reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

kara1980,

Jeżeli brzuszek twardnieje ci nie dłużej niż do ok. 1 minuty a skurcze są niebolesne i nieregularne - nie mogą się powtarzać kilka razy w ciągu godziny - to zapewne skurcze Braxtona-Hicksa.
Czasem jednak to "twardnienie" to zwykłe rozpychanie się maluszka w brzuszku ;) ale ostrożności nigdy za wiele.. na twoim miejscu poszłabym już teraz do lekarza i powiedziała o tym co cię niepokoji bo przy skracaniu sie szyjki macicy brzuszek także twardnieje i podbrzusze pobolewa - jeśli trzeba będzie to zapewne przepisze ci Fenoterol. Sama No-Spy nie bierz!

Wiem, że najgorsza jest niepewność..bo urodziłam wcześniaka ale z zupełnie innego powodu.

reklama
Witajcie.Ja tak po krótce.Mąż, Kamil i Oskar zapalenie oskrzeli i Ci dwaj mniejsi dostają KLACID, mąż AUGMENTIN.W sobote u Kamila było pogotowie, bo dostał temperaturę 40 st.Okazało się ze z gardła przeszło na oskrzela.Ja na raazie się trzymam, pomimo kaszłu i oooooooooooooooooooogromego kataru.Zobaczymy jak długo.
Chłpcy już zdrowieją i jutro idziemy na kontrolę.Trzymajcie sie. Pa pa.​

mamusiuagusiu,
Trzymamy za was kciuki... mooooocno!

A my kiblujemy znowu w domu - po 7 dniach w przedszkolu - kolejna infekcja.. Boże dopomóż! Zaczynam tracić siły :mad: :(

mamusiuagusiu my tez trzymamy kciuki zebyscie sie wszyscy szybciutko wykurowali!!!
i za Juleczke Agawy tez! ;D nie dajcie sie!
u nas ok. szczepienie odlozone do nastepnego tygodnia bo maly dopiero od poniedzialku robi normalne kupki, wczesniej mial biegunke przez 5 dni i byl oslabiony (36.2). dr powiedziala ze lepiej odczekac bo a nuz sie nawroci. okazuje sie nasza niania tez miala jakas taka infekcje. mam nadzieje ze to paskudztwo juz sobie odlecialo.
kara1980 daj nzac jak brzuniek!

buziaki 4 everybody :)
misiu6ez.gif

Witajcie mamuśki :)
Mam pytanko czy jest wśrod was może jakaś z Pabianic?
Ja sie tu nie dawno przeprowadziłam i kurcze nikogo nie znam za bardzo :/ Było by miło kogoś poznać z kim można by było na spacerki chodzić i kawusie wypić :)
Pozdrawiam :)

KURCZE no nie wiem ten brzucho mi ttwardnieje na dłuzej niz minute, ale nic mnie nie boli, sama juz nie wiem, a teraz jeszce musze isc do szpitala z moja córeczką bo podejrzewają lekarze MUKOWISCYDOZE boze chyba sie załamę, robiłam juz jej badania na to choróbsko i wyszły oki, ale lekarz mi powiedział ze trzeba zrobic kilka razy ze raz to za mało.No i umieram ze strachu. Ide do ICZMP na oddział gastroenterologii we wtorek w walentynki.

kara1980,
podejrzewają lekarze MUKOWISCYDOZE
Na jakiej podstwie podejrzewają?
Kurcze, dzielne bądźcie - trzymam kciuki z całej siły!

A my wczoraj byliśmy z Julką na pogotowiu.. nic więcej nie piszę, żeby nikogo nie dołować i nie wprowadzać nerowej atmosfery :(
mamusiuagusiu, taaa.. w cierpliwość to jam uzbrojona już po czubek głowy.. tylko ręce opadają :(

miyu, ja Łodzianka z wyboru jestem.. ale Pabianice tak niedaleko nas leżą ;) wpadaj na pogaduchy :)

mam nadzieje ze to paskudztwo juz sobie odlecialo
No chyba nie piszesz o niani ;) Pozdrowionka dla syneczka - podawałaś mu HIPP ORS2000? - Julce pomagał..

Papatki - idę głowę do poduszki przyłożyć bo do 4.30 Julce zbijałam gorączkę..

Cześć dziewczyny od niedzieli jestem szczęśliwą mamusią Michałka. :D
Urodził się po dwóch godzinach porodu, więc się nie namęczyłam :D
Mały ma 56 cm, 3400 g i 9 APG urodził się w 38 tygodniu ciąży.
Ponieważ jest to niedzielny chłopak zachowuje się jak hrabia nawet na cycusia muszę go budzić, chociaż czasami w nocy dokazuje to ogólnie jest ok.
Postaram się napisać więcej i wkleić zdjęcia.
Pozdrawiam
Tweety z Michciem

reklama
Ale masz fajnie dzidzia juz na swiecie.
MUKOWISCYDOZE podejrzewają na podstaiw ogolnego wywiadu, dziecko ma problemy z plucami i gastrologiczne i co wazne jest SŁONA caly czas.

Do góry