reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
AGAWA - życzyMY dużo, dużo zdrówka Juleczce

mamusiaagusia pisze:
Kochane, może wy mi coś poradzicie, bo ja juz nie wiem co robić.
Chodzi o mojego Kamilka. W zasadzie to on jest bardzo grzecznym chłopcem i nie mogę na niego narzekac. Jednak od jakiegoś czasu, są momenty, ze jest nieznośny i to bardzo.Jak sie na coś uprze to koniec. Próbuje to wymóc na siłę.Zdarza się nawet, że zaczyna ttupać nogami, kłaść sie na podłodze, machać noghami i rękoma.Do tej pory nigdy się to nie zdarzało, a od kilku dni, codziennie mam takie szopki.Nie wiem jak mam postąpić,przeczekać jego płacz. Dzisiaj próbowałam przeczekać, ale trwało to strasznie długo, i w końcu było mi go tak żal, że wziełam go na ręce i przytuliłam.Wtedy się uspokoił.
Nie wiem czy to taki wiek, czy to moje dziecko ma taki charakterek.

A ile twój synuś ma lat?
Jak ok 2 to jest to taki okres buntu.
Jest to zupełnie normalne zachowanie ale napisz w jakim wieku masz dziecko zanim coś napisze więcej.

Nareszcie znalazłam wątek, w którym są Mamy z Łodzi i okolic! Ja będę mamą w kwietniu. Mam nadzieję, że nie będzie dużym nietaktem jeśli odezwę się do Was od czasu do czasu i np. o coś spytam lub podzielę się jakąś refleksją? Mam na imię Ola jestem z Aleksandrowa. Pozdrawiam Was wszystkie!

O i jeszcze jedno forum regionale! Super! Pozdrawiam! Mam na imię Ola, jestem z Aleksandrowa i mamą zostanę w kwietniu. Chętnie pogadam o rzeczach ważnych i mniej ważnych. Podzielę się tym co wiem i chętnie skorzystam z Waszych rad.

No cześć , nie w Ozorkwie nie ma szpitala, rodziłam w Zgierzu. Mialam swojego lekarza i wszystko miało byc pieknie i cudownie, ale nie bylo.Teraz jedyne co mnie martwi to strach przed tym ze to sie moze powtórzyc, ale teraz jestem juz bardziej odwazna ,wiem czego sie moge domagac i znam swoe prawa i jak bedzie cos nie tak to zamierzam być TWARDA LASKA!i się nie dać zepchnąc na "plan dalszy" bo wtedy nie czułam zainteresowania moją osobą.

A i jeszcze jedno mam na imię Karolina. :D a dzisiaj jade z mężem rozglądać sie za wózkiemi innymi ciekawostkami, a ty Olu masz juz cos upatrzonego?Mnie zostało mnóstwo rzeczy i przyborów po mojej córeczce, ale wózek sprzedałam i musze kupic nowy i powiem ci że ceny niektóre sa porazajace.Z wczesniejszego doswiadczenia wiem jaki powinnam miec wózek, ale wtedy kosztuje około 2-3 tyś.szok! :mad: A to twój 1 dzidziuś?? Wiesz juz czy chłopczyk czy dziewczynka? U mnie tym razem chłopczyk więc bedę mieć parkę :laugh:

Wózek już mam upatrzony, kupią mi teściowie jak dzidzia będzie już w domu, inne rzeczy tez jeszcze mieszkają w sklepach. W tej chwili nie mam za bardzo miejsca na upchnięcie tego wszystkiego. Najpierw musze kupić trochę mebli a potem pomyślę o reszcie. Trochę będę miała w spadku po moim dwuletnim bratanku. Jakoś mi się jeszcze nie spieszy do zakupów.
To moje pierwsze dziecko i nie wiem jak będzie płeć. Tak sobie zażyczył mój mąż...

reklama
Dziewczyny gdybyscie chcialy namiary na nieomylnego lekarza co do płci dziecka to dajcie znac a ja wam wyśleCodze do niego od osmiu lat i nie slyszałam zeby sie pomylił. Mnie sie nie pomylił przy 1 dzidzi a i teraz widze ze równiez sie nie myli bo nagrał mi mój "balonik" na kasete i widze na niej jajka na 102 :laugh: :laugh: :laugh:

Do góry