reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Cinamona troche lipa bez tego ogrzewnia, a jak w zime???? Jaka macie temperature???

U nas zimno juz jest i wieczorem wlaczamy ogrzewanie, jak nie wlacze to mam 17 stopni i wydaje mi, sie ze zimnica a przy 15:confused::dry::sorry2: jak maluszka wykapac, moze pomysl o jakims piecyku w lazience na czas kapania????

Mi zostaly jeszcze dwa dni w pracy poniedzialek wtorek i laba:-):-):-)

reklama
Noukie na costa del sol zimy sa lagodne. W nocy ok 10 st. to juz naprawde zimno. W ciagu dnia ogolnie minimum to ok 12 stopni i tak niska temperatura nie utrzymuje sie przez cala zime ale jednak przy takich temperaturach dom sie wychladza i nie zdarzy sie w ciagu dnia nagrzac wiec w srodku zimno. Mamy klimatyzacje ktora mozna ustawic na cieple powietrze jednak za duzo to ona nam nie daje, szczegolnie w salonie bo salon duzy a maszyna tylko jedna. Oprocz tego mamy grzejniczek olejowy ale on tez za duzo nie daje, tylko do odleglosci 1 metra. Mala do wiosny bedzie spala z nami w sypialni i tam da sie jeszcze troche nagrzac ta klimatyzacja, jednak szalu nie bedzie. No i dokupimy takie dmuchawy co to szybko ogrzewaja i bedziemy je wlaczac przed kapaniemm czy przebieraniem. Bedziemy mala cieplo i warstwowo w domu ubierac i mam nadzieje ze jakos przetrwamy te 3 miesiace. W marcu powinno juz byc lepiej. I do tego tutaj zima jest sporo dni bardzo cieplych z temp. w ciagu dnia ok 20 stopni wiec bedziemy ja na ogrodek na sloneczko wystawiac , bo czesto jest tak ze w ciagu dnia na dworze cieplej niz w domu.

Hejka, nocka spokojna była ale krótka bo ogladałam film do 1-szej:-)
U nas mroźno,szyby pozamarzały i czas na ogrzewanie.
cinamona a jak wy dogrzewacie dom w zimie?
sarka zgadzam się z Twoją wypowiedzią co do szczepień:tak:
Nic mi sie nie chce...

Cinamona nie no to dosc lagodna zime macie, u nas dzis rano byl szron na samochodach:sorry2: mysle, ze spokojnie z taka dmuchawa wlaczana na czas kapania dacie rade:-) u nas ogrzewania w domach sa, ale czesto ludzie nie maja grzejnikow w sypialniach bo niby nie zdrowo:baffled: no ale ja jakos nie wyobrazam sobie poczatku przytulanek jak zimno:-D

Bulkaasia
i mi sie nic nie chce, nadaje jeszcze z lozka:sorry2:

Mi tez nic sie nie chce, do tego dopiero 10.30 a mnie juz plecy zaczynaja bolec, nie wiem o czego chyba od nic nierobienia.

Gdyby to byl moj dom a nie wynajmowany to pierwsze co to wymienilibysmy okna i zalozyli ogrzewanie, a jak wynajmowany to nie pozostaje nic innego jak cieple gacie na tylek, koc i goraca herbata.

a mi się dzisiaj ADHD załączyło :-) więc biegam z góry na dół :-) pranie, sprzątanie, mycie okien itp.... ciekawe na jak długo więc muszę to wykorzystać :-)

Ja byłam na zakupach zimno u nas jak pieron:baffled: Noukie to w koncu sobie odpoczniesz przed porodem ;-) Cinamona-ja to bym chyba umarzła niby cieple macie zimy ale ja jestem zmarzluch odkad małą przywieźliśmy ze szpitala to mój m podniósł w domu temp ogrzewania na 21 st taka temp to dla mnie za gorąco ale jak wrcacam zmarznięta z zakupów to mi nie przeszkadza:-) Bułkasia oglądaj póki nie musisz wstawać ja niedawno też miałam noce bezsenne a teraz chłone każdy wolny czas na sen:sorry2: Ja przemierzyłam sklepy w poszukiwaniu czegos dla siebie do ubrania ale jest ciezko bo zotała mi nieduza oponka na brzuchu ale jednak jest ciezko mi dobrac jakąkolwiek bluzke bo mi to przeszkadza dodatkowo stanik do karmienia nie pasujacy do niczego i na koniec przeciekające wkladki od mleka:angry: ale takie uroki macierzyństwa:sorry2:

Moje dziecię dziś nienażarte :baffled: od rana cyca woła :szok:

Pogoda dalej do d. Przynajmniej nie pada, ale zimno po byku. Jak mąż z pracy wróci to przejdę się Marysi po herbatkę na brzuszek, bo jeść by chciała a potem biadoli.

Liczyłam na cieplejszy dzień, myślałam że się z Młodą przejdziemy do marketu po bombki, ale poczekamy na ładniejszy dzionek. Będą takie do zimy jeszcze? :-D

Odkąd już jestem w domku to chociaż nie mam problemu z nadciśnieniem. I pewnie przez to bóle głowy mnie męczą, bo ze standardowych 140/90 spadłam średnio na 110/70.

Też zasięgnęłam opinii zaufanej pediatry co do tych szczepionek. Mówi że z obowiązkowych tylko płatne, a z dodatkowych to pneumokoki po 6 mies., ewentualnie meningokoki trochę później. Także teściowa już prawie zainwestowała w szczepienia wnuczki. Dzięki wszystkim Wam za opinie :tak:

Goko nie szalej tak, bo zaraz urodzisz :-p

Witam,

też miałam straszną noc, prawa ręka i prawa noga tak mnie rwały, że spać się nie dało, jeszcze co pół godziny do toalety:baffled:,

Jutro już grudzień, trzeba się zacząć rozpakowywać, hehe, żeby to było tak na zawołanie:laugh2:,

a ja też mam dzisiaj powera, sprzątam i sprzątam:-D,

miłego dnia

reklama
Witajcie, ja jeszcze w betach :-D Leze i mysle w co sie ubrac na te dzisiejsza kolacje...tez mi sie nic nie chce, ogladalismy film do 24 potem sie cora obudzila o 3 po kilku probach uspania..obalila cala flache picia i pospala do 8:30. Maz wstal o 9 i ja ogarnal...

Cinamona alez macie zimno w domu:szok: wspolczuje. A u nas u gory cos termostat szwankuje, w sumie grzeje jak chce. Juz pisalam babie od agencji zeby kogos przyslala.

Dobra ide sie ogarnac, nie przemeczajcie sie dziewczyny !

Do góry