reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
hej!
ja rodzilam w Madurowiczu i bylam zadowolona :)
niestety nie mieszkam na radogoszczu - tylko w okolicach makro.

Mnie zostało już niewiele czasu i jeśli mały się nie wyrwie na świat wcześniej to urodzi się w pierwszym tygodniu lutego.
Ulik jaką dużą masz dzidzię.
Czy możesz mi poradzić jakie butelki kupić.

O to bardzo blisko mojego terminu. Mój przypada na 21 lutego :)
A dlaczego musisz iść dwa tygodnie wcześniej???
Jeszcze jedno pytanko. Jak się wstawia ten paseczek ciążowy. Ja też taki ma ale nie wiem jak go umieścić w wypowiedziach.... :(

Czy są może dziewczynki, które planują poród w Madurowiczu?

Chcę aby moj lekarz był przy mnie a poza tym ciąza jest juz dojrzala i mam dość dużego dzidziusia.
Jest tez możliwość, że będę rodzić tak jak moja mama tzn od pierwszych skurczy do finału w godzinę i boję się że nie dojadę do szpitala.
W jakiej części miasta mieszkasz?
Jeżeli chodzi o paseczek to ja nie pamiętam ale na forum jest opis musisz poszukać.

A, teraz rozumiem :)
Ja jestem z okolic Łodzi a dokładnie z Ozorkowa. Nawet widział tu gdzieś inną ciężarną z Ozorkowa ale nie złapałam z nią kontaktu. W sumie to dopiero dzisiaj weszłam na to forum :)
A tą dziewczyhnę na pewno znasz - kara1980

A do jakiego lekarza chodzisz i ile kosztuje Cię wizyta?

Irlandia pisze:
Taka mała dygresja: jak się okazuje CZMP to niby dobry szpital a łodzianki rodzić tam nie chcą! Dziwne, co? Ja też od początku nie chciałam. Zamierzam w Madurowiczu, bo tam się leczę... A gdyby nie to to też pewnie bym sie zdecydowała, bo fajną szkołe rodzenia mają...

A ja rodziłamw CZMP i jest tam REWELACJA.
Pełna opieka a co najwazniejsze znieczulenie za darmo !!!
Rodzi się ekstra i ja bardzo polecam CZMP!

reklama
ruda_asia pisze:
Cześć dziewczyny.
Ja rodziłam w Czmp i nie polecam. Przede wszystkim oddziału perinatolgicznego. Dzidzie leżą na osobnej sali, opieke mają dobrą (bardzo miłe i godne zaufania położne z wyjątkiem dwóch pań...), niby zawsze można do dzidzi pójść, ale... czasem położne krzywo na to patrzą. Pomagają przystawić do piersi ale tylko w jednej "słusznej" dla nich pozycji siedzącej. Zdaża sie że jeżeli dziecko dłużej przechodzi żółtczke to mamusia jest wypisywana a dzidzia zostaje.
To tak w dużym skrócie.
Pozdrawiam

Ja rodziłam na II oddziale połozniczym i jestem bardzo zachwycona.
Dziecko jest z tobą cały czas nawet ja z Natalką spałam na moim łóżku a co do karmienia ja miałam straszny nawał pokarmu i połozna masowała mi piersi przez 40 minut jednego dnia a potem kolejna drugiego - a przecież wcale nie musiały.
ja jestm zachwycona dla mnie to był najlepszy szpital na ziemi a poród pestka lekarze tak pomagali.

Do góry