reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Łodzi

Tweety,
GRATULACJE! GRATULACJE! GRATULACJE! GRATULACJE! GRATULACJE! GRATULACJE! GRATULACJE! GRATULACJE!

No.. Mamuśka - spisałaś się na medal :) Uściskania :-*

reklama
AGUNIA GRATULUJEMY SYNECZKA.Dobrze że sie odezwałas bo miałam dryndnąc domofonem do twojej mamy i zapytać o Ciebie ;D.No ale pomyslałam sobie ze nie będę nachalna :)
Ja tez mam niedzielnego hrabię, Oskar urodził się 22 maja właśnie w niedziele.
Więc mamy kolejna mamusię w Naszym gronie. :)
Trzyjamaj sie, Pozdrawiamy Cie goraco.AHA i z niecierpliwościa czekamy na zdjęcia, chociaz mam nadzieje ze jak bedzie cipło dostąpie zaszyczytu zobaczenia go na żywo :)

KARA1980 ja mama nadzieje ze to tylko podejrzenia i zę kolejne badania wyjdą tez w porzadku, nic ssie nie martw wszystko będzie dobrze.

czesc
mam dola jak stad do helu.
tytus chory
od piatku ma ciagle kolo 40 stopni goraczki (dzis rano rekord 40,7 w pupie). po dwoch wizytach u lekarza nadal nie wiadomo, co mu jest - gardlo blade, osluchowo ok, wezly chlonne w normie...). wyglada jak cien dziecka. jutro idziemy na morfologie, no i wieczorem wchodzimy z antybiotykiem.
doswiadczone mamusie - powiedzcie, ze bedzie okej...

od piatku ma ciagle kolo 40 stopni goraczki (dzis rano rekord 40,7 w pupie). po dwoch wizytach u lekarza nadal nie wiadomo, co mu jest - gardlo blade, osluchowo ok, wezly chlonne w normie...).

U Julki także nie było wiadomo co jest.. od czwartku ponad 40 stopni po lekach przeciwgorączkowy opadała do ok. 37.5 stopnia.. węzły chłonne ok. osłuchowo rewelacja.. gardło czyste.. ZOZ, pogotowie, 3 wizyty lekarskie w domu..Wczoraj zwymiotowała Sumamed Forte (od wczoraj Sumamed bo Zinat nie pomógł) - zrobilismy prześwietlenie płuc - i okazało się, że ma śródmiąższowe zapalenie płuc :( niestety nie do "wysłuchania" przez lekarza..

Jeśli dzisiaj znowu temperatura się podniesie do 40 stopni to od jutra mamy zastrzyki.

marianeczka,
Nie napisałam tego aby cię straszyć ale zróbcie także RTG płuc - dla świętego spokoju. Osobiście w życiu nie spodziewałabym się, że Julka bedzie miała bezobjawowe zapalenie płuc a jednak..
Bedzie ok.. trzymajcie się..

BDW kto może polecić dobrego urologa dla dorosłych?

marianeczka,
Co u was? Pisz bo się martwię :(

Dzisiejszy dzień (a właściwie wczorajszy - bo to już po 24.00) to poprawa w 100%.. gorączka spadła do 36,8 stopnia.. Julka rozrabiała cały dzień jak pijany zając w kapuście, apetyt odzyskała - choć bladziutka.. ładnie poszła spać - w domu ogólna euforia!.. do teraz..

Złapały ją dreszcze i dostała 40,5 stopnia gorączki.. podałam jej Luminal a po konsultacji telefonicznej z Medaxem czopek z Pyralginy.. Biegam po necie i czytam o dreszczach.. (babcia okłada ją suchym lodem) czy myślicie, że powinnam jej zrobić EEG?
Zaczynam rwać włosy z głowy.. nie śpię już równo 6 dób :(

Wykupiłam Biodacynę.. i od jutra iniekcje :( :( :( Biedna malutka pupinka :( Poradźcie Kochane co robić aby po zastrzyku opuchlizna schodziła i dziecko nie cierpiało.. okłady? z czego?

Farmaceutki Nasze,
Jak to jest z Biodacyną i Amikinem.. podobno od 13 lutego br lek został wycofany ze sprzedaży dla lecznictwa otwartego i przeznaczony wyłącznie do leczenia szpitalnego.. kurcze, jeśli tak jest to cykam się trochę z podaniem go Julce.. ledwo udało mi się zrealiwować receptę..

Trzymajcie za nas kciuki

AGAWA, ja znam tylko dobry sposób na wysoką gorączkę.Obierz ziemniaka i pokrój go w dośc grube plastry, i tymi plastrami obłóż nim czoło Julki.Znam ten sposób od teściowej, stosowała go na moim mężu i pomagało.Ja wypróbowałam na Kamilu.Tez pomogło. Nie gwarantuje, że u Was pomoże, ale spróbuj.
Na opuchlizę spróbuj altacet, jest i w tabletkach i w żelu.Wiem ze to pomaga na opuchliznę i nie tylko taką przy skręceniach ale na taką ze tak powiem " zastrzykową" również

Marianeczka co u Was??

Moi chłopcy sie wylizali ale widze ze choróbsko ogarnęło resztę dzieciaczków.

Trzymajcie sie i piszcie na bieżąco oczywiscie w miare mozliwości co tam u Was

ZYCZYMY WAM ZDRÓWKA

Witam!
Trochę mnie nie było a tu takie wieści! Cóż mogę powiedzieć? TRZYMAJCIE SIĘ MAMUSIE MOCNO!
Byłam na kontroli w Madurowiczu. Wszystko dobrze, mały ważył w piątek 1790 g! Wracam w połowie marca byćmoże do rozwiązania, ale jeszcze nie wiadomo. Wszystko zależy od niego i wyników badań.
Mamusie nie jestem teraz na bierząco, ale z tego co ja wiem do tej pory było tak, że Biodacyna i Amikin (to samo, ale jedno polskie a drugie z importu) były dostępne w aptekach otwartych ale jako kontynuacja leczenia szpitalnego. Nie wiem jak jest teraz bo jestem na zwolnieniu. Dowiem się wszystkiego ale niedawno weszłam do domu i jeszcze dobrze się nie rozejrzałam a mam remont i nawet nie wiem gdzie jest telefon.

Czas do łóżeczka,bo jutro mój synuś zafunduje mi pobudkę o 6 rano.
Dobranoc kochane, i trzymam kciuki z chłopcami za wszystkie chore łodziaki.

Aha AGAWA mam znajomą farmaceutkę i jutro spróbuje się czegoś dowiedzieć.

reklama
Dzięki Agusiu :)

Julka już po drugim zastrzyku z Biodacyny.. jest bardzo dzielna.. jeszcze tylko 5 zastrzyków i odetchnę z ulgą.
Niestety zdjęcie RTG wykazało coś jeszcze - "serce powiększone z przewagą komorową" - będziemy się diagnozować - dlaczego.
A może wiecie coś na ten temat?

Pozdrawiam

Do góry