reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie z Łodzi

tweety pisze:
Czy możesz mi poradzić jakie butelki kupić.

Ja Ci polecam butelki Campol babie.
Ze smoczkami okrągłymi.
Najpierw używałam aventu, kupe kasy dałam za wszystko a Natalka nie chciała z tego pić :( Natomiast z campolu ciagnie do dzisiaj :)

reklama
O, witam !!!!
To miło :D Więc się dołączam :D Czytałam, że jesteś z Ozorkowa. Tak się składa, że ja też.
Na kiedy masz termin? Gdzie ostatecznie zamierzasz rodzić?

Myszatka dzięki za słowa wsparcia juz myślałam, że nie znajdzie się zadowolona osoba, która rodziła w CZMP

ja nie uważam by najważniejszym było darmowe znieczulenie, generalnie ja nie jestem za znieczuleniem zoo podczas porodu, no chyba, że ktoś faktycznie ma bardzo ciężki poród.

tweety - jeśli zdecydowałaś się rodzić w ICZMP to idź tam rodzić i już. Prawdą jest że ile kobiet tyle opinii. Weź przykład Myszatki, która jest bardzo zadowolona z MP. Mam 3 koleżanki które rodziły w MP i jedna ma dobre wspomnienia a dwie niestety nie. Ja wybrałam rydygiera i jestem bardzo zadowolona, zaś moja koleżanka narzeka na ten szpital. Obyś Ty wspominała pobyt tam tak jak Myszatka.

Viola240 - i jak starania? trzymam za Ciebie kciuki.

pozdrawiam

Asiu,
Ja rodziłam w Czmp i nie polecam. Przede wszystkim oddziału perinatolgicznego
Ja także na Perinatologii leżałam - kosssssszzzzzzmar :( może na Położnictwie jest inaczej - trzeba myśleć pozytywnie ;)

Julkę mam znowu chorą - przywlokła z przedszkola jakieś paskudztwo i bierze Kalcid :( Ręce mi już opadają.. w pracy tonę - jeszcze zresztą w niej siedzę  :(

Myszatko,
Tak jak ty nie wyobrażasz sobie zostawienia małej na kilka dni z rodziną (choć czytałam, że robisz ostatnio postępy ;) ) tak ja nigdy nie zostawiłabym Julki z opiekunką - zwłaszcza weekendową - takie miałam, mam i będę miała zasady (hehehe aż do pełnoletności córy).. tylko najbliższa rodzina ewentualnie na krótki czas sąsiadka, za którą Julka przepada. Tak jak pisałam - każdy ma swój punkt widzenia..

Właśnie dzisiaj przyjechało "wsparcie" w postaci mojego taty.. alleluja! chyba nawet zaległości wszystkie nadrobię a jutro.. idę do kina na "Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i Stara Szafa".. muszę trochę podładować akumulatorki..

Ulik,
Łączęs ie z tobą w bólu.. złamałam wczoraj mały palec u prawej ręki - złamanie otwarte a że noszę tipsy (takie 2 cm  ;D ) to nie było fajnie.. o szczegółach nie będę się rozpisywała bo strony szkoda ;)

Pozdrawiam serdecznie :)

no nie wiem chyba w koncu w lęczycy ale na wszelki wypadek chodze do dwóch lekarzy w zgierzu i leczycy-trzeba miec zaplecze(tak jestem z ozorkowa)termin mam na plowe kwietnia

No właśnie co kobitka to opinia! Mnie ze względów praktycznych tez jest za daleko, bo w odwiedziny to już cała wyprawa musi być a tak mama wsiada w jeden autobus i jest w szpitalu w ciągu niecałej godziny. A tak wogóle to czemu od razu butelka? Nie zamierzasz karmić piersią, albo chociaż spróbować? Wiem, że powinna być choć jedna butelka "na wszelki wypadek".
Agawa współczuję jak zaraz antybiotyk poleciał. Gardło czy oskrzela? Często się to córce zdaża? Nie jestem zbyt wścibska? Zawodowa ciekawość i afront do antybiotyków już niekoniecznie zawodowy...
Dziewczynik! Co Wy się tak na potęgę łamiecie? Mleczka więcej pić proszę! Kości coś kruchutkie macie! ;D :-*

reklama
Phantas no staramy się i staramy a tu narazie nic nie wychodzi :(dzięki za pamięć :)

Myszatko a ile płaciłaś za poród??

Tweety ja używam butelek aventu od samego początku (do picia) bo tak to cały czas cycuś i u mnie się sprawdzają rewelacyjnie najbardziej jestem zadowolona z tego iż mają szerszą szyjkę

Agawa współczuję połamanego pluszka

pozdrawiam

Do góry