reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Montana dobrze czułam że to skaza przykro mi. Ale nie ma reguły ja też w ciąży jadłam prawie sam nabiał po 2 l mleka codziennie ;) po porodzie tak samo i mój mały nie miał skazy tak więc nie obwiniaj się ;)
Malutka słodziutka a ty jaka zgrabna mama pozazdrościć ;)

reklama
Majka no dobrze czułaś ze to skaza. Ehh no widzisz ty pilas i nic sie nie dzieje a u mnie takie konsekwencje, z resztą czulam niedawno po sobie ze chyba przesadzilam z nabiałami bo na ramionach mi powyskakiwaly tez swędzące krostki.
Dziewczynki czy wasze niunie też tak spały po szcepieniu, dziś o 13 bylo szczepienie i od tamtej pory Zosia ciągle spi, budzi sie tylko na jedzonko i dalej kima, gorączki nie ma. Chyba dziś odpuszcze kąpanie. Juz dosyć wrażen na dzien dzisiejszy ;-).

Aaaa i nie pochwalilam sie od paru dni moja Zosia jest taka rozkoszna, uśmiecha sie jak sie do niej mówi. Dzis rano zasypywala mnie uśmiechami jak do niej mówilam, nózkami kopala z radości i zaczyna coś tam gaworzyć, no poprostu az serce mi sie rozpływało z radości jak widzialam taką szczęśliwą córeczkę.

Montana ja też jem sporo nabiału i całe szczęście Sonii nic nie jest.... Śliczna mamunia i córeczka :-)

A to moja pućka :-) Jeszcze tydzień i będzie 3 miesiące - ale ten czas szybko leci :szok:
IMG_20150413_113628.jpgIMG_20150416_184552.jpg

Załączniki

• IMG_20150413_113628.jpg
    IMG_20150413_113628.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 51
  • IMG_20150416_184552.jpg
    IMG_20150416_184552.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 54
Dziewczyny po cc jak to u Was bylo z krwawieniem po? Ja krwawilam tylko 4 dni, pozniej byly juz tylko lekkie plamienia przez 5 dni a pozniej bylo czysto a od dzisiaj tj 16 dzien po cc znowu zaczelam krwawic i to bardzo mocno ale taka brazowa krwia. Rano pobolewal mnie brzuch jak na @ i zaraz potem pojawilo sie krwawienie. Na @ chyba za wczesnie, zreszta nic mnie juz nie boli a zawsze mialam bardzo bolesne.

Ostatnia edycja:
Kasik ja krwawilam bardzo mało bo już po szpitalu wystarczała wkładka ale za to długo bo 2 miesiące. Ale @ po 2 tygodniach to wydaje mi się za wcześniej, bynajmniej nie słyszałam o takim przypadku. A gorączki nie masz? Bo jak nie to może po prostu to dalszy etap połogu...

Dziewczyny mam pytanie o Pampersy - mam wrażenie ze białe są najlepsze pod względem chłonność przynajmniej w stosunku do zielonych. A jak te pomarańczowe? Ktoś używa na noc? Dają radę?

reklama
Infiniti ja używam białych i są na pewno bardziej chłonne i moj maly potrafi w nich przespać 5 godzin. Zielone są ok na dzień ale pomarańczowe to podobno masakra. Koleżanka raz kupila i nie poleca.

Do góry