reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej hej
my po spacerku 45 min. Chyba wystarczy? :) czy ktoras z Was tez urzarza sobie spacerk zeby przyspieszyc porod?
Zadnych wiesci od Viv i Madlen?
wiolka a u Was tak szybko puszczaja do domu? Bo u nas to po 5 dniach dopiero

reklama
Hej dziewczyny, wiem ze nanogolnym bywam zadko, ale rozumiecie wiem o tym. Chcialam sie odmeldowac do przyszlego tygodnia. W poniedzialek Na wywolanie ide I mam nadzieje ze malenstwi przyjdzie Na swiat z latwoscia. Ma dopiero 2.600 Wiec kruszynka.
Pozdrawiam cieplo

Hej. Witam i ja. Dziś leniwy dzionek. Byliśmy na zakupach spożywczych i przy okazji kupiliśmy też oczywiście rzeczy nie planowane :eek: Większość w Lidlu. Rzucili fajne ekspresy ciśnieniowe do kawy w fajnej cenie, no i kupiliśmy i już wypróbowaliśmy - dooobra kawusia ze spienionym mleczkiem myammi :-p Do tego małej zestaw 2 golfików za 21.99, sobie grube zakolanówki, rajstopki i golfik do legginsów. A na czasy po ciążowe gatki z pasem modelującym. W życiu nie stosowałam takich wynalazków, ale może to już ten wiek, kiedy trza zacząć :eek: No, zobaczymy, czy mi będzie w tym wygodnie, jak nie, to się nie będę męczyć.
Fiolka nie pamiętam jak konkretnie się nazywała ta farba, ale to taka mała puszeczka farby do pomieszczeń, szybkoschnąca, odpow. do mebli dziecięcych, bezzapachowa. Mieliśmy dziś dokupić, ale w końcu nie dojechaliśmy do Castoramy, bo mojego M. rozbolała głowa i wróciliśmy do domu. Jutro może się uda. to ci wrzucę fotę :tak:

Joanna oczywiście, że rozumiemy i się tu tym nie stresuj ;-) Życzę szczęśliwego rozwiązania i zdrowego maluszka. Tylko zamelduj się choć na sekundkę, jak już odpoczniesz :sorry:

Ostatnia edycja:
witam nową mamusię , współczuje leżenia ale już niedługo :tak:
oj tak będziemy na wiosnę laseczki będziemy ćwiczyć i będziemy piękne i smukłe
Joanna trzymam i myślę ;-)
neska zamieściłam wiadomość od 4madlen w odpowiednim wątku zerknij:tak:
betiks ale fajne zakupki wow

Oj tak Bakusiowa będziemy się wspierać i na wiosnę będziemy laseczki :tak: Mój orbitrek już tęskni, ale myślę że szybko w użytkowanie nie pójdzie, na początek to tylko spacerki z dzidzią i karmienie pomoże zrzucić parę kg. Chociaż spodziewam się, że tak jak przy Zuzi po porodzie będę ważyła mniej niż przed ciążą, bo ten mój organizm to jakoś nie chce w czasie ciąży gromadzić kg :eek: BMI co prawda miałam w normie, ale już górna granica, więc i tak będzie co zrzucać. Do tego dieta karmiącej matki i jakoś myślę, że nie będzie tak ciężko :-p

Witamy nową mamę :-) Eni ja też jestem leżąca i to od 22 tc, ale na szczęście już 5 tygodni temu odstawiłam fenoterol i lekarz kazał się więcej ruszać. Jak już będziesz mogła to się dużo lepiej poczujesz, w człowieka wstępują jakieś nieznane nowe siły

Joanna z Wami też będziemy myślami i modlitwą w poniedziałek. Powodzenia i daj znać jak już będziesz mogła

Mmmmm ale mi się jutro wyżerka szykuje ;-) Mój tata robi 60tkę w lokalu, już mi ślinka cieknie na ten obiadek i resztę dań. Tylko nie wiem czy wysiedzę tam do wieczora, zaczynamy mszą o 11:00 i nie wiem czy dam radę potem siedzieć aż do 20tej z gośćmi :confused2:

Neska u nas w 3 dobie wysyłają do domu chyba że dzidzia ma żółtaczke to wtedy trzymają od 5 do 6 dni a takto szybciutko:-) ja też funduje sobie spacerki tylko ze dziś akurat nie chcialo mi sie bo zimno u nas jak cholera cały dzień tyle co maraton z nastka po sklepach zrobilam umachalam sie troszke bo u nas w większosci sklpeów nie ma podjazdów i są schody więc sie troche uszarpałam jak wracałam to myślałam że padne lózczko mam gotowe tylko dokupić stelaż d moskitiery i w tyg założe kręgosłup mnie boli:confused2: Joanna-trzymamy za ciebie mocno &&&&&&&&&&&&&&& tak samo jak i za Madlen będzie dobrze:tak: krupeczka nieduża ale da sobie rade kobietki sa twarde:-) Betiks zaszalałaś na zakupach ważne że zdowolona jesteś :tak: nas czekają zakupy spożywcze jeszcze dziś a ja ledwo zywa jestem:eek: Ankka-najlepszego dla taty:happy: Nathani ja tez tak mam z tym żolądkiem:-D już niedługo miejmy nadzieje:sorry: Witam nową mamusie Eni mam nadzieje ze ci leżenie będzie chociaż z nami w milym towarzystwie uplywało ;-)

Ostatnia edycja:
Ja mam nadzieję, że w wakacje będziemy już fajne laseczki:-)
Joanna trzymam &&&&&&& i życzę szczęśliwego porodu:tak:
betiks zaszalałś widzę na zakupach.;-)
ankka 100 lat dla Taty!!!
eni_ witam nową mamusię:-)
Mąż nadal w pracy, córka poszła z koleżankami do kina a ja samiutka...

reklama
Hej,

ja w poniedziałek wybieram się do lekarza, może już odstawię leki i zacznę trochę chodzić, ale lepiej się nie nakręcać, kręgosłup od leżenia już tak boli,

jeszcze raz dziękuje za miłe powitanie, wy wszystkie już się dobrze znacie a ja tak ni w gruszkę ni w pietruszkę, aż nie wiem za bardzo o czym pisać, ale może się wdrożę:-)

Do góry