reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Tak wiec dziewczyny pytajcie bo ja wiecznie zyc nie bede ;) A tak serio tez bym nie zwrocila uwagi na wskaznik, bo kto czyta opakowanie pampersow ale znajomi mi o tym powiedzieli jak jeszcze w ciazy bylam. Mowili, ze biale sa najlepsze a teraz jak przyszli w odwiedziny to przyniesli mega pake "2" i tym sposobem mam jeszcze 2,5 duzego opakowania. Nie wiem czy Junior zdazy je zuzyc, czy nie wyrosnie. Idzie nam dziennie od 6 do 8 wiec na jakis miesiac mam zapas. A chce jeszcze wykorzystac zielone bo jeszcze mam chyba z 40 szt. Jedynki prawie wszystkie wykorzystalam, zostaly mi tylko 2 szt w torbie w wozku bo przegapilam ;)

hej...
my mieliśmy białe do trójek włącznie i wskaźnik był ok:)

a dziś mieliśmy być w Gdyni z Dzidziem, a tu rano lekko podwyższona temperatura i katar i lekki kaszel momentami... więc siedzimy w domu, mimo pięknego słoneczka na zewnątrz i na przemian odciągamy katar i kulamy się po dywanie... a Dzidź już by na spacer chciał i marudzi...

Boże nie da się nadrobić tego co piszecie... :)

Smerfeta, zapraszamy na FB, tam się nieustannie wymieniamy doświadczeniami i fotkami naszych Dzieciaczków w grupie :) degustację wszystkiego co podaję dziecku prowadzę ja, w tym również mm, polecam Enfamil jest najsmaczniejszy z tych co próbowałam i ładnie pachnie, nie ma tego "ziemniaczanego" smrodu. Ma też ful innych zalet, o czym pisałyśmy ... na FB :p

Ema51 nie ma nic lepszego na przeziębienie niz świeże powietrze... w domu kisisz dziecko w tych wszystkich zarazkach. My nawet jak Fifi miał zapalenie krtani spacerowalismy minimum 2 h i pieknie szybciutko się wyleczył

hmmm mnie też kusi wyjście... ale nasz lekarz uważa że póki nie ma podwyższonej temperatury to ok, ale jak tylko trochę skacze to zakaz na dwór...
a my mamy tak zmiennie 37,5-38 badane zawsze przez sen, więc takie raczej rzetelne... kilka dni nam nie zaszkodzi posiedzieć w domu - jestem już po tym szpitalu grudniowym przewrażliwiona... tylko zmieniamy co jakiś czas pokój żeby powywietrzać na zmianę:)

Moj lisek dzisiaj cały dzien praktycznie nie spał, prężył nóżki i mial gazy... Mam nadzieje ze to nie początek kolek. Zrobiłam mu masaż brzuszka to troszkę popurtał, potem go wykąpalismy i teraz usnął przy piersi . Jednak usypia sie i potem za 10 min budzi.
Jak myślicie moze to byc przez cos co zjadłam wczoraj ?

Lenkabar ja uważam że bebiko zajezdza brudną szmatką :) póki co zmienimy mleko na bebilon bo jest dostępne u mnie na osiedlu. Dwie koleżanki mi polecaly

Liskka może Liskowi za ciepło i nie chce spać. Podaj małemu coś na gazy to łatwiej się wyprutka :) Wydaje mi się że może być coś co wczoraj zjadlas

Aluska od wczoraj 'rozgadala się' i też za bardzo nie chce spać, nawet na spacerze. Przysypia tylko na pół godz po karmieniach i koniec

Ema51 rozumiem Cię, masz prawo się bać po szpitalu. Ilu lekarzy tyle opinii, jak ze wszystkim właściwie :) mojego Filipa zawsze bada moja koleżanka jest pediatrą neonatologiem, odbiera maluchy przy porodzie w szpitalu w którym rodziłam :) prywatnie mama 2 dzieci i ona mi zawsze właśnie wbija do głowy, ze do 38st. bez obaw na dwór i że chorych dzieci nie wolno trzymac w domu pod kloszem... bo to klosz pełen zarazków. Jakoś tak mi się udzieliło i odkąd pierwszy raz wyszliśmy na spacer 8 miesiecy temu, tak do dzis nie opuscilismy ani jednego dnia na dworze. Deszcz, śnieg, wiatr czy słońce, choróbsko czy zdrowe dziecko zawsze na dwór, póki co dobrze na tym wychodzimy :) ale każda z nas ma prawo do wychowywania Bobasa po swojemu :)))))))

Smerfeta nie wąchałam :-D ale wierze na słowo, większość tych mlek naprawdę śmierdzi!

Liska oby to nie kolki, ale nie ma co się od razu nastawiać, może Was to szczęśliwie ominie :)

Część Dzoewczyny!

czy któraś z Was miała badz ma taki rowerek? Myśle o zakupie takiego w przyszłości. Bardzo nam sie spodobał. Moze napiszecie swoją opinie?

reklama
Agaawa widzę że szybko obmyslasz zakupy :-) mnie jeszcze nie ciągnie by analizować rowerki. Na razie przeglądałam tylko leżaczki i zdecydowałam się swój schować do czasu aż mała będzie umiała siedzieć. Teraz kupię coś bardziej leżącego

Wczoraj Ala miała drugie szczepienia. Krzyczała awanturnica mała przy wkuciu ale to pikus bo wieczorem było gorzej. Temperatura urosła jej do 38 i widać było po niej że się źle czuje. Dziś na szczęście już dobrze

Do góry