reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Podjelismy decyzję: Kamil idzie od wrezśnia idzie do przedszkola.
Jescze nie wiadomo czy zostanie przyjęty, ponieważ pierszeństwo maja dzieci przyjmowane na 8 godzin rodziców pracujących.
Kamil pójdzie tylko na minimum programowe, czyli na 5 godzin.
W czerwcu są takie spotkania adaptacyjne, rodzice przychodzą z dziećmi na dwie godziny.
Najbardziej boję sie tego pierwszego dnia, ze to ja bede ryczeć, a nie on. ;D
Jak na rzie pała ogromnym entuzjazemem.Bardzo chce isc.
W piatek poszlismy, po kartę przyjęcia.
Jak wyszlismy to Kamil pyta sie mnie: Mamo, dlaczego wyszlismy, ja chciałem tam zostac.
Mówil, ze nie chece wracac do domu, tylko isc z powrotem do przedszkola.
Jak stalismy w sklepie w kolejce, to opowiadał obcym ludziom, ze on był zapisać sie do przedszkola, ze bedzie miał kumpli w przedszkolu ;D
Gęba mu sie nie zamykała.
Wszyscy mówią, ze on poradzi sobie, bo jest dzieckiem bardzo otwartym , nie jest wstydliwy, no cóż zobaczymy.
Ja bardziej boją sie o swoja reakcję, niż o jego.
Wstyd, zeby to matka ryczała, w przedszkolu. ::)

reklama
WITAM !
dopiero znalazłam tem wątek mamy z łodzi.też jestem z łodzi i mieszkam tu od samego urodzenia.
mieszkam na retkini i rodzic będę napewno w madurowiczu.tam rodziłam córę 13 lat temu i wspominam to całkiem nieżle.
pozdrawiam wszystkie mamy i nie tylko z łodzi :)

A co tu tak głucho.
Wszyscy na spacerek się wybrali, co??
My tez zjadamy zupę, i idziemy.
Takie piękne słonce, że szkoda go tracić.

słonce świeci ale w sumie dosyć chłodno. "biegałam " od rana po mieście to wcale mi tak gorąco nie bylo.mam nadzieje ze od weekendu temperatura zacznie wzrastac bo juz mam dosyć tych kurtek a wogóle to mi sie na brzuchu juz nie dopinają ;D

Faktycznie, chłodnawo było dzis na spacerku, pomimo tego, ze pięknie świeciło slońce.
Mam nadzieję ze juz nie długo żacznie sie robić coraz cieplej
Też już mam dość tych grubych kurtek, i czapek.
Samo ubranie w te ciuchy chłopaków, pochałania sporo energii ;D

A ja dzis byłam u ginki i przy okazji pojechaliśmy na Brukową do Słonia (z Wielkopolskiej rzut beretem;) - jejku ale tam tego wszsytkiego jest - normalnie raj :) Oczywiscie spedzilismy tam ponad godzine, bo wymacałam wszystkie (prawie) wózki, a juz na pietrze "zginęłam" miedzy ubrankami. Bardzo miły pan ;) opowiedział nam wszystko co i jak, nameczył sie ze składaniem i rozkaładniem wózków - ale chciałam zobaczyc dokąłdnie jak sie składają czy sama sobie poradze i czy do bagaznika sie zmiesci.... Kurcze tylko kasę mieć ... i mozna wyjsc z takiego sklepu szczesliwym...

Elpis78 dokładnie tylko kasę mieć, może to i lepiej , że jej nie mam w nadmiarze , bo pewnie wszystko kupiłabym latem w słoniu , a tak radość kupowania trwała o wiele dłuzej.

reklama
My też bylismy w SŁONIU 3 lata temu.
Myślałam,że oczopląsu dostanę jak tam weszłam.
Jest jeszcze taki sklep na Widzewie, na ulicy Cwiklińskiej.
W nim byłam całkiem niedawno, ponieważ chciłam kupic Kamilowi spodnie, i tam też jest ogromny wybór ubranek dla mnijszych i większych dzieci. o ile dobrze widziłam wózki też tam są.
Tam tak samo nie wiedziłam w który regała mam wejsc.Oglądać spodnie czy jeszcze co innego :)

Do góry