reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie robią zakupy :)

reklama
Jak będziecie dużo i daleko jeździć to kupcie dobry fotelik np recaro i raczej nowy.
Używane też są jak najbardziej ok, ale zwracajcie uwagę na styropian - MUSI być caly, żeby był bezpieczny. Nie klejony, nie ulamany itp :-)
Każdy fotelik musi mieć naklejkę z numerem, w którym jest zakodowany nr seryjny i rok produkcji. Nie dajcie się nabrać na "okazję", czasem lepiej dołożyć te 100 zł niż potem się zastanawiać czy fotelik jest ok. :-)
My mamy użyty raz, jeszcze na gwarancji fotelik Jedo Avionaut.
W fajnym zamszowym wykończeniu, z osłonka na nóżki.
Z Piotrusiem mieliśmy na poczatku recaro, potem Maxi cosi.
Wszystkie godne polecenia :-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Dziś rozmawialiśmy z Kamilem, że 3w1 będzie najlepszym rozwiązaniem :-)
Oglądalam body u mamy. Posegregowalam sobie, bo ma z długim rękawem bez nogawek , długie nogawki bez rękawów, krótki rękaw i krótkie nogawki, długi rękaw i długie nogawki. Niech ciuszki czekają do sierpnia. Kupimy jeszcze coś nowego,wyjściowego. :-)

reklama
Dziewczynki. A może napisałybyście jak już macie doświadczenie, na co patrzeć przy wyborze ciuszków. Materiał to wiem, że bawełenka, ale może są jeszcze jakieś detale, na które powinno się zwrócić uwagę?

wg mojego doświadczenia
- na początek nic przez głowę , bo bałam się pierwsze dni zakladać maleństwu ciuszki przez głowę. Potem jak nabrałam wprawy było juz ok
- ubranka nakladane przez głowę muszą mieć szeroki otwór, zeby łatwo wchodziły
- najwygodniej na początek: body (duuuuzo), pajacyki, półśpiochy lub śpiochy - najlepiej od rozmiaru 62, bo 56 jest na chwilę. Zresztą maluszek woli mieć luźniejsze ubranie.
- pajacyki nie mogą miec zapięcia na plecach ale tez nie moga miec zapięca na środku nogi, jak dziecko kopie wszystko sie rozpina. Zatrzaski po wewnętrznej stronie nóg
- nic jeansowego, nic z gumką w pasie, nic z duzymi aplikacjami, zwłaszcza naszywanymi, nic z kołnierzykami, koronkami przy szyi.
- rajstopki dopiero od rozmiaru ok 74
- z cieplejszych ubranej u nas sprawdzil sie welurowy dresik, polarowy pajacyk, welurowe pajacyki i spioszki.

- mnie denerwowoało zapinienie guzików, teraz wszystko kupie zapinane na zatrzaski.

Do góry