reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Ja bez wkładek nie mogę chodzić bo jestem z małą połączona niewidoczna nitką ;) wystarczy ze zakweka a w cyckach kujki i leci ... masakra. Ciągle w staniku już do obrzydzenia bo jak na noc nie ubralam to obudziło mnie zimno ... koszula mokra, poduszka tak samo. Zosia teraz często się rozprasza przy jedzeniu. Pije za chwilę się oderwie bo musi głowę obrócić i spowrotem do cycka i potrafi tak kilka razy a jak schowam to jest płacz bo ona jeszcze chce jeść i wtedy dojada.
A które herbatki mają wpływ na laktacje?

reklama
Milena zauważyła nasza lekarka rodzinna, a rehabilitacja zaczęła się jakoś w połowie stycznia. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy-traumatologa, ona pokierowała dalej (ale i tak trafiliśmy zupełnie gdzie indziej, my mamy super fajną i ogarnietą położną i ona nas skierowała do najlepszego w Szczecinie specjalisty od rehabilitacji małych dzieci). U nas to była na tyle mała asymetra że nie było konieczności rehabilitacji, ale ja się uparłam. I nie żałuję. Nie ma po niej już śladu, a Fifi ma za darmo rewelacyjne ćwiczenia, co on na tych ćwiczeniach wyrabia to głowa mała! Z resztą jak silne ma mięśnie to widać na filmiku na FB :-D metody rehabilitacji są różne, generalnie są to ćwiczenia- zabawa, które mają na celu pobudzenie tej "leniwej" strony. Ale one przy okazji ćwiczą wszystkie mięśnie

A u nas chyba zaczely sie kolki :( Dzisiaj caly dzien mielismy gosci, najpierw znajomi z 5 letnia corka, Junior przy nich spal jak aniolek, pozniej dojechal moj brat z zona i 2 dzieci (6 i18 lat). No i Junior sie nie popisal niestety, plakal prawie 2 godziny z malymi przerwami. W ruch poszedl masaz brzuszka, mis szumis, sab simplex i w koncu zasnal. Teraz spi juz 3 godziny, ciekawe jak bedzie w nocy.

Genna ile sab simplexu mozna podawac bo slabo znam niemiecki i nie wiem czy dobrze zrozumialam, ze 15 kropli co 4-6 godzin? Jakos slabo leca te kropelki, musialam strzepywac je. Z espumisanu ladnie same lecialy a tu nie wiem dlaczego nie chca leciec.

O co chodzi z herbatkami owocowymi, zle wplywaja na laktacje? Ja bardzo lubie, nie pije zwyklej herbaty ani kawy. Pije preparat na lakacje na "F" (cenzura mi wygwiazdkowala nazwe) ale nie pomaga, wczoraj podczas 20 minut odciagnelam 5 ml, juz myslalam, ze skapituluje, dzisiaj 20 ml a juz bywalo 40. Juniorowi tez sie ulewa, podczas odbicia ale nie duzo i samym mlekiem, to jest ten refluks?

Ostatnia edycja:
Kasik przy refluksie sa wymioty chlustajace i dziecko nie przybiera na wadze. Bo wsxystko co zje oddaje. Ja doraznie podawalam 15 kropelek na lyzeczce. Ciezko leca niestety ...

A my na noc używamy pomarańczowych pampersow prawie od początku i jak do tej pory marcysi pupa nie odpazyla się ani razu a śpi w nich całą noc. Poleciła nam je nasza polozna. Na dzień idą w ruch zielone pampersy rady mnie nie przekonują. Za to te chusteczki z biedronki fitti bardzo fajne kupiłam pierwszy raz i są oki.

Milena, wtedy Filip miał 3 i pół miesiąca

Madzia widzisz, jednak co pupcia to inna reakcja na pieluszki ;-) mnie też Dady zupełnie nie przekonują, ale niestety u nas pomarańczowe pampersy na noc też katastrofa

Lilka zawsze myslalam, ze kolki sa wieczorami a u nas akcja byla po godzinie 16-tej. A co do refluxu to w takim razie to nie to, Junior przybiera na wadze na bank bo mu sie druga broda robi ;) nie ma sie co dziwic jak potrafi zjesc 125 ml.

reklama
Do góry