reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Co do szczepień - jesteśmy jednym z dwóch krajów w Europie gdzie te szczpeienia nie sa refundowane!!! To dlatego tylko koncerny farmaceutyczne moga sobie na nas zarobić bo takie mamy chore państwo co to pieniędzy przeciez nie ma, za to obywateli ma samych burżujów:wściekła/y: Porównajcie sobie statystyki zapadalności na choroby i umieralnośc dzieci na świecie (nie piszę tu o państwach trzeciego swiata oczywiście) choćbny USA - tam, gdzie szczepienia są w standardzie statystyki sa dużo lepsze bo obejmuja wszystkie dzieci. U nas robią wode z mógu - same widzicie że co lekarz to opinia co mnie bardzo dziwi taki lekarz który nie zaleca szepienia, noż kużwa - kiedyś tez nie było szczepień na odrę czy polio i co - i dzieci po prostu umierały. Szczepienia to nie jest wróg naszych czasów a postęp który ma wyeliminować zapadalność na choroby i umieralnośc szczególnie dzieci. Dokładnie - choroby mutują i co rusz są nowe szczepy, kiepsko by z nami było gdyby ich nie było, to tak jak z paciorkowcem - zaledwie 7 lat temu jak rodziłam pierwsze dziecko nie były robione wymazy na paciorkowca, nie było tej profilaktyki, zapewne ilość zachorowań noworodów podwyższone CRP po porodzie i koniecznośc podawania antybiotyków (wówczas oddziały septyczne były wiele bardziej przepełnione jak teraz) wprowadziły ten "zwyczaj" który z pewnością zapobiega wielu chorobom dopiero co urodzonym dzieciaczkom. To samo jesli chodzi o skojarzone czy refundowane a sciślej o ilośc wkłuć - kazda fiolka musi zawierać składniki odpwiednie za jej "świeżość" konserwanty i inne, tak więc z każdym wkłuciem wbija się nowa dawke, w skojarzonej jest jeda poza tym ze jest to już szczepionka udoskonalona tak by jej działanie dawało jak najmniej skutków ubocznych. No i istnieje jeszcze coś takiego jak "płacz nieutulony" co ma miejsce przy szczepieniach właśnie - nie ma co porównywać czasu trwania jednego wkłucia a 5!!! brrrr Oczywiście każdy zrobi jak uważa ale nalezy o tym pamiętac i nie nastawiać się tak anty;-)

Co do Majji to ja mam przeczucie że ona była jeszcze szybsza jak betiks:tak:

A mi masakrycznie sie brzuch spina az mnie cały tyłek boli tak tam mi wszystko napiera przy skurczach:eek: i to po magnezie i nospie :/

Ania co do listy rozpakowanych mam to taka lista MUSI być :tak: tzn nic nie musi ale przydałoby sie żeby była!! trzeba ją zatem przywrócic do życia ;)

Ostatnia edycja:
reklama
sarka święte słowa...

Gdyby w Pl były inne czasy i nie oszczędzano na człowieku może bym się zdecydowała na refundowane szczepionki.Ale niestety, dopóki nie człowiek będzie najważniejszy, dopóty czuję się zobligowana do zapewnienia swojemu dziecku najlepszego i najbezpieczniejszego startu.
Niestety u nas nie są refundowane leki najlepsze jakościowo, ale najtańsze - produkcji chińskiej, koreańskiej, bądź innej hmmm dalekowschodniej... i to jest smutne...

Wiktor urodził się 14.10.2008 r. i ja zdania nie zmienię, a od 220 zł nie zbiednieję... najwyżej zacisnę pasa.Skoro mam obowiązek zaszczepić dziecko, to zrobię to szczepionką najbezpieczniejszą i nie będę oszczędzać...
Zabójcza szczepionka - rodzice drżą o swoje dzieci - Warszawa - Naszemiasto.pl

Szczepionka zabiła niemowlę?

Agdama ja tez mam starszny bol w kroczu, najgorzej przy chodzeniu i po wstaniu rano i do tego mi rece zaczely dretwiec rece, caly czas czuje mrowki, nogi spuchnie jak balerony.
W nocy wstaje 2 razy ale o dziwo rano czuje sie ok. Jeszcze 2 tygodnie do pracy, teraz mysle ze chyba przesadzilam ale jakbym siedziala w domu to bym zarla ciagle cos.. Jak siedze wieczorami sama bo moj na nocce to tylko patrze co by tu spalaszowac.

sarka w sprawie szczepień sama bym tego lepiej nie ujęła... zgadzam się w 100%

i tak samo sądzę o wątku z "rozpakowanymi" grudniówkami (choć bardziej by pasowało listopadówkami :rofl2: )

dzieci wyprawione do szkoły.... P. ma zaraz wrócić i wziąć się w końcu za malowanie pokoju Agatki.... obiecał, że do końca tygodnia będę miała już wszystko na gotowo... łącznie z mebelkami... zobaczymy.... bo przez ten nie skończony pokój jestem mega nerwowa...

moje stopy i dłonie nadal jak nie moje... :baffled: czy już pisałam, że mam już dość i chcę już urodzić??? :angry: a tu jeszcze tyle przede mną :-(

miłego dnia :-)

Dzień dobry Mummy3-kochana będzie dobrze stresujesz sie jak każda z nas &&&&&&&&&&&&&& ja mam cały czas zaciśnięte gdyby zaczęło sie coś wcześniej :-) dobrze że chłopcy zdrowi jak trzeba uważać to trzeba ale lepiej zapobiegać niz leczyć:tak: Nathani-współczuje ci miejmy nadzieje ze już niedługo i sie wcześniej rozpakujesz już grudzień na karku może cos wcześniej zacznie sie dziać:sorry2: mój bąbel sie budzi na karmienie zajrze później:happy:

Dziendobry:-)

Czytam, ze goracy temat szczepien;-)chyba nie ma na to madrych bo tak naprawde nikt do konca nie wie jak to z nimi jest:sorry2:ja szczepie, u nas jest duzo refundowanych, ale niektore trzeba kupic samemu np na rota, do tego ja osobiscie kupuje jeszcze sama priorix bo jest duzo bezpieczniejsza niz MMR II, a u nas wlasnie MMR szczepia;-)

Liwus znam dziewczyny osobiscie, ktore nie szczepia w PL, troche latania jest i nerw przede wszystkim, ale mozliwe jest i wcale kary nie dostaly;-)

Nathani
wspolczuje u mnie pewnie bezsennosc sie zacznie, zauwazylam, ze jak pracuje to nawet noce mam ok, ale jak tylko mam weekend to juz koniec spania:baffled: To co odliczamy teraz do 37:confused::confused::confused:

Cos mi sie suwaczki poblokowaly trzeba zrobic nowe czy jakos sie same je odswieza????????

reklama
Nathani ja nie spie od 5 wiec witam w klubie.

Wisienka1 ty jeszcze pracujesz – podziwiam. Chyba jeszcze tylko ty i Noukie takie pracowite mrowki.

W domu mam 15 stopni, brrrrrr. Dlaczego ci glupi poludniowcy nie zakladaja w domach ogrzewania:wściekła/y:
Wlaczylam klimatyzajce na cieple powietrze ale i tak wiem ze za duzo sie nie ogrzeje a do tego kupe pradu zerzre. Ale lepsze to niz nic.

Do góry