reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Łodzi

Agawa pisze:
Agatko,
Jak Zuzanka radzi sobie w okularkach?

Łodzianki.. w poniedziałek ma być 35 stopni.. spalam się :D

Trudno powiedzieć, ale chyba dobrze, nie ściąga sobie ich chyba że przez przypadek zamachnie się rączką. Wygląda na to, że jest trochę ciekawsza świata, że się więcej rozgląda.... ale może to tylko nasze złudzenie, autosugestia ;) Zobaczymy co we wtorek powie pani doktor.....

Te upały są nieznosne, w ogóle nie wiadomo jak bobasa ubrać, przeciez nie wyjde na spacer z dzieckiem w samej pieluszcze i w ogóle chyba za gorąco na spacer..... :( wole jak jest trochę powyżej 20'C. Jak nie było dziecka to uwielbiałam takie upały ale dziecku to chyba za ciężko.....

reklama
Joasia witam na forum, ja mieszkam na Radogoszczu, to nie tak daleko, ale ja chodzę na spacerek do Juliana
Helunia Olivka super a mój Michciu całkiem niedawno był taki :)
Kropecka jak maluszek?

Hej :)
Witam nową Łodzianeczkę :)

Byliśmy wczoraj na Nowej Gdyni i szaleliśmy na brolli :) Julka w brodziku pływała ;) i ogólnie było baaaaaaaaardzo duzo ludziów.. Woda w brodziku goraca jak w jaccuzi ;D

Dziewczyny.. w takie upały lepiej nie wychodzić z takimi maleństwami na spacery - albo berdzo wcześnie rano albo na sam wieczór. Dzieci do 3 roku życia nie mają skóry właściwej i woda z organizmu szybciej ucieka - łatwo wtedy o odwodnienie..

Joasia_88, Ja jestem grudniową mamą ale widze po koleżankach jak im upały dają w kość.. może wentylator, częste chłodniejsze kąpiele? Możesz także zraszać twarz spryskiwaczem do kwiatów.. tylko nie siedź w przeciągu bo się przeziębisz!

Agatko, Dobrze, że malutka nie ściąga okularków :) A jak tam dren? Nie macie z nim kłopotów?

gorąco. ale ja nie bede narzekac - lato jest. i ma byc upal :p

ogródek jordanowski zamkneli :( ktos wie dlaczego?

witam Joasię_88 ;D
niestety nie mieszkam na dołach tylko przy makro.

Agawa udanych chrzcin zycze w takim razie ;D

Gorąco!
Siedzimy w domu. Ufff! A Olek usnął i śpi już drugą godzinę. Też ma dość upałów. A pić z butli nie chce. Cyca dostaje często, ale nie zawsze chce pić. Myślicie, że jakby chciało mu się pić to ciągnłąby częściej? Nie płacze też więcej, więc chyba jest OK?
ulik może zamknęli po inspekcji budowlanej. Coś słyszałam, że w Łodzi mają kontrolować ogródki jordanowskie po tym wypadku.
Joasiu witamy! Mieszkam w Aleksandrowie, więc też nie zbyt blisko.
Agawa Napisałam Ci na priva, ale napewno juz odebrałaś - jeszcze raz dziękuje.

Agawa pisze:
Agatko, Dobrze, że malutka nie ściąga okularków :) A jak tam dren? Nie macie z nim kłopotów?

No niestety, za szybko ją chyba pochwaliłam. Niestety czasami je sciąga, ale mam wrazenie ze bardziej dla zabawy niz z niewygody. Poprostu odkryła coś nowego co można złapać i łapie.Wyraźnie ją to bawi :p

A dren w porządku. zastawka działa. coprawda nadal zbiera sie płyn pod skórą wokół zastawki na głowce ale nie ma z tego powodu zadnych skutków klinicznych. W piątek idziemy do neurochirurga, zobaczymy co powie......

Gdzieś w podłódzkiej miejscowości chyba zawaliła się jakas drewniana konstukcja na dzieci. to była z miesiąc temu lub dalej. Prezydent zarządził kontrolę i zamykanie ogródnków jak coś będzie nie tak.

Nowe zdjęcia Olka:
dsc011689af.jpg
dsc014195hb.jpg
dsc014217bq.jpg

reklama
:( :( :(

Prawda jest taka, że większość placów zabaw to ruina. Postprlowskie powyginane i zdekompletowane kikuty ich wyposażenia straszą.. piasek nie wymieniany od lat - z petami, śmieciami, psimi kupami.. za te place zabaw odpowiada przecież administrator nieruchomości na terenie której się znajdują ale ponieważ dzieci jest niewiele i w związku z tym niewielu rodziców, którzy "depczą" po piętach administratorom za takowy stan rzeczy obawiam się, że powyższy przypadek nie będzie odosobniony :( coraz częściej słychać z różnych miejsc Polski, że dziecko doznało uszczerbku na zdrowiu, zostało kaleką albo straciło życie w skutek ZABAWY na placu do tego celu przeznaczonym :mad:
Przerażają mnie skorodowane, zardzewiałe pałąki wyposażenia placów zabaw z których odchodzi płatami stara farba mogąca głęboko skaleczyć dziecko.. unikam takich miejsc jak ognia!
I smutna refleksja: jeśli chcesz aby twoje dziecko korzystało z godziwej, bezpiecznej zabawy na zjeżdżalni, karuzelce lub huśtawce? - to se je kup.

Nigdy nie wybiorę sie do Łódzkiego Lunaparku :mad: Syf, kiła, mogiła i na dodatek drogo! Kiedy zapytałam o atesty i aktualne homologacje na urządzenia to mi się facet (śmierdzący trawioną wódą i żelem na włosach o zapachu zjełczałego smalcu) w twarz zaśmiał i powiedział: Pani chyba żartuje!

My wstałysmy dzisiaj bardzo wcześnie rano :) Julcia już w przedszkolku od godziny a ja kawusiam i zaraz biegnę do pracy.. we czwartek robie sobie tipsy a w piątek idę do fryzjera :) Będę cała ładna :p Chrzciny już w niedzielę :)

Dzisiaj wybiorę się chyba z Juleczką na Basen do Angeli - jak która chętna to zabierzemy :)

Do góry