reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
hehe - moja ma Oliwia "przez w"

co do usg 3d - lekarze mówią że jest to super pamiątka dla rodziców i tyle bo dla nich niczego nie pokazuje.

dudarewicz - też mi robił genetyczne, trwało 40 minut i wszystko się sprawdziło. I dziewczynka i termin porodu (no różnica była 5 dni ale to przecież żadna różnica)

ja rodziłam w rydygierze. Mieszkam 10 minut na piechotę od matki polki a po 3-dniowym leżeniu tam stwierdziłam że będę tam rodzić tylko i wyłącznie wtedy, gdy będzie taka konieczność (czyli jakieś wielkie komplikacje - na szczęście ich nie było).

Cześć dziewczyny.
Ja rodziłam w Czmp i nie polecam. Przede wszystkim oddziału perinatolgicznego. Dzidzie leżą na osobnej sali, opieke mają dobrą (bardzo miłe i godne zaufania położne z wyjątkiem dwóch pań...), niby zawsze można do dzidzi pójść, ale... czasem położne krzywo na to patrzą. Pomagają przystawić do piersi ale tylko w jednej "słusznej" dla nich pozycji siedzącej. Zdaża sie że jeżeli dziecko dłużej przechodzi żółtczke to mamusia jest wypisywana a dzidzia zostaje.
To tak w dużym skrócie.
Pozdrawiam

Witam! czy jest jakaś mama z Radogoszcza bo ja się tu przeprowadziłam i nikogo nie znam.
Ja zamierzam rodzić w CZMP, ale ja jak dotąd nie słyszłam złych opinii.

Witam!!!

Zapraszam do rozmowy wszystki kobietki z Łodzi i okolic, zarówno te starające się, ciężarne jaki świeżo upieczone mamusie :) :) :)
Ja jestem z okolic Łodzi i już niedługo bo w lutym zostanę mamusią :D
To moje pierwsze dziecko i strasznie to wszystko przeżywam. Poród planuję w szpitalu Madurowicza.

Taka mała dygresja: jak się okazuje CZMP to niby dobry szpital a łodzianki rodzić tam nie chcą! Dziwne, co? Ja też od początku nie chciałam. Zamierzam w Madurowiczu, bo tam się leczę... A gdyby nie to to też pewnie bym sie zdecydowała, bo fajną szkołe rodzenia mają...

reklama
Ja się nastawiam pozytywnie zresztą leżałam na początku ciąży, bo miałam wszystkie badania robione w szpitalu i źle nie było. Pewnie tyle opinii co osób. Wiem, że będę miała tam zapewnioną dobrą opiekę.
Czy któraś z Was mieszka na Radogoszczu albo w okolicach?

Do góry