reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

marysia mam nadzieję, że wszystko jest dobrze z Tobą i Twoim synkiem. Jak tylko będziesz mogła to pochwal się swoim skarbem i wstaw jakieś foto. Jak teraz czytam Twoją wypowiedź to aż sama się boję swojego porodu tymbardziej, że ostatnio odczuwam jakiś ból w pachwinach :(

reklama
bol pachwin to normalne nie masz sie czym martwic.

moj synek urodzil sie owiniety pepowina 4 razy zostal odrazu przewieziony do matki polki, w sumie dzisiaj go po raz pierwszy moglam dotknac , bo tak mialam go tylko na zdjeciach. ma problemy z tetnem jutro sie dowiemy co dalej. ale dzisiaj go karmilam byla to chyba ta chwila rewanzujaca ten caly bol w szpitalu jak bylam bez niego.. i strach ze go stracimy

bol pachwin to normalne nie masz sie czym martwic.

moj synek urodzil sie owiniety pepowina 4 razy zostal odrazu przewieziony do matki polki, w sumie dzisiaj go po raz pierwszy moglam dotknac , bo tak mialam go tylko na zdjeciach. ma problemy z tetnem jutro sie dowiemy co dalej. ale dzisiaj go karmilam byla to chyba ta chwila rewanzujaca ten caly bol w szpitalu jak bylam bez niego.. i strach ze go stracimy

Na pewno przezyłas bardzo cięzkie chwile, trzymam kciuki, żeby tyeraz juz byly same radosne i żeby synek juz szybciutko byl z Toba w domku.

Dziewczyny mam nadzieje że troche będe mogła z Wami popisać:-), nie jestem z Łodzi ale z Pabianic więc blisko. Mam półroczną córeczke i zaczynamy starania o drugiego dzidziusia;-). To najbliższe mi forum regionalne bo Pabianice swojego nie mają.
Ja często kupowałam rzeczy dla Julii w Słoniu na Pojezierskiej koło Tesco i w Dino na Piotrkowskiej ( tu kupiłam wózki i foteliki, fajne ceny). Co do ubrań to oczywiście mnóstwo jest sklepów w galeriach ale np świetne są body w Tesco.Gatunkowo super.Polecam.:tak:

Miałam rodzić w Madurowiczu , byłam nawet obejrzeć porodówke, miałam swoją położną ale jednak urodziłam w szpitalu w Pabianicach.:sorry2:

Chciałabym już być znowu w ciąży, super uczucie.:-):-):-)

Marysia868 trzymam kciuki za maluszka ,życze abyś niedługo już mogła go tulić w domku.:happy:

Marysia Twój synek napewno szybciutko wyzdrowieje i przywieziesz go do domu. Teraz bardzo ważne jest, żebyś do niego jeździła i go karmiła to wzmocni waszą więź póki będzie musiał być w szpitalu. Trzymaj się cieplutko :))
dentico29 witamy serdecznie, ja też nie mieszkam w Łodzi tylko w Zgierzu i także na tym forum jestem. Zapewniam Cię, że jesteś tu mile widziana. Życzę powodzenia w staraniach i mam nadzieję, że będziesz nas informować jak wam się uda :))

Jeżeli chodzi o wizytę to jak to pani gin stwierdziła: "Wszystko jest w najlepszym porządku także nie mam się o co do pani przyczepić" :)) Nadal mam brać żelazo, ale powiedziała, że obecnie nie powinnam się niepokoić. Najważniejsze, że szyjka jest prawidłowa, a macica miękka. Czuję się dobrze, teraz tylko czekam na USG jeszcze półtora tygodnia.
Dzisiaj jeszcze mam dzień wolny, więc poleniu****ę, ale niestety pogoda nie dopisuje spacerkowo, a szkoda, bo miałam w planie przejść się do parku na dłuższy spacer z psiakiem, ale z drugiej strony wystarczy ciepło się ubrać zabrać kurtkę z kapturem i wszystko będzie okey. Z resztą może pogoda się poprawi :)) Idę posprzątać trochę i zjeść śniadanko.
Miłego dnia

hej,
za kilka dni bede w lodzi i znalazlam w necie informacje o klubie malucha "filemon" na narutowicza. czy ktoras z Was posylala tam swojego malucha? jak wygladaja zajecia, fajnie jest?:-)
Zajęcia dla dzieci - Filemon Łódź - Klub Twórczej Zabawy

pewnie tak, ale chcialabym uzyskac jakies opinie.

