reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Widzę Kasik że chcesz jeszcze dac Alicji szansę ;-) ok, zobaczymy jeszcze bo dziewczyna rozwija się w mega tempie ku mej radości :-D
Rodzeństwo ma moj upór gdzieś i założyli mi konto na shit książce. Login zaraz zmieniłam bo już ludzie zaczęli mnie tropić mimo że nie było tam pełnego imienia i nazwiska. Zmieniłam na mój nick z bb ale nie umiem się tym posługiwać na telefonie. Opanowalam tylko messenger ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie :-) podczytuję Was od hmmmm.... minimum roku, począwszy od wątku starających się, poprzez zaciążone aż do mamusiek. Dwa miesiące temu urodził się mój synek, który jest owocem drugiego podejścia na mrozaczkach w programie rządowym. Mam 35 lat i bardzo chciałabym w końcu do Was dołączyć. Przygarniecie...? :-)

Smerfeta, to wytrwałości z kladzeniem córci na brzuszku ;)
U nas wstręt do leżenia na brzuchu minął wkońcu bo jak jej się dłuży to na plecy się obróci ;)
Chyba znalazłam cię na "książce" ;)
Jak co to liska albo ja możemy cię dodać do grupy tylko najpierw musimy być w znajomych ;)
Pochwal się sukienusia na chrzest koniecznie.

Yoshka, witaj ;)

Moja córcia z okazji dnia ojca postanowiła obudzić mamę o 6!
Szybko zaczęliśmy dzień...
uploadfromtaptalk1435041287924.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1435041287924.jpg
    uploadfromtaptalk1435041287924.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 47
Magda wczoraj gdy kładłam małą na brzuszku to cwaniara też obracała się na plecy, ale dziś chyba zapomniała tej sztuczki ;-) na jakieś 3 minutki ją kładę, a gdy zaczyna się złościć to zabieram ją by nie zraziła się :-) Zosia piękniutka, a jaka już duża! :happy:
Myślałaś już kiedy chcesz wrócić po mrozaczka?

Kasik wysłałam pw. Mam nadzieję, że doszedł bo wysyłałam z komórki

Yoshka witaj! zapraszamy, zapraszamy :tak:

Dziękujemy za serdeczne przyjęcie :-) piszę kiedy Gacek (Ignaś) pozwoli. Dzisiaj mamy za dobą ciężką noc. Młody dopiero co skończył dwa miesiące a zaledwie od trzech tygodni jest wyłącznie na piersi. Tyle czasu rozkrecalam laktację! Kupa zaczęła pojawiać sie raz na tydzień a nie co drugi dzień jak w trakcie karmienia mieszanego. Niestety skutkuje to bólem brzuszka, chyba z powodu nagromadzenia treści w jelitach. W ogóle Gacuś mocno wzdęciowy jest i podobnie jak Lisek Liski, nad ranem budzi nas z powodu gazów. A poza tym to bardzo pogodne dziecię, wrzucę fotkę jak odpalę kompa :-)
Magda, czas biegnie nieubłaganie..., gratuluję pięknej córeczki :-)

Smerfeta wczoraj byly imieniny mojej mamy wiec przyjechala bratowa - dermatolog, dokladnie obejrzala Juniora i nie stwierdzila nic niepokojacego. Mowi, ze dzieci czesto maja problemy skorne bo sa wrazliwe na wszystko ale nie wyglada jej to na azs bo przede wszystkim zmiany bylyby na policzkach a on akurat policzki to ma alabastrowe ;) Polozylam go na brzuszku, zeby obejrzala tyl glowki a on ku mojemu zdziwieniu slicznie trzymal glowe, oczywiscie trwalo to jakas minute i zaraz byl placz ale i tak dobrze sobie radzi skoro prawie wcale nie lezy na brzuchu. Na priv odpowiedzialam.

Yoshka witaj :) gratuluje Ignasia i szacun za wytwalosc przy kp.

reklama
Yoshka, jak ci sie to udało ? Opowiadaj ;) ja zauważyłam ze coraz cześciej lisek denerwuje sie przy piersi , zaczęłam juz odciągać i dawać z butelki . Spokojnie by sie najadł ale nie leci mu tak szybko jak z butelki I sie złości . Ja jeszcze przez kapturek karmie wiec wogole mnie to meczy . Pierś chce ssać jedynie jak jest bardzo pełna , zazwyczaj nad ranem jak jest nowa dostawa :-)
Gazy, ehh tej nocy miał straszny :(

Istnieje cos takiego jak przekarmienie ?
Jak mu nie dam to wyje niesamowicie? Byłam go ważyć teraz i w przeciągu 9 dni znowu przybrał duzo , 800 gr wazony z pełna Pielucha i ubranku wiec stawiam na jakies 650.

Ostatnia edycja:
Do góry