reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Dzięki dziewczyny za pomoc! Ale to chyba dopiero po Nowym Roku, teraz idę niedługo do szpitala, więc i tak nie będzie czasu a i Wy zajete. Jeszcze zdążymy a ja napewno się przypomnę ;D.
Jeśli chodzi o Wigilię to jedziemy najpierw do rodziców Adama na Teofilów. Tam Wigilia raczej symboliczna bo mama Adasia choruje i tylko opłatkiem się podzielimy. Potem wracamy do moich rodziców do Aleksa ;D. Będzie mój brat z rodziną i będzie bardzo wesoło z Maksem (mój dwuletni bratanek). Oj a za rok jak będzie wesoło! Znów będzie o jedną osobę więcej. Tak co roku nam ktoś przybywa do stołu. Oby za dwa lata znow było nas więcej!

reklama
Myszatko niestety ale muszę się zgodzić ze słowami Marianeczki i Phantas ale nie będę się rozpisywała już co i jak :)
Irlandio oczywiście w kwestii formalnej też mogę ci podesłać kilka stron co i jak ale najlepiej będzie jak w jakiejś wyszukiwarce wpiszesz odpowiednie słowo kluczowe i sama ci znajdzie strony.

A wigilię spędzamy troszkę u siebie z moją babcią a resztę jedziemy do męża rodziców.

A ja moją Olivkę kąpię raz na 2-3 dni a za to codziennie ją obmywam i dzięki temu dzisiaj ją wykąpałam i jutro mam z głowy.
I właśnie ja tak z zapytaniem Kąpiecie dzieci codziennie(z drugiej strony też się głupio pytam wasze dzieci są starsze i biegając i tarzając się po podłogach i nie tylko napewno sie brudzą hihi)

viola240 - ja swoją Olis od urodzenia kąpię codziennie, no może w ciągu tych miesięcy miała ze 2 razy dzień brudaska ale to dlatego że późno wróciliśmy z działki. Moja niunia jeszcze nie biega ;D leży tylko leniuszek jeden ;D

Viola240 pisze:
I właśnie ja tak z zapytaniem Kąpiecie dzieci codziennie(z drugiej strony też się głupio pytam wasze dzieci są starsze i biegając i tarzając się po podłogach i nie tylko napewno sie brudzą hihi)

Jasne ze codziennie, Natalka przez całe swoje życie tylko raz nie była wykąpana bo była bardzo chora.
Tak zalecałmi pediarta i połozna i tak roibią.
Poza tym ja tez się codziennie kąpie i nigdy nie chodze pbudna spac więc czemu miała bym kłaśc do łóżka nie wykapane dziecko.
Poza tym taki maluch załatwia wszystkie potrzeby w pieluchę więc warto dupsko dobrze "namoczyć" ;) no i po kąpaniu sie lepiej śpi, co też ważne.
Tak czy siak ja kapie Natalkę codziennie i nie wyobrażam sobie inaczej [usmiech]
Tylko właoski zima myjemy co 2 dzień ale latem tez codziennie były myte.

a ja tytusa nie kapie codzinnie, zgodnie z tym, co zreszta napisane w madrej ksiazce, do ktorej mam zaufaniie: "Pierwszy rok zycia dziecka".
dziecko jednak inaczej sie brudzi, a woda i kosmetyki naruszaja naturalna bariere ochronna skory.
"po kapieli lepiej sie spi" - ta uwaga tez jest chyba wysnuta raczej z zycia doroslych. tytus po kapieli jest rozbudzony i usypianie go to gehenna. dlatego zawsze kapiemy sie do poludnia lub wczesnym popoludniem.
buziaki
m

mysle ze jest troche racji w tym co pisze marianka - dziecko w kapieli sie rozbudza, poza tym woda i kosmetyki podrazniaja skore. my jednak kąpiemy wojtka codziennie wieczorem (ok.19.00), wloski myjemy co 3 dni mniej wiecej. nie zawsze jednak myjemy go mydlem, czasem tylko woda. jak byl malutki to kapalismy go rano, ale teraz uwazam ze potrzebny mu jest taki rytuał - kapiel, kolacja i spanie :)

No właśnie moja pediatra powiedziała aby nie kąpać codziennie bo się narusza barierę ochronną skóry dziecka i stąd moje pytanie wynikło jak jest u was :)
i dziękuję za odpowiedzi :) :)
i jeszcze raz Wesołych Świąt

Miał być temat zakończony.
Chciałam tylko dodać, że skoro niektóre z Was tutaj myślą, że życie 18-nastolatki polega na leżeniu do góry brzuchem i czekanie aż mamusia upierze i ugotuje obiadek, a potem posprząta to jesteście w błędzie. Moja mama ciężko pracuje od rana do późnego wieczora, a czasem i nocy, więc wszystko w domu robię praktycznie sama tzn. po zakupy chodzę ja, gotuje obiady, piorę, sprzątam i jeszcze pare innych rzeczy. Moja mama ten dom utrzymuje w kwestii finansowej.
Post o aborcji może i był głupi, ale napisałam to co przyszło mi pierwsze na myśl. Co bym zrobiła faktycznie to wyszło by "w praniu".
Myszatko i muszę Cię rozczarować, bo ja mojej mamie wcale nie muszę kłamać jeśli chodzi o noce u chłopaka. Moja mama doskonale wie, że spotykam się z Nim i wie, że jest też seks między nami.
Ale wogóle to dzisiaj jest Wigilia i wszystkie nieporozumienia trzeba odłożyć na bok!!!
Życzę Wam wesołych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie najbliższych w rodzinnej i ciepłej atmosferze. Życzę Wam pysznych wigilijnych potraw, mnóstwo prezentów pod choinką, oby Wasze rodzinki były zdrowe, szczęśliwe i aby Wasze dzieciaczki się zdrowo chowały!!!

reklama
Jest taki dzień tylko jeden raz do roku
Jest taki dzień, który liczy się od zmroku
Jest taki dzień, w którym radość wita wszystkich,
Dzień, który już każdy z nas zna od kołyski.
Jest taki dzień bardzo ciepły, choć grudniowy
Jest taki dzień, w którym gasną wszelkie spory
Jest taki dzień, gdy jesteśmy wszyscy razem,
Dzień, zwykły dzień, dziś nam rok go składa w darze.

Niebo ziemi, niebu ziemia
Wszyscy wszystkim ślą życzenia.

A gdy wszyscy usną wreszcie
Noc igliwia zapach niesie.

arbo0003.gif

Agawa z Rodzinką

Do góry