reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Wiki dlaczego sprzedalas wozek tak szybko??
Ja siedze w domu i nawet palcem nie chce mi sie ruszyc...pranie od 3 tygodni lezy nie wyprasowane, i zamiast go ubywac to ze zgroza w oczach stwierdzam ze "kupa" rosnie:-D w domu maly chlew, az wstyd sie przyznac:-DMusze sie w sobie zebrac i w koncu cos zrobic bo zaraz trawa mi z d..y wyrosnie:tak:oj mogla by moja tesciowa zapowiedziec przyjazd bo wtedy musialby byc blysk, i juz nie mialabym innego wyjscia, a tak mowie ze zaczne o 11, o 12, o 13, o 14 sprzatac... zobaczymy co z tego wyjdzie;-)

reklama
Hej dziewczyny,
co do prywatnej kliniki w Łodzi to ponoć ma byc w tym roku otwarta porodówka w Salve, ale nie wiem dokładnie co i jak.
U mnie świeci słoneczko, ja dziś też wstałam z leniem niesamowitym nic mi się nie chce.
Leika czy Ty chodziłas do Krekory? Ciągle nie wiem do kogo się przepisać, jakaś niezdecydowana się w ciąży zrobiłam :no:
Miłego dnia kobietki.

Ja ze swoojej strony serdecznie polecam dr Wilińskiego. Najlepszy lekarz jakiego w życiu spotkałam, a dodam że nie lubię lekarzy. Dzięki niemu mój drugi poród wspominam bardzo dobrze. Nadal do niego chodzę.

hej hej witam moje drogie mamy

tak sobie poczytałam o tym co pisałyście no cóz co do mporodu to tak jak viki pisała czekałyśmy i czekałyśmy ja i tak pierwszą przenieśli szczęściara ja aż do wieczora czekałam żeby małego zobaczyć ale tak to już jest
Nie miałam swojego lekarza w szpitalu bo myślałam że jak mam mieć zaplanowaną cesarke to po co ale nastepnym razem tego błędu nie zrobie generalnie z tym szpitalem same problemy
tez bym sie zastanawiała nad prywatną kliniką ale niestety chyba mnie nie będzie stać na taki luksus hhhe ale nawet nie jestem w ciąży (ufff na szczęście teraz oczywiście)

ja polecić niestey nie moge nikogo chodziłam w ciąży do PLMA do dr Januszkiewicz fajna babka ale jak będę jeszcze raz w ciąży to juz prywatnie do kogoś pójdę,

to narazie tyle i miłego dnia wam życzę moje niuńki śpia teraz więc może bym sie wreszcie za sprzątanie zabrała fujjjjjjj!!!magda podzielam uczucia

Ja rodziłam w Madurowiczu i w sumie jestem zadowolona ale tylko w części:dry: Lekarz prowadzący z tego szpitala więc wiadome było że planowana cesarka też tam. Tydzien przed zabiegiem leżałam na oddziale ciąży powikłanej bo ten oddział miał pod opieką mój lekarz. I tutaj nie ma sie czego czepić, wszystkie badania robione bez gadania, przygotowanie do zabiegu - super, miłe położne. Ale to co przeżyłam już na oddziale noworodków to jest nieporozumienie po prostu:angry::angry:matka nikogo tam nie obchodzi, a kobieta po cesarce traktowana jako leniwiec wstrętny, któremu d..y się nie chce z łóżka ruszyc. dzieci są wyrzucane do mam na całe dnie i noce, jak płaczą to połozna potrafi przyjść z awanturą, czasem wcale nie są zabierane na kąpiel, a samemu nie ma warunków żeby to robić. Leżałam na tym oddziale 2 doby i w drugiej to już nawet nie spałam i nic nie jadłam tylko czekałam na męża żeby przyjechał i nas stamtąd zabrał:angry:
lekarz na obchodzie , który sprawdzał czy macica się prawidłowo obkurczyła delikatnością dorównywał troglodycie a tekst - koszule do góry i wystawiamy tyłki był conajmniej nie na miejscu:dry::dry:nie mówiąc o tym, ze trzeba się prosić, żeby salowa zminiła podkład na łóżku.
Gdyby nie fakt, że mój lekarz prowadzący pracuje w Madurowiczu i wiedziałam że to on będzie dokonywał cięcia i czułam się z tym faktem super bezpiecznie i komfortowo to raczej nie zdecydowałabym się na ten szpital:no:

.pranie od 3 tygodni lezy nie wyprasowane, i zamiast go ubywac to ze zgroza w oczach stwierdzam ze "kupa" rosnie:-D w domu maly chlew, az wstyd sie przyznac:-DMusze sie w sobie zebrac i w koncu cos zrobic bo zaraz trawa mi z d..y wyrosnie:tak:oj mogla by moja tesciowa zapowiedziec przyjazd bo wtedy musialby byc blysk, i juz nie mialabym innego wyjscia, a tak mowie ze zaczne o 11, o 12, o 13, o 14 sprzatac... zobaczymy co z tego wyjdzie;-)
:-D:-DMadzia skąd ja to znam:dry::dry:

reklama
Madźka wiesz co trzeba było zrobic dac paniom pielęgniarkom kawę i czekoladki moja mama zaniosła prowadzona dośwadczeniem i zabierały kUbe na noc przycjhodziły sie pytac jak się czuuje pokazywały jak małego kąpać jak pepek pielęgnować ale przecież bez małej łapówki tak by nie było

Do góry