reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Dziewczyny z uszkami to jest tak ze jakie maja byc takie beda . Hania ma odstajace mimo ze spala w czapeczce i opaski zakladalam ... Uszy ma po mnie ;-)

reklama
Kasik mi położna mówiła ze kolor krwi, wydzieliny bedzie sie zmianial , róż, brąz, , potem kremowy itp .
A mnie pieluszki dady te nowe cieniutkie kompletnie nie przypadły do gustu , w szpitalu użyłam kilku 1 i były ok (grube) a nowe cienkie tragedia , moze na siusiu ok. Ale kupa rozmazuje sie i nie wchłania tylko wychodzi górą :(
Milena moj tez potrafi ulać 1h po jedzeniu ale ju żadko a tez kp . A ulewa jak leży? A masz poduszkę klin ?

Moj Franio to wczoraj mnie tak wykończył ze szok co 1h na cycu, wszystko na nie , trochę zabawy, jedzenie i tak w kółko a spał łącznie 2 h prze cały dzien , umeczylam sie strasznie , juz w cyckach mleka ne miałam , Wyciągnęłam moje zamrożone ale wiadomo Ze nie zdążyło sie rozmrozić, wiec 20:00 M szybko jechał po saszetki bebilonu i jak młody zjadł o 21:00 90ml to zaraz zasnął i spał do 3:18 , normalnie szok !!!!! Potem standard pobudka o 6 :) chyba nasza przygoda z KP skończy sie na 3 miesiącu bo wykończymy sie wzajemnie , odciągam z cyca i wydaje mi sie ze on sie nie najadal, wiec trochę cyca , potem odciągnięte i Mm na zmianę .

A dzisiaj dostanie butle i zaraz spi, raz spał 1h a raz 3,5 h normalnie szok , mogłam ogarnąc w chałupie (nawet śmietniki umylam i lustra )

Genna mój mały obsrywał się do 5 mc kupa mu wylatywała z pieluszek nie ważne czy pampersa czy nie. A jak zaczeliśmy używać 4 to jak ręką odjął ;) alw tak jak już pisałam ile mam tyle opinii o produktach ;)

Genna Jak leży też ulewa. Nawet po odbiciu. Poduszkę mam pod materacem. Nie wiem może ją dać pod przrscieradlo :/
Ja mam taki problem z pokarmem od początku. Maly spal to Przed godzina sciaglam z dwoch piersi przez 40 minut 4o ml. Dałam glodomorowi i jeszcze butle dorobilam 50ml wypil i dopiero spokojny. Wlepia te piękne oczy teraz we mnie. A może masz kryzys ?

Genna moja w dzien tez prawie nie spi. Wstajemy o 8.30. Przebieramy sie, klade ja u nas na lozku wlaczam polo tv i mals bawi sie z 30minut. Ja mam czas na sniadanie i ogarniecie poranne. Potem cyc i o 10tej drzemka 40minut. A potem to juz roznie. Jak jest spacer to najczesciej spi w wozku ale teraz coraz czesciej lezy z otwartymi oczami. Dzis np.zalatwialam sprawy na miescie to 3godziny spala w aucie. Tylko ze w nocy od 19.30-20 do 8.30 z pobudka 23(wymuszona przeze mnie) i druga ok.6tej.
Naprawde chcesz zrezygnowac z kp?

A co do laktacji to np dzis tak wyciuckala cycki ze na wieczor z 40minut ssala aby sie najesc. Czasami tak mamy, a jak sa pelne cycki to moment i najedzona.

Bziumelka nie wiem czy chce zrezygnować, moj plan zakładał ze do 3 msca bede kp ale teraz te cyrki z jedzeniem :( szarpie sie z moim cyckiem, prawie urwał mi sutka ;P bije mnie, siebie i sie kręci

Aha no to faktycznie. Moja tez czasami odchyla glowe z sutkiem wiec znam bol. Cale szczescie mnie nie bije tylko rozbiera bo ciagnie za ubrania. Ja mam plan min do 6mc ale podoba mi sie wiec moze pociagne do roku:)

genna - znam problem z szarpaniem się z powodu za małej ilości mleka...zawsze się uspokaja po zmianie piersi, a potem po otrzymaniu butli...
no ja niestety planowałam karmić do pół roku piersią, a tu już chyba od 3 miesiąca dokarmiam mm... co prawda pierś też dostaje, ale coraz mniej mleka mimo przystawiania malucha, picia herbatek laktacyjnych itp... no niestety tego się nie przeskoczy... w tej chwili pierś dostaje rano, po obiadku warzywnym na popicie i wieczorem przed kąpielą, po której i tak jeszcze trochę z butli mm mu podaję, bo z piersi samej jest już za mało...więc niestety niedługo pewnie samo mm będzie...
pocieszam się że teraz i tak już taki moment że obiadek jest warzywny, niedługo jak już warzywka dobrze opanujemy to dojdą kaszki jakieś, więc i tak mleka trochę mniej będzie dostawał...
i dziś mieliśmy sukces pełny:) po podwieczorkowym mleczku i drzemce coś marudził, więc kombinując już na wszystkie sposoby dałam mu soczek jabłko - brzoskwinia - co prawda mocno słodki, ale w końcu zassał Janek coś poza mlekiem z butelki:tak:wypił 40 ml i chciał więcej, wiec dostał jeszcze jabłkowy rozcieńczony już pół na pół z wodą, i jeszcze 90 wyciągnął... ale musiało go suszyć:szok:

i mieliśmy miłe przedpołudnie... spotkanie z koleżankami z pracy - trzy mamy i trzy dzieciątka... 13 miesięczny Leo, prawie 7 miesięczna Marysia i nasz Janek:) oj fajne spotkanie - byle więcej takich...
szkoda że forumowe spotkanie w Poznaniu aż bo trochę daleko jak na wyskok jednodniowy...

znowu się rozpisałam...

a co do wypływających kup to mieliśmy tak mimo orginalnych pampersów do rozmiaru 4 tak jak któraś z Was pisała... a teraz 4 pampersa i dady bez takich problemów - co prawda kupy też inne z tytułu warzywek w diecie...

reklama
Ema my nie jedziemy na jeden dzień tylko organizujemy tam nocleg w hotelu, wiec może jesteś chetna?? Możliwość zabrania męża również istnieje :-)

No to u mnie, odpukać, narazie laktacja jest ok, raz miałam kryzys laktacyjny i poszła butla z mm ale takto bez dokarmiania. Chociaz czasami musze podrasowac loaktatorem bo wydaje mi sie ze cos malo.

Do góry