reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Infiniti ja miałam pomarańczowe i nie wiem jak z chłonnością bo używałam tylko na dzień ale one nie mają przy rzepach gumki rozciągającej są sztywne i mi nie odpowiadają. Ja na noc używam pampers te na noc. A ostatnio kupiłam nowe dady premium care są cieniutkie, miękkie i naprawde auper chłoną. Ja jestem zadowolona. Mój 12 h w nich wytrzymuje.

reklama
Dzięki za rady, dobrze że zapytałam bo jak te pomarańczowe nie mają gumek rozciągliwych to odpadają bo my musimy mieć elastyczne przy tych bioderkach.

Majka ja też mam te nowe Dady i jestem zadowolona choć bałam się ich na noc użyć ale jak piszesz ze tyle dają radę u was to zobaczę bo mi na 7-8h są potrzebne bo więcej ciągiem mała jeszcze nie śpi.

Infiniti 12h snu ciągiem - MARZENIE ;)Mój maly też tyle nie śpi. O 19.30 mamy kąpanie ubieram mu pampersa o 20 idzie spać budzi się ok 4 na butelke i śpi do 7-8 i dopiero o 8 zmieniam pieluche. I przedtem jak rano przebierałam to była taka napompowana a ta z dady taka nie jest więc jestem zadowolona. Ale ile mam tyle opini tak więc sama spróbuj ;)

Ja na noc daje pampersy te biale, wytrzymuja od 23 do ok8. A te nowe Dady jakos mi nie leza... Z drugiej strony ona teraz robi rzadziej a wiecej wiec chyba żadne pampersy tego nie wytrzymaja. Teraz kupilam w biedronce 2paczki za 50zł (mówię o 3kach), takie opakowanie-domek.

Czy Wasze maluchy też tak krzywia główkę na bok. Moj cały czas albo głowa na jedną albo ma druga. Prostuje go bi chcę żeby mial ładna główkę ale on tak wygina (nie tylko przekreca)ze nieraz wygląda az jak litera S.
Kasik pamiętasz jak kicius pole musiał nosić kask. Czym mu się to objawialo?
I jeszcze jak mu prostuje te główkę to az nozki mu drgaja.
Zaczyna mnie martwić ten moj synus bo jeszcze na dodatek strasznie ulewa. Zje, odbije mu się, a po pol godzinie zwróci. A czasami zwróci juz przy jedzeniu. Napiszcie cos.

Milena jeśli chodzi o ulewanie to częsty problem u maluchów do 6 mc powinno przejść. Możesz kupić nutriton i zagęszcać mleko. Mojej znajomej lekarz kazał dawać mnoej a częściej i to pomogło a jeśli ulewania będą naprawdę duże to zgłoś to do lekarza zrobią badania w kierunku refluksu. Nie martw się ulewanie naprawdę często się zdarzają.
Jeśli chodzi o wyginanie to poszła bym z tym do lekarza jeśli jest coś nie tak to wyśle Was do specjalisty a ty będziesz spokojniejsza.

Majka zadzwonię do lekarza w poniedziałek a jeśli chodzi o zagęszczanie mleka to nie bardzo bo on ulewa raczej moje mleko. Mm tez ale tak normalnie. No nic po obserwuje go przez weekend. Pewnie trzeba będzie odstawić go od piersi

Milena Kicius mial czaszke nierowna az na twarzy bylo widac asymetrie. Junior tez kladzie glowke na boku, tak jest bezpieczniej przy ulewaniu, rzadko mu sie zdarza po odbiciu ale czasami sie zdarza. Ja mam problem z uszami bo lezy tak, ze ucho sie zagina, zal mi go budzic i poprawiac ale nie chcialabym, zeby mial odstajace uszy. Mama mowi, zebym zakladala cienka czapeczke w domu ale to chyba kiepski pomysl.

Moje wczorajsze krwawienie dzisiaj zupelnie ustalo tak wiec to nie @. Moze jeszcze sie oczyszcza skoro krew byla ciemnobrazowa to moze gdzies zalegala i wczoraj sie uwolnila, sama nie wiem. Junior dzisiaj jakis taki niespokojny, spi krotko po jedzeniu a po godzinie marudzi, placze, chyba kolka. Dalam mu pare kropli espumisanu do mleka, zobaczymy czy pomoze. Po godzinie po jedzeniu zachowywal sie jak glodny ale jak mu podalam to wypil tylko 20 ml i znowu marudzil. Dobrze, ze na spacerze spal jak aniolek.

reklama
Kasik czapeczka to dobry pomysl jeżeli martwisz się o uszka. Mi tak mama robiła i twoja pewnie tobie też bo były inne czasy i czapeczki zawsze się dzieciom ubieralo. Moj tez tak się ucho wygina
Do spania to zawsze go kładę ma boku właśnie ze względów bezpieczeństwa ale mi chodzi o to że gdy się bawimy to on sam zawsze głowę wykreca.
U nas dziś zimno spaceru nie było :/

Do góry