reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
hej!
ja rodzilam w Madurowiczu i bylam zadowolona :)
niestety nie mieszkam na radogoszczu - tylko w okolicach makro.

Mnie zostało już niewiele czasu i jeśli mały się nie wyrwie na świat wcześniej to urodzi się w pierwszym tygodniu lutego.
Ulik jaką dużą masz dzidzię.
Czy możesz mi poradzić jakie butelki kupić.

O to bardzo blisko mojego terminu. Mój przypada na 21 lutego :)
A dlaczego musisz iść dwa tygodnie wcześniej???
Jeszcze jedno pytanko. Jak się wstawia ten paseczek ciążowy. Ja też taki ma ale nie wiem jak go umieścić w wypowiedziach.... :(

Czy są może dziewczynki, które planują poród w Madurowiczu?

Chcę aby moj lekarz był przy mnie a poza tym ciąza jest juz dojrzala i mam dość dużego dzidziusia.
Jest tez możliwość, że będę rodzić tak jak moja mama tzn od pierwszych skurczy do finału w godzinę i boję się że nie dojadę do szpitala.
W jakiej części miasta mieszkasz?
Jeżeli chodzi o paseczek to ja nie pamiętam ale na forum jest opis musisz poszukać.

A, teraz rozumiem :)
Ja jestem z okolic Łodzi a dokładnie z Ozorkowa. Nawet widział tu gdzieś inną ciężarną z Ozorkowa ale nie złapałam z nią kontaktu. W sumie to dopiero dzisiaj weszłam na to forum :)
A tą dziewczyhnę na pewno znasz - kara1980

A do jakiego lekarza chodzisz i ile kosztuje Cię wizyta?

Irlandia pisze:
Taka mała dygresja: jak się okazuje CZMP to niby dobry szpital a łodzianki rodzić tam nie chcą! Dziwne, co? Ja też od początku nie chciałam. Zamierzam w Madurowiczu, bo tam się leczę... A gdyby nie to to też pewnie bym sie zdecydowała, bo fajną szkołe rodzenia mają...

A ja rodziłamw CZMP i jest tam REWELACJA.
Pełna opieka a co najwazniejsze znieczulenie za darmo !!!
Rodzi się ekstra i ja bardzo polecam CZMP!

reklama
ruda_asia pisze:
Cześć dziewczyny.
Ja rodziłam w Czmp i nie polecam. Przede wszystkim oddziału perinatolgicznego. Dzidzie leżą na osobnej sali, opieke mają dobrą (bardzo miłe i godne zaufania położne z wyjątkiem dwóch pań...), niby zawsze można do dzidzi pójść, ale... czasem położne krzywo na to patrzą. Pomagają przystawić do piersi ale tylko w jednej "słusznej" dla nich pozycji siedzącej. Zdaża sie że jeżeli dziecko dłużej przechodzi żółtczke to mamusia jest wypisywana a dzidzia zostaje.
To tak w dużym skrócie.
Pozdrawiam

Ja rodziłam na II oddziale połozniczym i jestem bardzo zachwycona.
Dziecko jest z tobą cały czas nawet ja z Natalką spałam na moim łóżku a co do karmienia ja miałam straszny nawał pokarmu i połozna masowała mi piersi przez 40 minut jednego dnia a potem kolejna drugiego - a przecież wcale nie musiały.
ja jestm zachwycona dla mnie to był najlepszy szpital na ziemi a poród pestka lekarze tak pomagali.

Do góry