reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Ema wlasnie sie zastanawiam czy mam mało mleka czy jak , po poers pełna , nabrzmiala, szybko ją osuszyl i w koncu zabrałam mu ją bo sie bawił i ciągnął a teraz cierpię z bolu :/ mały gadzior. Mały obrobiony, przebrany w pizamke , zrobiłam mm ale juz sie awanturował wiec dałam mu smoczek, ja tu ide po niego do łozeczka by zjadł a on zasnął i tak matka została z butelka w ręku :p , a jadł o 20 z tego nieszxEsnego cyca , mam nadzieje ze obudzi se w ciagu 2h a jak nie to na śpiocha dostanie :)

reklama
hmm... jak pierś pełna i nabrzmiała to może jednak mleko jest... bo ja niestety już uczucia nabrzmienia nie miewam,.. no ewentualnie rano... więc może inna przyczyna...

Poznań z noclegiem... no może przemyślę... miło by było Was poznać:)
a kiedy planujecie to spotkanie? bo niby czytałam ale nie zakodowało mi się... zobaczę jak to będzie czy mąż już będzie na miejscu...

ema niby na 23-24maj wychodzi bo najwiecej z nas wtedy moze. Niektore jadą same a niektóre z mężami wiec można tak i tak :-) Zapraszamy:-) Narazie jest nas cos koło 10osób (bez dzieci i mężów oczywiście).

Ale w laktacji właśnie o to chodzi że piersi mają być normalne a nie nabrzmiałe. Ja nie mam twardych a mleka jest od cholery - nie wiem gdzie sie mieści. Oczywiście jesli długo nie karmie po nocy lub po wyjsciu to robią sie duze i bolące, ale wtedy to tryska na metr i Sonia sie krztusi, cała w mleku, ja w mleku... Czyli jest nadmiar. Teraz laktacja tak mi sie wyregulowała i regularnie karmie ze nawet wkładek nie potrzebuje bo poprostu mleka jest w sam raz, chociaz dzisiaj na wieczór było mniej bo miała duży apetyt przez cały dzien.

Infinity mi właśnie ostatnio Filip po raz pierwszy się odparzył- kupiłam pomarańczowe pampersy i na noc okazały się strasznym niewypałem:/ Ja nie zauważam tego co pisały dziewczyny, że brak w nich jakiejś gumki czy, że mało się dopasowują, to u nas ok, ale pupa się odparza! Kupiłam białe i 2 dni w tych właśnie premium i "Cudokrem"- pupcia jak ta lala wygojona. Przy zielonych nie ma tego problemu, mimo, że Fifi śpi calusieńką noc od 22:30 do ok 8:30-9:00

Milena ulewanie to nic złego, spokojnie do 6 miesiąca życia dziecko może ulewać, układ trawienny nie jest jeszcze w pełni dojrzały. Grunt, żeby to nie było chlustanie na odległość, a właśnie ulewanie. A jeśli o główkę chodzi to ja bym sie zawsze pokazała lekarzowi rodzinnemu, ja wiem co oznacza literka C, ale być może S tez trzeba korygować. W każdym razie nie jest to żadna tragedia :)

Milena jak dziecko ma asymetrię ułożeniową to wygina się w literkę C. Nie leży prosto tylko tworzy taki zgięty łuk. Mięśnie jednej strony ciałka są lepiej rozwinięte. Wynika to najczęściej jak sama nazwa mówi z przyzwyczajenia do ułożenia w wygieciu w ulubioną stronę w brzuszku mamy. dobrze jest to rehabilitowac. Filip pozbył się tego w kilka tygodni ćwiczeń raz na 7-10 dni

Bziumelka bez wkladek chodzisz ? To zazdroszczę ;) ja zawsze musze.
Dzisiaj np pierś nabrzmiala , wydusił wszystko i znowu kręcenie , wiercenie , machanie rączkami, dałam drugiego , tez opustoszyl i musiałam dac mleka z butli , na szczęście moje , ale zapasy zamrozonego sie kończą :(
A moze przez herbatę mnie sie cis popsuło, ale z tego co któraś z was wkleila to nic nie piłam co szkodzi , owociwą co prawda pije , ale jakis tak 3 razy dziennie , co normalnie mi sie nie zdaza , ale ochoty nabrałam ! Moze femifertil kupie to cos pomoże

reklama
Do góry