reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
No proszę w końcu się tutaj ruszyło. I nawet Zgierzanka jest - wampi miło mi. Wiecie już czy będziecie miały chłopca czy dziewczynkę? Ja jeszcze niestety nie wiem, ale mam nadzieję, że jeszcze trochę i się dowiem.
Miłego dnia

Ja najprawdopodobniej będę miała chłopca ale na 100% potwierdzi się to za tydzień jak pójdę na usg 3d. Mam do Was pytanko: znacie może jakieś sklepy w Łodzi z wózkami? Jest to moja pierwsza ciąża i jeszcze się nie orientuję gdzie są sklepy z rzeczami dla maluszków.

Czesc dziewczyny :) Ja tez jestem z Lodzi, mimo ze nie jestem w ciazy... mam juz corcie,ale ostatnio znalazlam super butik na widzewie-moze Wam sie przyda taka wiedza:) W DH Batory jest otwarty nowy sklepik - wszytsko dla dziecka z UK, mozna zamawiac NExta- jak dla mnie rewelacja,wiec polecam:)

Hejka dziewczyny, ja takze jestm mamusia z LOdzi, mimo ze czesto nie bede zagladac bo chwilowo mam ograniczony dostep do netu to jednak stwierdzam ze fajniusio tu u WAS:)

Troche podczytalama i widze wymiany opini na rozne tematy , wiec ja tez cos polece... ostatnio bylam u kolezanki na widzewie i weszlam do DH BAtory- jest tam nowootwarty butik dzieciecy -wszystko sprawodzane z UK- jak dla mnie super!!! Pani przyjela nawet zamowienie od mnie na cos czego nie bylo,zostawilam swoj nr ma dzownic, obsluyga jak dla mnie swietna... aaa i co wazne mozna skladac zamowienia na biezace kolekcje NEXTA¬ taniej niz na allgero,bez ksoztow przesylki i daja zniznki na wiekse zamwoeinia! Chyba stane sie stala klientka-dajcie znac jak Wam sie podoba:)

Ja najprawdopodobniej będę miała chłopca ale na 100% potwierdzi się to za tydzień jak pójdę na usg 3d. Mam do Was pytanko: znacie może jakieś sklepy w Łodzi z wózkami? Jest to moja pierwsza ciąża i jeszcze się nie orientuję gdzie są sklepy z rzeczami dla maluszków.

Ja wiem, że fajna hurtownia słoń jest przy tesco przy włókniarzy. Tzn. po drugiej stronie parkingu niż Agata (ten sklep meblowy). Ostatni tam byłam i mają super wózki i naprawdę w atrakcyjnych cenach, bo poniżej 1000zł, a w normalnym sklepie to tyle za spacerówkę zapłacisz ;/ W sumie to jest tam wszystko co potrzebne dla maluszka: wózki, łóżeczka, przewijaki, pościel, wanienki i wiele innych. Polecam, bo jest na prawdę duży wybór i niskie ceny. Moje też pierwsze dziecko to jest, więc również się muszę za wszystkim rozglądać. Szczerze mówiąc to troszkę mnie przeraża wizja kupowania tego wszystkiego, bo chyba będę musiała robić zakupy stopniowo, a nie jednorazowo :)

wampi niespodziankę chce Ci zrobić maluszek, hehe. Wychodzi na to, że przy samym pordzie się dowiesz kim jest Twój ludek kochany.

Co do USG powiedzcie mi jak często wy macie? Moja lekarka powiedziała mi, że tylko 3 razy będę miała (nie licząc pierwszego przy potwierdzeniu ciąży) je wykonywane i to nie u niej, a w łodzi na Zielonej w Centrum Ginekologii i Położnictwa.

reklama
Ja wózek najprawdopodobniej kupię używany w komisie. Znam 2 takie fajne miejsca i za grosze można kupić wózki w idealnym stanie :tak: Resztę to oczywiście nówki sztuki, oprócz ubranek, które będę miała troszkę po siostrze, a część kupiłam w ciucholandzie. Jedna para śpiochów wynosiła mnie czasem całe 27 groszy :-) Te fajniejsze i markowe po ok. 2-3 zł. :-)

Co do usg, to ogólnie także bym miała 3-4,gdyby nie bóle i wizyty na izbie przyjęć szpitala i rutynowe badania., Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo, to nie ma potrzeby robienia częściej USG. Najważniejsze jest to między 11-14 tygodniem ciąży, połówkowe i po 30 tygodniu, ale jeżeli lekarz zleci inaczej to mogą być wykonane badania usg dodatkowe :tak: Na Zielonej w tym Centrum pracuje także dr Perenc i także robi usg-złoty lekarz :tak:

Do góry