bede wdzieczna za pomoc.
a i znalazlam jeszcze taki (interesuja mnie zajecia z angielskiego)
mały INDEX - opieka, porady, edukacja i warsztaty dla dzieci i rodziców - mały INDEX

moze ten klub ktoras z Was zna i poleca?

pozdrawiam@

Hej dziewczynki:-)
Knia1
ja tu zaglądam,ale widzę, ze inne przyszłe mamusie coś się rozleniwiły.
Wczoraj byłam na USG i widziałam moje Maleństwo Wszystko ma na miejscu, no i coś tam lekarz zobaczył (jakiś wyrostek:-D) więc powiedział, ze prawdopodobnie będzie synek Jednak kolejne USG potwierdzi to lepiej, bo będzie już wyraźniej widać. Byłam jednak rozczarowana wizytą, bo nie dostałam żadnego zdjęcia z USG Mało, ze to było pierwsze normalne USG z moim pierwszym dzidziusiem, to jeszcze pamiątki nie będzie...:-( W Salve wszystko zapisują w kompie, no i karta pacjenta też jest w systemie, więc może dopytam jutro moją ginkę, czy te zdjęcia są tam gdzieś zapisane i czy mi wydrukuje. Tak czy siak planuję wybrać się niedługo na USG genetyczne 3D lub 4D, żeby specjalista dokładnie przebadał Malucha z każdej strony, a dodatkowo będę miała zdjęcia i film z badania. Cóż, jestem taka sentymentalna, że pamiątkę muszę mieć:tak: Przechodzę w fazę odpoczynku po pracy, bo dziś się naskakałam z dzieciakami (szykujemy się na Dzień Matki), a kręgosłup znów mnie boli.
Miłego wieczorku:-)

Ja tez tutaj zagladam i sobie podczytuje:-)
Kinia1 super ze u Ciebie wszystko dobrze;-)i tak juz bezie do konca ciązy:-)
Mnie po pierwszym badaniu (tym stwierdzającym ciąże) tez ppowiedziała ze szyjka jest prawidłowa a macicia jak ciasto i taka powinna byc:-) wiec mi ulzylo szczegołnie ze bolało minie podbrzusze. U mnie to jednak sam poczatek wiec tez nie moze ona mi dac 100% gwarancji ze wszystko bedzie ok. Ja jednak wiem ze bedzie wszytsko ksiązkowo:-) a juz w przyszlym tygodniu czekam mnie pierwsze usg:-) przebieram nózkami z niecierpliwosci:-)
Kamelija pewnie ze takie zdjecia na pamiatke sa wazne...wcale sie nie dziwie ze jestes rozczrowana ich brakiem....ja sobie wymyslilam ze jak juz tez takie bede miec to wsadze je w raki na zdjecia i powiesze nad lózeczkiem dzidziusia:-)i to bedzie takie słodkie:-) tak juz bym chciala byc na tym etapie ciązy co wy. Narazie mam radość i stres. radość ze jest ciąża potwierdzona i stres czy dzidzia dobrze sie rozwija....dzis odebrałam badania....babeczka powiedzila ze sa idealne...nie mialam tylko nogdy toxo wiec musze teraz bardzo uwazac.

reklama
Hej brzuchatki:)
dentico29 witaj w naszym gronie:)
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! Kamelija ja miałam niedawno usg genetyczne 3d/4d. Bardzo polecam! Super sprawa. Doktor obejrzał maluszka bardzo dokładnie. Nie ma dnia żebym nie oglądała filmiku z usg. Dopiero po tej wizycie odczułam ulgę i wiedziałam w 100%, że na pewno jest wszystko dobrze z moim syneczkiem.
aniwar ja też tak miałam na początku ciąży: stres przed każdą wizytą u ginki i radość kiedy od niej wychodziłam.
Ja mam wizytę w sobotę, szkoda, że bez usg bo już bym chciała zobaczyć mojego mocno kopiącego skarbeczka:)

Do góry