reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Ja jestem wykoncZona karmieniem, on tyle je ze nie nadążam ... Mm 90ml musi dojeść ok 3 razy na dzien, pierś prawie non stop jak nie śpi ... W tydzień przybrał 380gr . No ale jak mu odmowic mleko ?? Musiał nadrobić bo słabo przybrał przez pierwszy tydzien , no ale zobaczymy jak skoczy miesiąc ile wazy, a jutro chyba pójdę z ciekawości go zważyć w aptece.
Poza tym wychodzimy juz na miasto , wczoraj byłam z koleżanka na lunchu , gwar taki był a lisek smacznie spał i nic go nie ruszało . Potem obudził sie na papu i znowu sie uśpił - jednak na świeżym powietrzu dobrze mu sie śpi :)

reklama
Smerfeta to rzeczywiscie duzy plus lezaczka przy malym mieszkaniu. Pociesze Cie, ze dzisiaj bylam u pediatry bo Juniorowi zrobilo sie cos z uchem i tez za malo przybral na wadze. 14 maja wazyl 5350 g a dzisiaj 5990 g a powinien przybrac ksiazkowo 750 g wiec brakuje mu 110 g. Od tygodnia duzo mniej je, zazwyczaj jadl po 100-120 ml a teraz tylko jedno lub dwa karmienia dziennie je po tyle a pozostale od 35 do 65 ml :( Z uchem jest podejrzenie skazy bialkowej lub jakiegos uczulenia. Dostalismy krem Triderm i mamy obserwowac tydzien. Ucho wyglada strasznie, jakby mu je ktos naderwal. Jest w tym miejscu czerwone i saczy sie z tego :( Jestem przerazona :(

Kasik36, moze przez to uszko je mniej ? Duzo zdrówka dla juniora , moj lisek to 90-120 wsunie po opróżnieniu dwóch piersi ... Tak zle i tak nie dobrze :)

Anulla28 to juz chyba wyszła ze szpitala co nie ??

Liskka raczej uszko nie jest przyczyna braku apetytu. Dzisiaj dosyc ladnie jadl a uszko sie od wczoraj zaognilo :(

Skonsultowalam sie wlasnie telefonicznie z bratowa (dermatologiem), wyslalam jej zdjecia ucha na maila ;) Mowi, zeby nie smarowac ta mascia bo ma steryd i powinno sie podac w ostatecznosci. Polecila mi lagodniejsza masc z antybiotykiem Mupirox, ktora mam jeszcze rozcienczyc kremem Hascofungin i dopiero smarowac. Tak wiec czeka mnie jutro zebranie o recepte u pediatry, mam nadzieje, ze przepisze, jak nie to pojade do bratowej. Mowi, zeby sie na zapas nie martwic bo to za maly objaw, zeby stwierdzic, ze to skaza bialkowa. Moze ulalo mu sie w nocy a ze lezy zazwyczaj na tym boczku (musze z nim walczyc) to moglo mu pociec po policzku i po paru godzinach snu na mokrej poduszce lub w mokrym spiworku zrobilo sie to dziadostwo. Oby tak bylo i masc pomogla :)

Kasik a nie zwiekszasz mu porcji?? bo ja od poczatku 3 miesiaca zgodnie z tym co na opakowaniu karmie 5 razy po 150 wody 5 łyzeczek mleka...cos mało Ci je:/ mój je te 5 porcji i w nocy spi od 20:30 do 4 potem co 4 h dostaje

Liskka może Lisek tyle je bo po prostu chce się napić? U Was pewnie upały?

Kasik jej jaki Junior duży! Ala ma dopiero 4830. Dobrze że skonsultowalas z bratowa, po co od razu sterydami dziecko faszerowac. Nie martw się, na pewno wszystko się zagoi. Junior śpi na boczku na klinie? Ala tylko na plecach śpi. Jak kładę ją na bok to jest awantura. Nie wiem czy to mocno źle że śpi tylko na plecach

Kasik biedny ten Twój Junior! Współczuje. &&&&&& żeby szybko przeszło.

Smerfeta, to mało Alutka wazy. Moj ma juz ze 7 kg, dwa tygodnie temu ważył 6280.

witam...

z tym przybieraniem to na szczęście my nie mieliśmy problemu, bo przybierał od początku mój bąbel ponad normę... i teraz mam półroczne dziecko wyglądające na 9 miesięcy i ważące ponad 9 kg:)

mam nadzieję że uszko się szybko wygoi i że to nie będzie skaza... biedaczek mały...

a my dziś konsultacja u kardiologa ... trzymajcie kciuki... i za dojazd bo sami jedziemy we dwójkę a to prawie godzina drogi i za badanie...

a mały cały czas kaszel, na szczęście antybiotyk działa i już jest trochę lepiej... wizytę chciałam przełożyć ale terminy... najbliższy byłby na styczeń...

reklama
Od wczoraj nie działa mi aplikacja na telefonie :-( Widzę, że ktoś coś napisał ale nie mogę w to wejść, już resetowałam telefon ale nie pomogło :wściekła/y:

Ema kciukasy za konsultacje :-) Mój Junior też jest duży, wygląda na 4 miesiące, waży już prawie 6 kg ale od ostatniej wizyty niby za mało przybrał. Pani doktor mówiła, żeby się nie martwić bo tak może być, że raz je mniej a raz więcej. Odchylenie jest tak małe, że nie ma się co przejmować :tak:

Rano zadzwoniłam do przychodni z prośbą o przepisanie maści. Przed chwilą dzwoniła pielęgniarka z zapytaniem dlaczego dermatolog, u którego konsultowałam zmianę na uchu nie wypisała recepty. Słyszałam w słuchawce, że pani doktor miała pretensje. Mogę jechać do bratowej 30 km ale myślałam, że dla nich to nie problem i przepiszą. Wyjaśniłam o co chodzi, mam nadzieję, że podejdą po ludzku i nie będę musiała w ten gorący dzień wsiadać do auta, co prawda klimę mam ale nie chce mi się jechać ;-) Zamówiłam już lek w aptece, będzie chyba na jutro. Na razie smaruję inną maścią polecaną przez bratową, bez recepty, żeby się nie powiększało. Nie widać, żeby go to bolało bo jak myję i smaruję nie grymasi ani nie płacze. Dzisiaj w nocy tuczyłam go jak indyka ;-):-D Po 60 ml już wypychał smoczek od butelki językiem więc ponosiłam go. poczekałam do odbicia i znowu mu dałam, trochę protestował ale w końcu udało mi się dwa razy podać mu po 120 ml a rano 85 ml więc nie jest źle :-)

Joasia nie zwiększam dawki, zresztą skoro jest napisane od 3 miesiąca to dopiero w lipcu powinnam zwiększać. A Ty dajesz tylko 5 razy dziennie mleczko? Juniorowi daję 6-7 razy bo tyle razy się domaga ale za to po mniej ml. Dzisiaj np jadł o 3, 6, 9 i 12. Teraz śpi na dworze więc będzie dłuższa przerwa, pewnie do około 16/17. Później zje około 20 i do 2/3 przerwa. Czasami przesuwają mu się godziny i budzi się przed północą, wówczas wypada 7 razy.

Anulla28 wczoraj w końcu wyszła z Wiktorią do domu :-)

Ostatnia edycja:
Do góry