reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
W Brzezinach koło 20wczoraj była już burza i lało jak z cebra.Wiało i się ochłodziło.25 km a jaka róznica. Dzis też zimno 18stopni tylko.

Witajcie Łodzianeczki!
Przede wszystkim dziękujemy jeśli którejś udało się zagłosować na Olka w konkursie BB. Zajął drugie miejsce! Dziś dostaliśmy paczkę z nagrodą. Zapas proszku Jelp na kilka miesięcy!
36_2_15.gif

Byliśmy tydzień na działce u mioch rodziców - Olo był grzeczny i jak pogoda dopisze to jeszcze pojedziemy.
Pogoda poprawna - rano deszczyk a potem ładne, niezbyt .silne słoneczko. Dziś się idę zarejestrować do bezrobocia, bo wczoraj macierzyński mi się skończył a pracy nie ma!
Anetas dobrze, że się czasem odzywasz, bo przynajmnie wiemy, że gdzieś tam istnieje lepszy świat... Napisz, jeśli to nie tajemnica, gdzie pracujesz i co w tym czasie robi Borys oprócz podrywania okolicznych piękności. Niestety o Manufakturze nic nie wiem, pewnie zwiedzę dopiero jak Olo podrośnie.
Mamusie odzywajcie się!
A faktycznie jak Ulik wyjechała to od razu mniejszy ruch! A Marianeczka będzie się odzywać z emigracji? macie jakieś wieści?
Pozdrawiamy!

Ja robiłam sporo zakupów w Słoniu ale jeszcze jest fajny sklep w Zgierzu nazywa się Panda. Tez dobrze zaopatrzony i ceny sensowne. W Słoniu kupowałam łóżeczko, wózek, wanienkę, przewijak i całkiem normalnie zapłaciłam. I dają potem karte i rabat, ale dla mnie trochę śmieszny, bo tylko 3%.
kate75 to już dwa miechy ma Twoja pociecha! ale czas leci! A niedawno w ciąży chodzłyśmy co? Witam nowe Łodzianki! Zapraszam też do działu "To my". Tam taż jest łodzkie forum!
Pozdrawiamy!

W Manufakturze bylismy.Cóz.
W srodku galeria skepów jak każda inna.W wiekszosci sklepów ceny z kosmosu :) :) :)
Z zewnatrz, całkiem całekiem.Ładna plaza:), sliczne fontanny, moza wieczorkiem sie przejechac i posiedziec.Chłopcy przejechali sie stylowym tramwajem.Jest karuzela dla dzieciaczków, taki basen gdzie mozna sobie popływac pontonem, oczywiscie dla dzieci.

Witajcie łódzkie mamusie! ;D

Na ten wątek jeszcze nie zaglądałam mimo iż na forum jestem już od dłuższego czasu. Od początku pisałam na wątku styczniowe mamusie (2006) i tak już zostało. Tyle że teraz to już są styczniowe dzieciaczki. :laugh:
Niektóre z was już znam , przynajmniej wirtualnie , a pozostałe chętnie poznam.

Jestem rodowitą łodzianką i od 6 miesięcy mamą mojej najdroższej Zuzanki.
Trzy tygodnie temu wróciłam do pracy. Na początku było ciężko, ale teraz obydwie już się przyzwyczaiłyśmy do nowej sytuacji. Zuzą pod moją nieobecność opiekuje się tata na zmianę z moją mamą.

Odnośnie wyjazdów z dzieckiem to mogę je z czystym sumieniem polecić. Mamy za sobą wyjazd do Karpacza i mimo ,że trwał krótko to naprawdę wypoczęłam. Jasne ,że nie można tego porównać do wyjazdów gdy byliśmy tylko we dwoje. Teraz jest inaczej ,ale nie można powiedzieć ,że gorzej, poprostu trzeba więcej rzeczy zaplanować.

Pozdrawiam serdecznie!

Moje Drogie współŁodzianki :)

Za kilka minut wsiadam do swego krążownika szos i wraz z całym inwentarzem - sztuk 2 - wyruszam do Ustki :)
Trochę mam stresa bo wytyczyłam sobie inną trasę niż po jedynce ale co tam.. gdzieś dojadę ;D
Wracam za 2 tygodnie - mam nadzieję, że pogoda dopisze :)

Witamy na naszym wątku padiqq - zapraszamy do plotek ;)

Pozdrawiam serdecznie,
Agawa

reklama
My co roku jeżdzimy do Pogorzelicy(60 km od Kolobrzegu).
To taka zwykła nadmorska miejscowosc.Mój mąz jeździł ju tam jako dziecko, późnej zaczelismy jeździć razem, no a teraz z dziećmi.Bylismy równiez w zeszłym roku.Oskarem miał 3 tygodnie.Troszke sie balismy, jak on zniesie to wszystko na raz.Podróz, zmiana klimatu, inne otoczenie.Pytalismy klku pediatrów i położną która do Nas przychodziła.Wszyscy stwierdzili, że nie ma żadnych przeciwwskazań, jesli tylko są odpowiednie warunki.
Wiec wyjechalismy.Obładowani, jak nie wiem.Na droge , termos z goraca woda, na mleczko i herbatke.Wyjechalismy w nocy.Oskar obudził sie dopiero około 5.30 i zaczął sstrasznie płakać, dostał mleczko i dalej jechał juz spokojnie.
Cały pobyt, tez był bardzo grzeczny.Rano, po jedzonku, wystawialismy go w wózku przed domek(tak około 9 rano), i lezał tak sobie do 21.Czasami poszlismy na plaze, czasami nie.Jka było bardzo wietrznie to szlismy sobie na spacer, albo zostawalismy na ośrdku.Dlatego jesli ktos ma mozliwosci to polecam wyjazd nawet z takim maluchem.Wiadmo, ze namiot i jazda pociągiem odpada.

AGAWA milego wypoczynku, trzymaj sie i wracaj szybko.

Do góry