reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Kolejny forumowy bobas już na świecie..... SUPER!!! w poniedziałek kolejny... forum grudniowe a połowa dzieci w listopadzie się urodzi :-D

nathani kupiłam dwa dresiki a trzeci licytuję :sorry2:

mummy3 podziwiam za decyzję dot. porodu w domu... a pierwsze dwa porody też w domku???

madlen79 tak jak piszesz dzieci rosną jak na drożdżach... nie dawno pierworodnego ze szpitala przywieźliśmy a teraz chłopak taki duży, Kubuś jak na razie nasz "mały" będzie starszym bratem... czas leci nieubłagalnie... tylko MY WCIĄŻ PIĘKNE I MŁODE :laugh2:

reklama
goko - swietnie powiedziane! i tego sie trzymajmy!!
ja jakos dziwnie sie dzis czuje, akurat dzisiaj sobie odpuscilam i oprocz zawiezienie i przywiezienia cory z przedszkola to nic takiego w domu nie robilam, jak nigdy, ani zakupow, anie sprzatania, prasowania, prania czy nawet wiekszego gotowania (zupke mialam z wczoraj, dogotwalam tylko ziemniaczki i jajka sadzone), a bole jakis taki mnie wzial ze masakra! az sie wystraszylam i zestresowalam, juz tak czuje od ponad pol godziny, taki opasajacy bol wokolbrzucha i dolnej partii plecow, takie ciagniecie w dol troche, cos chyba takiego jak na kupke tez...nie wiem czy to sie cos dzieje czy nie...probuje sobie przypomniec jak bylo przy pierwszym dziecku ale nie pamietam.....nie mam nospy niestety...rano mialam podobnie ale zrobilam kupke i przeszlo, chociaz caly dzien czuje sie taka 'obolala', TE bole to chyba takie bardziej na zasadzie 'pojawia sie i znika', mialyscie takie bole dziewczynki????

goko pierwsze dwa porody byly w szpitalu :), pierwszy ze znieczuleniem, a drugi bez- moj swiadomy wybor, a teraz podjelismy decyzje o porodzie domowym, chcemy przezyc ten porod inaczej, wiec bede rodzila w wodzie z mezem, polozna i jak bedzie taka mozliwosc to lekarz tez dojedzie. U nas takie porody sa popularne, przygotowujemy sie do tego juz jakis czas. Stresy ogromne oczywiscie sa :)

mummy2 to moga byc skurcze przepowiadajace, ja przy poprzednich porodach mialam silne bole podbrzusza, ruszyc sie wtedy nie moglam, do tego dochodzil bol plecow na wysokosc ledzwi, bol promieniowal mi z brzucha na plecy. To moze byc falszywy alarm, obserwuj dlugosc i czestotliwosc, wez sobie prysznic, zobacz czy po nim przejdzie

Goko dobrze mowisz,tylko dzieci nam sie starzeja a my ciagle mlode i piekne :-D
Wiolka tez sie boje to normalne,ale trza wierzyc,ze wszystko bedzie dobrze ;-)
Mummy 2 czyzby u ciebie sie zaczynalo???,jakby co to rodzic juz mozesz ;-)

Ech, chciałam coś mądrego napisać, ale mnie sen ścina, znowu :baffled: Czas przytulić podusię. Jutro rano trza wstać zaprowadzić małą i zanieść siuśki do zbadania. Znowu będę nie do życia. Rany, ależ jestem wykończona :hmm:
Dobrej nocki wam życzę :tak:

Przed chwila wciągnęłam pół paczki pierników:-) Od kilku dniu wieczorem mam napad "głodu" na słodycze, masakra!!!
Tez jakaś śpiaca jestem, Mały dzisiaj mało aktywny i oczywiście mam stresa. Idę sie położyc i do usłyszonka jutro...

reklama
Witam się i ja. ;)
Byłam dziś zarejestrować się do okulisty, bo zalecane od ginekologa mam zrobić badanie dna oka. No i w środę mam wizytę.

Najgorsze jest, że jak mi wyjdzie, że nie mam coś z oczami to nie będę mogła rodzić naturalnie. A ja się właśnie przekonałam i uwierzyłam w siebie. :(

Kupiłam dzisiaj dla mojej małej cały wór ubranek. Przepiękne. :)

Jutro lecę sobie kopić kurtkę, bo ta moja letnia to już br..

Moja malutka w 35 tc (w poniedziałek zacznie się 36) Waży 2200. :)

Do góry