reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej :-)
Misia super, ze kupilscie Stokke, my bylismy zadowoleni, jeszcze troszke i bedzie w nim jezdzil nasz trzeci skarb, jakby co pytaj zawsze smailo :). A odnosnie tuszy do rzes to ja uzywam takich jak Max Factor 2000 Calorie Dramatic Look Mascara, Loreal Lash Architect 3-D Dramatic Curved Brush Mascara, Rimmel Max Volume Flash Mascara Black, Lancome Hypnose Custom Volume Mascara
Fiolka ja jestem krejzolka, wiec mam trzy torby, rodzic planujemy w domu, ale w razie jakby trzeba bylo jechac do szpitala to przy drzwiach stoja trzy torby, dwie duze i jedna mala, te dwie duze to jedna moja i jedna malenstwa, a ta mala to z rzeczami tatusia do porodu :), bo jego dres, trampki i pare innych drobiazgow duzo nam miejsca zajmuja.
Bakusiowa ja tak jak i Majja uzywam cala ciaze mustelli i po porodzie tez bede, w poprzednich ciazach i po poprzednich porodach tez uzywalam, rewelacja jak dla mnie, nie mam rozstepow. Troche kosztuja, ale warto.
eni_ witaj wsrod nas :), trzymam kciuki, abys jeszcze troszke wytrzymala w dwupaku.
Joanna Z bedziemy trzymac ogromne kciuki za Ciebie malenstwo
Ankka wszystkiego najlepszego dla taty :)
Neska ja i tak prawie caly czas na nogach przy moich dzieciaczkach, ale spacery dodatkowo i owszem, teraz moge chodzic juz na dluzsze dystanse, wiec bede korzystac :)
Clodi mi w ciazy z pierwszym synkiem to czop odszedl razem z wodami plodowymi, a w ciazy z drugim synciem to pamietam, ze czop odeszedl mi trzy dni przed porodem,wygladal jak rozowa galareta.
Basia nie przejmuj sie swoim mezem, faceci juz tak maja, mojemu zawsze sie zabiera na amory po alkoholu :), dzis wpadaja znajomi do nas, wiec wiem, ze mnie tez czeka to co Ciebie, ale raz na jakis czas moge to zniesc :).

My po wizycie, o wszystkim napisalam w odpowiednim dziale, wszystko w porzadku, odstawiam leki :). Dzis rano mielismy pobudke o 6, aby ze wszystkim zdarzyc, na wizyte zabralismy starszego synka, bo bardzo chcial jechac z nami, a mlodszy zostal z babcia. Widzielsimy nasze trzecie cudo, jestesmy zakochani w naszym brzuszkowym malenstwie i ja i tatus, a RJ z wielkim zaciekawieniem obserwowal swojego braciszka na ekranie. Maz przedumny i szczesliwy. W drodze powrotnej wstapilismy na male zakupy, dostalam kwiaty od meza, wiec juz wogole jestem mega happy :). Dzis wieczorem bedziemy mieli gosci- znajomi maja wpasc, wiec trzeba bedzie cos przygotowac do jedzenia, jakies przekaski, ale tez i cos zamowic, moze jakas chinszczyzne i cos wloskiego.

Ostatnia edycja:
reklama
Czopa nie da się przegapić ... jest bardzo gęsty i moż być pobarwiony krwią choć nie musi, na pewno go rozpoznasz.

Ja od wczoraj zero apetytu, prawie nic nie jem, co dziwne u mnie, za to mnie przeczyszcza tak jelita jak nigdy. Coś czuję ze to już blisko.

Ostatnia edycja:
Clodi u mnie czop to była przeźroczysta galareta podbarwiona krwią. Teraz to mleczny śluz jak najbardziej możemy mieć, ale to jest coś innego niż czop

Hej!
U mnie tez czop odszedl razem z wodami a w przerwach mialam oczyszanie organizmu :cool: Takze tez mi sie wydaje ze czopu nie da sie przegapic jesli w ogole jest bo nie u wszystkich jest widoczny.

Moje dziecko dzisiaj tez dobre i wstalo o 9:00 takze ide zrobic sniadanie i zmusic go do czynoosci poranyych czyt.ubraniowo-higienicznych.

