzcie dziewczyny - na pewno wiecie. Poszukuje tabletek na alergię ( dokładnie katar )które można przyjmować w ciąży, może wiecie jakie mogę ?
A waga nic nie mówcie..też mam o jakieś 2kg za dużo , a w poprzedniej ciąży to przytyłam masakratycznie dużo bo prawie 22kg i najwięcej przytyłam w 8 miesiącu ciąży.

Ja z mezowego telefonu :-)
u mnie jak narazie 0,5 kg na plus. startowalam z waga 46,6kg przy wzroscie 162cm.

kitty nie martw sie na zapas wszystko brdzie w porzadku.

dzis mnie tak na spanie wzielo, ze A. mnie musial obudzic po 3h snu...

reklama
Do góry