reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie z Łodzi

dziewczyny szukam jakiegoś dobrego i taniego dentysty na Widzewie - może któraś poleci kogoś?
nie wiem czy tani ale super, chodzę do nie z calą rodziną ( leczy maluszki i dorosłych ) Lidia Polakowska ul. Gorkiego 6/8 tel 604087404
polecam baaaarrdzo ( mój mąż dostał nawet ostatnio naklejkę "dzielny pacjent" z gołą babka :-) )

reklama
Dymelek, nie bardzo. Może przez kilka pierwszych dni przemieszczania, ale nie dłużej. Do ograniczania to kojec albo bramka w drzwi, ale u nas nie ma i dajemy radę. Choć znów zaczynam myśleć o bramce do kuchni, bo nie mamy drzwi. Kup matę albo zleć pod choinkę zakup komuś, a jak nie podejdzie Adasiowi to sprzedasz w dziale "sprzedam" albo na allegro. Tyle, że nie oczekuj, że zajmie go to na długie godziny. Takiej zabawki chyba jeszcze nikt nie wymyślił (choć dla mojej Neli wystarczyłoby pudełko z chusteczkami higienicznymi :-D)

fusik, takiego dzielnego pacjena to ja jeszcze nie widziałam ;-)

Adaś wczoraj zrobił zieloną kupkę i wogóle jest płaczliwy. Chyba bolał go brzuszek, bo nawet w nocy zrobił awanture. Zastanawiam sie od czego to może być, bo chyba od herbaty koperkowej to niemozliwe????

dymelek niestrawione żelazo powoduje zielone kupki, a herbata koperkowa ponoć może nie tylko pomagać, ale i także szkodzić powodując kolki i bóle brzuszka (opinia lekarza pediatry)

Kinia1 bardzo mnie zaskoczyłaś. To w takim razie chyba lepiej tego nie podawać.
Na szczęście Adaś, po tym jak rano jeszcze płakał, reszte dnia był już spokojny. Mam nadzieje, że dzisiaj w nocy będzie wszystko dobrze.

Dzisiaj założyliśmi Adasiowi śpioszki w rozmiarze 68 i są takie akurat. Zastanawiam się jak 2 tygodnie temu panie w przychodni zmierzyły go na 54 cm. Z takim wzrostem powinien nosić rozmiar 56?! Ze szpitala wypisali go ze wzrostem 57cm....:-D Na szczęscie centymetry są najważniesze. Ja widze że synek mi rośnie i rozwija się. Wspaniale jest się budzić codziennie i widzieć że urósł przez noc. :-)

Kinia,można podawać też koperkową herbatkę,ale nie za dużo,takiemu maluchowi max 100 ml na dzień
Ja Piterowi dawałam co drugi,trzeci dzień te 100 ml.

dymelek takiego malucha ciężko zmierzyć, bo nie uleży spokojnie :) Moja Nadulka też już ciuszki na 68 nosi, bo 62 to już są takie w sumie na styk, że jak rączką ruszy to rękawek za krótki się robi ;] Chociaż po domu czasem coś mniejszego jej założę, ale to wszystko przez różne rozmiarówki. Mam jedne body na 56, które są większe od takich na 62 :S
kurczak no właśnie niby dla maluchów, a większa ilość szkodzi... A to tylko herbatka...

reklama
Do góry