reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
Cześć mamuśki!
Potrzebuje pilnie znaleźć poradnie w której zrobią mojemu Jaśkowi usg przezciemiączkowe. Byłam wczoraj na szczepieniu wzw i pani dr stwierdziła, że duży w domyśle za duży. Zleciła kompleksowe badania krwi, m.in. na przyswajalność wapna, vit d3... i to usg...
Jasiek waży 11 kg przy 86 cm.
Nie ukrywam, że mnie to stresuje, więc im szybciej zrobimy to badanie tym lepiej!!

beza - nie stresuj się przede wszystkim. Natek też ciągle ma duże ciemiączko, tylko nasz skąpy, osiedlowy pediatra nawet nie pomyślał o tym, by zlecić jakiekolwiek badania, jedynie ładował w mojego synka coraz większe dawki Vit. D. Gdy w słoneczne lato kazał mi dawać małemu aż 4 krople Vigantolu to się zbuntowałam i olałam jego zalecenia, przecież zatrucie vit. D jest dużo gorsze niż ewentualny niedobór. Poszłam prywatnie na wizytę do innego lekarza i okazało się, że duże ciemiączko taka uroda mojego synka, że wszystko jest w porządku i jak najbardziej aż do jesieni mam w ogóle nie podawać vit. D :szok:
Dobrze, że zaufałam swojemu instynktowi...

wczoraj przeżyłam traumę. Więcej do tej lekarki nie pójdę!! Zrobię badanie dzisiaj w medicoverze na najlepszym sprzecie w lodzi za jedyne 100 zl. wyniki od razu. a na konsultacje wynikow ide do rydygiera!!
Mi tez sie wydaje, ze taka jego uroda, ale ta torba zasiala ziarenko niepewnosci!! i dlatego musze to sprawdzic!

reklama
no i po strachu!
wszystkie wyniki są super dobre!!! :-):-D:-):-D

Po niedzieli tylko wejdziemy na chwilę do rydygiera podziękować panu dr-owi! A przy okazji zobaczy Jasia.
Uff, kamień z serca.
A do przychodni więcej nie pójdę!:wściekła/y:

Do góry