Mi w pierwszej ciazy czop nie wyszedl az do porodu, mialam za to takie wodniste rozwe uplawy przez chyba 2 dni kilka dni przed porodem....teraz w sumie tez nie wiem na co patrzec i na co liczyc, chyba poprostu pozostaje czekac na skurcze, ewentualnie odejscie wod (ktore mi tez nie odeszly w pierwszej ciazy) i to sa jedyn pewne znaki. Ja juz od czwartku swiruje, ale to chyba dlatego ze bardzo chcialabym juz jak najszybciej urodzic, mam takie bardzo bolesne spinannie brzucha polaczone z bola w krzyzu, takie uczucie ciagniecia w dol jak na okres i troche tez takie jak na kupke, to zazwyczaj popoludniami/wieczorem, wiec moze byc ze zmeczenia....brzuch juz napewno opadl mi jakis tydzien temu, ale polozna mowila ze u wielorodek to brzuch roznie dobrze moze opasc 3 tyg przed porodem co 3 dni....
jesli chodzi o kremy to ja terz uzywam zwyklego balsamu Nivea dla suchej skory i swietnie sie sprawdza. w pierwszej ciazy mialam maslo do ciala dla ciezarnych i tez bylam zadowolona. Mysle ze ewentualne rozstepy to kwestia tez genetyki, znajoma smarowala sie chyba wszytskim a i tak jej sie zrobily. Najwazniejsze zeby skore utrzymywac dobrze nawilzona
A jelsi chodzi o tusz to ja jestem wierna Max Factor, mam wiekszosc kosmetykow z tej firmy i bardzo sobie chwale :-)

neska z tymi spacerami to i ja probuje, w ogole wszytskiego probuje: herbate z lisci malin pije juz od tygodnia, ananasy, grejfruty, spacery i ogolnie aktywnosci i sex ale sama nie wiem czy to cos pomoze....mam znajome ktore tez wszytsko robily a i tak przenosily po ponad tydzien :cool: a i czytalam ze senx to pomaga dopiero od 38tc bo wtedy organizm mamusiek zaczyna wytwarzac te odpowiednie hormony i meskia sperma i stymulacja sutkow dokladaja swoje.....

Dziendobry....

My dlugo na imprezce wczoraj nie bylismy, ale moje oczy to by tam wszystko zjadly:szok: niestety zoladek nie:zawstydzona/y: pojadlam troche salatki sledziowej bo mi tak smakowala i pozniej cala noc umieralam:-( nie to juz nie dla mnie takie imprezy:zawstydzona/y: do tego maly szalal po tym jedzonku i malo spalam:eek:

Ankka obys Ty sie lepiej dzis bawila i wszystkiego najlepszego dla taty:-)

Joanna kciuki zacisniete:tak::tak::tak:

Madlen79 pamietamy i o Tobie jutro:-)

Wiola to bedzie i Twoj tydzien:tak::tak::tak:

Clodi czop to raczej z takiej przezroczystej galaretki jest, mi odszedl na tydzien przed porodem.

Ja dzis narazie chyba w lozeczku poleze, a pozniej zobaczymy, moje chlopaki maja planow na dzis, ze hej;-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Ja po kawce i śniadanku i nawet z mężulem na skeypie zdążyłam pogadać :-) Humor trochę się poprawił bo wstałam w fatalnym nastroju, sny miałam takie durne że szok, w ogóle mam tendencje do tego, jak nic mi się nie śni to mam spokój kilka dni a jak już się zacznie to mówię Wam takie rzeczy mi się śnią że masakra i chodzę później jak struta cały dzień bo się zastanawiam czy to coś znaczy czy nie ,mąż się śmieje że powinnam poddać się jakimś eksperymentom bo to niewiarygodne skąd mi się takie rzeczy biorą :confused2:

Co do czopa śluzowego to ja też słyszałam że tak jak i odejścia wód i skurczy już tych właściwych nie da się przegapić. Ja jako pierworódka miałam obawy że może nie zauważę, że może wody mi odejdą jak np. będę pod prysznicem ale to podobno nie możliwe żeby nie zauważyć, więc ja jestem spokojna :rofl2:

Nienawidzę niedziel jak męża nie ma w domu!!! no nie znoszę, nie wiem gdzie wejść i tylko w niedziele tak mam w inne dni tygodnia luz, idę poszukać zajęcia

Miłego brzuchatki :-p

reklama
Witajcie,

ja mam torbę dla siebie spakowaną a dla dzidzi jeszcze nie, bo też nie wiem co za bardzo, w sumie to muszę tylko na wyjście ze szpitala bo w szpitalu nie wolno w swoje rzeczy ubierać, myślałam żeby zapakować body z długim rękawem, skarpetki, cieplejszy np. welurowy pajacyk, kombinezon ocieplany, czapeczkę cieplejszą i bawełnianą, rękawiczki i kocyk cieplejszy i pieluchę tetrową:cool:

jeszcze z innej beczki, czy boicie się porodu? ja strasznie, wiem że każda musi to przejść i wmawiam i potarzam sobie, usłyszane kiedyś zdanie, że to jest jedyny ból, który ma sens. Mimo to schizuje i nawet potrafię sobie wmówić. że mam wszystkie objawy porodu, taka to jetem pokręcona:angry:

Do góry