reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Viola240 pisze:
A no nie przeczę że są i takie matki ale ja do nich nie należę
Natomiast staram się raz na tydzień -dwa tygodnie w sobotę lub niedzielę wyskoczyć z mężem i oderwać się troszkę i uważam że jest to całkiem normalne a już napewno w ten sposób nie zaniedbuję dziecka i dodam że tak samo jest pod wspaniałą opieką dziadków lub prababci która sobie świetnie daje radę i napewno dziecku krzywda się nie dzieje

Fajnie masz :) ja nie zabardzo mam z kim małą zostawiać więc nie chodzimy nigdzie. Kurde aż wstyd się przyznac ale od urodzin Natalki wyszliśmy aż 6 razy gdzieś  :o :o  :p
czasami do nas znajomi przyjdą wtedy nie ma problemu mała jest przy mnie.
A chciałam zapytać - mówisz że wychodzicie co tydzień, nie karmisz piersią? Bo jak dobrze patrze na suwak to twoja dzidzia ma dopiero 5 miesięcy.

reklama
Karmię piersią cały czas natomiast gdy wychodzimy na jakieś od 2-5 h to ma naszykowane mleczko modyfikowane które czasami zje a czasami nie w zależności od godziń chociaż ostatnio wyszliśmy i nie było nas podajze 4.5 h i mleka nie zjadła tylko herbatkę piła czasami też jak nie zapomnę przed wyjściem to ściągam jej mleczka i je moje różnie

Viola240 pisze:
Karmię piersią cały czas natomiast gdy wychodzimy na jakieś od 2-5 h to ma naszykowane mleczko modyfikowane które czasami zje a czasami nie w zależności od godziń chociaż ostatnio wyszliśmy i nie było nas podajze 4.5 h i mleka nie zjadła tylko herbatkę piła czasami też jak nie zapomnę przed wyjściem to ściągam jej mleczka i je moje różnie

No tak :laugh: Myślałam, ze o dłuższych wyjściach piszesz.
A u nas takie wyjścia byłay zazwyczaj do supermarketu raz w tygodniu, jak Nata była malutka to zostawała z babcią a my znikaliśmy na 2-3 godziny ;D
Teraz już z nami lata po sklepach :)

MAM POMYSŁ

Na czerwono by się post wyróżniał :p. Tak sobie przegladam łódzki watek i doszłam do wniosku, że:

1. Powinien chyba być na forach regionalnych ???
2. Moze własnie tam zrobic nowy post a na samym poczatku napisać kilka słów o każdej z nas, tak byśmy się blizej poznały i kojarzyły co wy na to?

Mozna napisać krótką informacje jak np. nick, imię, dzielnice gdzie miszkamy, wiel i płec dziecka ( dzieci ), nasze lata jak chcecie podać :p

Nie wiem to tylko pomysł ale mogę zrobić coś takiego jak oczywiście pomysł zostanie zaakceptowany przez was.
Napiszcie.

Do marketu to razem z niunią chodzimy ale chodzi mi o wyjście do jakiegoś pubu czy coś
A co do pomysłu to mnie bez różnicy ale niech się jeszcze inni wypowiedzą :)

ja jak karmilam to tez wychodzilam do centrum ale wlasnie najwyzej na 5h. wtedy wojtul pil mleko sciagniete z piersi. a do sklepow to zwykle chodzi ze mna. chyba ze mam zamiar przmierzac duuuzo ciuchow to albo zabieram jeszcze kogos by go zabawial jak bedzie marudny, albo zostaje z mama (jak dzis np - trafilam super promo w kappahl - dwa swietne staniki o wartosci 145pln kupilam za 40pln :D )

a dla wojtka ciuszki kupuje w uzywanych, a body i skarpetki ostatnio w tesco. albo w osiedlowych sklepikach. nigdy nie jade nigdzie daleko specjalnie. jak gdzies jestem to kupuje - dzis np kupilam butelke nowa i smoka :) bo akurat bylam w galerii :)

Hej,

Wątek można rzeczywiście przenieść do "Fora Regionalne"..

Kiedy Julka się urodziła nie mogłam nigdzie kupić ubranek w jej rozmiarze.. najmniejsze jakie udało mi się zdobyć było na 43 cm. potem długo kupowałam na 56 cm a teraz moja Mycha ma już 105 cm :) Nie bez kozery pisze o tym ;) ponieważ objeździłam wszystkie sklepy w Łodzi z odzieżą dziecięcą i zaopatrywałam się najczęściej: w Tup-tup (w promocjach nawet Kanz'a mają w bardzo prezystępnej cenie), Wójcik czasem Zara i Smyk.. (osiedlowy sklepik nam niedawno zlikwidowano :( ) rzadko kupuję ubranka z nowych kolekcji - częściej po przecenach. Po Julce ubranka dostaje jej siostra cioteczna więc warto mi kupić coś lepsiejszego gatunkowo.

Myszatka,
W CUBUS'ie jest parę promocji na ubranka - sprawdź, może coś wybierzesz dla córeczki.

Julka chora - na Bactrimie :( Ja już mam odjazdy na maksa.. zxmęczona jestem :(

Agawa pisze:
Hej,

Wątek można rzeczywiście przenieść do "Fora Regionalne"..

Kiedy Julka się urodziła nie mogłam nigdzie kupić ubranek w jej rozmiarze.. najmniejsze jakie udało mi się zdobyć było na 43 cm. potem długo kupowałam na 56 cm a teraz moja Mycha ma już 105 cm :) Nie bez kozery pisze o tym  ;) ponieważ objeździłam wszystkie sklepy w Łodzi z odzieżą dziecięcą i zaopatrywałam się najczęściej: w Tup-tup (w promocjach nawet Kanz'a mają w bardzo prezystępnej cenie), Wójcik czasem Zara i Smyk.. (osiedlowy sklepik nam niedawno zlikwidowano :( )  rzadko kupuję ubranka z nowych kolekcji - częściej po przecenach. Po Julce ubranka dostaje jej siostra cioteczna więc warto mi kupić coś lepsiejszego gatunkowo.
W CUBUS'ie jest parę promocji na ubranka - sprawdź, może coś wybierzesz dla córeczki.

I tak jest za drogo jak dla mnie. W Cubusie żadko mozna kupić coś na prawde taniej - albo inaczej zalezy jaka promocja. W zeszłym roku kupiłam małej super ogrodniczki za 30 zł właśnie w cubusie, ostatnio była promocja i ceny były i tak kosmiczne.
Generalnie nie chodze do tych sklepów co wymieniłas bo ja nie chodze do galerii, jak tam jestem raz w roku to święto  :laugh: :laugh: raczej wole Ptaka jak mam jechac w taki spęd ludzi a i ceny tam nizsze za markowe ciuchy, Tam też jest Tup~Tup
a ceny w nim faktycznie super.

A co to jest ta Bactrimia? Pierwsze słyszę.

reklama
Witam w sobotnie południe :( :(
Mam dzisiaj koszmarny humor, a to za sprawą sąsiada, któremu pękła rura i wiercą już od 9 rano :( Głowa mi już pęka, bo wiercą tuż przy mojej ścianie!!!! Zaraz się chyba gdzies przejdę, bo dłużej tego hałasu nie zniosę!!!!!

Myszatka pisze:

A co to jest ta Bactrimia? Pierwsze słyszę.

O ile się nie mylę to Bactrim to antybiotyk.

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę przyjemnego weekendu i oby nikt Wam nie wiercił przez ścianę!!!

Do góry