reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie z Łodzi

Marianeczka a gdzie ta sofa (kanapa)?
My jedziemy w przyszłym tygodniu kupic do małej do pokoju bo ta co jest sie zupełnie nie nadaje.
Fajne są w abrze w Tesco na ul. pojezierskiej tam sofa - wersalka kosztuje ok 700 zł i wybierasz sobie tkaniny.
Meble te sa solidne ale czeka sie prawie 3 tyg na nie.
Powiedz gdzie Ty kupujesz????

reklama
no my kupilismy kanape za 645 zl, rozkladana powierzchnia spania 135x200, ze skrzynia na posciel. bardzo ladna :) w takim salonie meblowym nad lider pricem w universalu.
komplet mebli kupilismy w salonie "emka" na pilsudskiego nie wiem ile, ale zaraz za geantem, tylko po drugiej stronie. za biurko narozne+oszklona witrynke (slupek) + komode (szafki po bokach i szuflady pomiedzy) + szafki z szufladami + szafka + stol + stolik do kawy na kolkach za ok. 1000zl.
fajne mebelki (tez super kanapy za 799zl) sa tez w salonie meblowym na pilsudskiego 153 (troche dalej po tej samej stronie). daje wam cynk: aktualnie w wyprzedazy zajeb... zestaw wypoczynkowy z czerwonej skory (kanapa i dwa fotele) z ekspozycji za 1500zl (po obnizce z 3 tysiakow). sama bym kupila, ale sie juz fundusz skonczyl. jak ktos chce, to niech sie spieszy - bo to jedna sztuka.
anetas - chetnie z namiarow skorzystam :)
buzka, dziewczynki, jade do castoramy kupic fikus :)
papapa

ile ja bym dała za pojemnik na pościel. Mój T sobie taki zestaw upatrzył który nie ma pojemnika na pościel i teraz dobrze że Oliwcia jest jeszcze malutka to pościel zanosimy do niej do pokoju.
A jeśli chcecie meble z wyprzedaży to na niciarnianej w magazynach jest stała wyprzedaż. No tam tylko chyba kanap i łóżek nie ma(same stelaże ;D).

marianeczka pisze:
no my kupilismy kanape za 645 zl, rozkladana powierzchnia spania 135x200, ze skrzynia na posciel. bardzo ladna :) w takim salonie meblowym nad lider pricem w universalu.
komplet mebli kupilismy w salonie "emka" na pilsudskiego nie wiem ile, ale zaraz za geantem, tylko po drugiej stronie. za biurko narozne+oszklona witrynke (slupek) + komode (szafki po bokach i szuflady pomiedzy) + szafki z szufladami + szafka + stol + stolik do kawy na kolkach za ok. 1000zl.
fajne mebelki (tez super kanapy za 799zl) sa tez w salonie meblowym na pilsudskiego 153 (troche dalej po tej samej stronie). daje wam cynk: aktualnie w wyprzedazy zajeb... zestaw wypoczynkowy z czerwonej skory (kanapa i dwa fotele) z ekspozycji za 1500zl (po obnizce z 3 tysiakow). sama bym kupila, ale sie juz fundusz skonczyl. jak ktos chce, to niech sie spieszy - bo to jedna sztuka.
anetas - chetnie z namiarow skorzystam :)
buzka, dziewczynki, jade do castoramy kupic fikus :)
papapa

A te sklepy o których piszesz mają moze strony w internecie???
Jak tak to daj link :)

To ja sie chyba wybiorę do "emki" i do tego drugiego salonu. "Miękkich" mebli nie potrzebujemy, ale szafa i komoda to koniecznie. Jak pomalujemy pokój dzidzi to się wstawi wszystko wcześnie, niech się powietrzy.
W Wigilie moja koleżanka urodziła córunię... Zazdrosze jej... Ja też już bym chciała mieć moją rozrabiakę przy sobie... Jak słuchałam jaki tatuś jest dumny z córy to się popłakałam. Ale do kwetnia już coraz bliżej, doczekam się... A potem to już sama radość! ;D

Myszatka nie strasz! :( Ja wiem, że będzie trudno, ale przeciez nie ja jedyna będę młodą (?) mamą. Jak inne sobie radziły to ja też! A jak będę miała doła to mi przeciez pomożecie. Prawda ???

Wiecie, co do mebli to ja bym sofy nie polecała. Dlaczego?? Ponieważ przeważnie sofy mają jedną częśc dosc twardą, przez co niezbyt wygodnie się śpi. My w zeszłym roku kupowaliśmy Kamilowi " dorosłe" łóżko.I jakiej sofy byśmy nie oglądali, to każda miała właśnie taką twardszą część.Pan w sklepie meblowym ( właśnie w TESCO przy Pojezierskiej), powiedział, że taki jest własnie urok sofy. Mój mąż miał sofę i jak na niej spałam budziłam się rano ze strasznym bólem kręgosłupa, nie wspominając o nim. Jemu było jeszcze gorzej, bo jest wyższy ode mnie o prawie 40 cm.
W koncu kupilsmy mu fajna kanapę, w sklepie meblowym na Olechowie. Rozkładana do przodu, i wszystkie części mięciutkie. Bardzo wygodna.

Co do spacerków, to ja z Oskarem tez bym nie wyszła
Natomiast Kamila, dziadek wyciągnąl na sanki. Dziadek zabrał dziecko, a przyprowadził śniegowego bałwanka :).
Mam nadzieję tylko, że chory nie będzie.Miał śnieg w butach, mokre skarpetki, rajtyuzy, nawet szalik.Ręce były jak lody, pomimo tego, że miał rękawiczki.
Po powrocie do domu, dostał od razu gorącą hetbatkę z babcinym sokiem malinowym.

reklama
a czym sie rozni w ogole sofa od kanapy???
no wiec jesli kanapy sa rozkladane to czesto czesc siedzaca jest na sprezynach, a ta druga wypelniona pianka. pianka jest bardziej miekka, ale to wlasnie ZLE dla kregoslupa, plecow itd.
co do spacerow - my chodzimy codziennie, wlasciwie nie tyle na spacery, co do miasta zalatwiac rozne sprawy - do salonow meblowych na przyklad :0 przedwczoraj bylismy w trasie prawie caly dzien. zresta odkad wychodzimy mlodemu zniknal katar (chyba sie wymrozil) :) smarujemy mu buzke i w droge!!! ja tam jestem za hartowaniem dziecka, zreszta w mojej przychodni jest taki wielki plakat - zeby wychodzic z niemowlakami do -5 stopni, jesli nie ma duzego wiatru.
papapap

Do góry