reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Dymelek spróbuj najpierw ten, o którym pisze Kinia. U mnie on przy Mani przeszedł, a też była wybredna. I jest tańszy i łatwy do zdobycia. A z lateksowym też możesz spróbować, tylko nie wiem, jakie pasują do Aventa. Fajnie, ze Ci się z ciuszkami tak udało. Ja mam na razie zapasy dla młodszej, a starszą co jakiś czas w ciuchladnach głównie zaopatruję.

reklama
Byłam wczoraj na USG. Na szczęście to co było w mosznie samo zniknęło,a w główce wszystko jest dobrze!!!! Bardzo mi ulżyło, bo nie będzie potrzebna interwencja chirurga!

Cześć dziewczyny!!
Znowu u nas na formu cisza!!! Wszystkie takie zakochane w swoich maluszkach, że nie mają czasu nawet napisać kilka słów na formu :-D
Ja kupiłam drugą butelkę dla Adasia. Niestety były tylko NUKa z lateksowym smoczkiem. Oczywiście nadal nie chce z niej pić!!! Jest już lepiej niż ze smoczka AVENT, ale do satysfakcji daleko jeszcze. W dodatku zaczełam do swojej diety wprowadzać nabiał. Chyba Adaś jest alergikiem, bo znowy schodzi mu skóra z uszu i brwi, a policzki sa całe w krostkach. Bardzo mnie to martwi, bo czuję sie słaba i chciałabym już zacząć normalnie jeść!!!
Kamelija jak tam twój Dawidek. Karmisz go piersią czy z butelki?

dymelek współczuję Ci zawirowań z jedzeniem i Adasiem. Co do alergii to teraz co drugie dziecko ją ma, niestety... A próbowałaś tego smoczka lovi?

U nas idą zęby dolne, pediatra stwierdziła, że lada dzień będą, a ja już nie mam siły. Nadia płacze, krzyczy, złości się, dziąsełka ją bolą, a ja poza żelem na to nic poradzić nie mogę.
A jeszcze do tego pisanie prac dyplomowej i licencjackiej i ciągle szkoła. Ja już chcę wakacje i trochę odpoczynku ;] Ale za to z jedzeniem super. Kaszka i obiadki pochłaniają się prawie, że same :D

Kinia na bolesne ząbkowanie mogę Ci polecić taki roztwór doustny Camilia, koleżanki stosowały u swoich dzieci i im pomagały. Ja jeszcze nie miałam okazji tego zastosować bo ząbki u mojego szkraba się nie spieszą z wyjściem ale camilie już mam w swojej apteczce.

Kinia, łączę się w bólu, tylko u nas idą 2 górne jedynki. Już widać białe, ale się nie przebiły. W dzień jest ok, ale w nocy... już ładnie spała całe bez pobudek, a tu drugi tydzień po godzinie budzi się z płaczem, godzinę się pobawi i dopiero zasypia. Kolejna pobudka o 4 i o 6. I musi być ciepłe picie, bo inaczej nie zaśnie. Ech, oby się przebiły szybciutko. Dolne przeszły bezboleśnie. Jak wypróbujesz to daj znać, bo w końcu jeszcze kilkanaście następnych przed nami... A żele to u Mani tylko próbowałam, ona go zjadała zanim rozsmarowałam, więc ja od razu Panadolem albo Ibumem jadę.

reklama
Do góry