reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Ema wlasnie sie zastanawiam czy mam mało mleka czy jak , po poers pełna , nabrzmiala, szybko ją osuszyl i w koncu zabrałam mu ją bo sie bawił i ciągnął a teraz cierpię z bolu :/ mały gadzior. Mały obrobiony, przebrany w pizamke , zrobiłam mm ale juz sie awanturował wiec dałam mu smoczek, ja tu ide po niego do łozeczka by zjadł a on zasnął i tak matka została z butelka w ręku :p , a jadł o 20 z tego nieszxEsnego cyca , mam nadzieje ze obudzi se w ciagu 2h a jak nie to na śpiocha dostanie :)

reklama
hmm... jak pierś pełna i nabrzmiała to może jednak mleko jest... bo ja niestety już uczucia nabrzmienia nie miewam,.. no ewentualnie rano... więc może inna przyczyna...

Poznań z noclegiem... no może przemyślę... miło by było Was poznać:)
a kiedy planujecie to spotkanie? bo niby czytałam ale nie zakodowało mi się... zobaczę jak to będzie czy mąż już będzie na miejscu...

ema niby na 23-24maj wychodzi bo najwiecej z nas wtedy moze. Niektore jadą same a niektóre z mężami wiec można tak i tak :-) Zapraszamy:-) Narazie jest nas cos koło 10osób (bez dzieci i mężów oczywiście).

Ale w laktacji właśnie o to chodzi że piersi mają być normalne a nie nabrzmiałe. Ja nie mam twardych a mleka jest od cholery - nie wiem gdzie sie mieści. Oczywiście jesli długo nie karmie po nocy lub po wyjsciu to robią sie duze i bolące, ale wtedy to tryska na metr i Sonia sie krztusi, cała w mleku, ja w mleku... Czyli jest nadmiar. Teraz laktacja tak mi sie wyregulowała i regularnie karmie ze nawet wkładek nie potrzebuje bo poprostu mleka jest w sam raz, chociaz dzisiaj na wieczór było mniej bo miała duży apetyt przez cały dzien.

Infinity mi właśnie ostatnio Filip po raz pierwszy się odparzył- kupiłam pomarańczowe pampersy i na noc okazały się strasznym niewypałem:/ Ja nie zauważam tego co pisały dziewczyny, że brak w nich jakiejś gumki czy, że mało się dopasowują, to u nas ok, ale pupa się odparza! Kupiłam białe i 2 dni w tych właśnie premium i "Cudokrem"- pupcia jak ta lala wygojona. Przy zielonych nie ma tego problemu, mimo, że Fifi śpi calusieńką noc od 22:30 do ok 8:30-9:00

Milena ulewanie to nic złego, spokojnie do 6 miesiąca życia dziecko może ulewać, układ trawienny nie jest jeszcze w pełni dojrzały. Grunt, żeby to nie było chlustanie na odległość, a właśnie ulewanie. A jeśli o główkę chodzi to ja bym sie zawsze pokazała lekarzowi rodzinnemu, ja wiem co oznacza literka C, ale być może S tez trzeba korygować. W każdym razie nie jest to żadna tragedia :)

Milena jak dziecko ma asymetrię ułożeniową to wygina się w literkę C. Nie leży prosto tylko tworzy taki zgięty łuk. Mięśnie jednej strony ciałka są lepiej rozwinięte. Wynika to najczęściej jak sama nazwa mówi z przyzwyczajenia do ułożenia w wygieciu w ulubioną stronę w brzuszku mamy. dobrze jest to rehabilitowac. Filip pozbył się tego w kilka tygodni ćwiczeń raz na 7-10 dni

Bziumelka bez wkladek chodzisz ? To zazdroszczę ;) ja zawsze musze.
Dzisiaj np pierś nabrzmiala , wydusił wszystko i znowu kręcenie , wiercenie , machanie rączkami, dałam drugiego , tez opustoszyl i musiałam dac mleka z butli , na szczęście moje , ale zapasy zamrozonego sie kończą :(
A moze przez herbatę mnie sie cis popsuło, ale z tego co któraś z was wkleila to nic nie piłam co szkodzi , owociwą co prawda pije , ale jakis tak 3 razy dziennie , co normalnie mi sie nie zdaza , ale ochoty nabrałam ! Moze femifertil kupie to cos pomoże

reklama
Do góry