reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Smerfeta a jaki kupilas lezaczek? My mamy lezaczek-bujaczek z fisher price z wibracjami i jest regulacja lezenia, znakomicie mi sie sprawdza do karmienia butelka. Drugi zamowilam z mamas&papas, chce go miec w restauracji bo tam spedzamy okolo 6-7 godzin dziennie. Ten drugi jest tylko do 9 kg wiec pewnie bardziej lezacy. My na szczepienie za 2 tygodnie. Wlasnie slyszalam, ze drugie szczepienie dzieci przechodza gorzej.

reklama
Agawa Hania taki rowerek dostala na chrzciny. Uzywamy go od niedawna czyli jakos od 8 mc zycia i Hania go uwielbia ;-) wazna jest podkladka pod nozki ktora mozna potem zdemontowac.

My mamy leżaczek z wibracjami, do 18 kg. Jak na razie mały siedzi od czasu do czasu ale póki interesuje go albo jedzenie albo spanie za bardzo go nie używany. Mam nadzieje ze pozniej sie przyda !

Natomiast w nocy, konkretnie nad ranem ma te gazy, nasZczescie nie wyje ale wije sie ,pręży, napina brzuszek ... Po masażu przechodzi na jakiś czas i potem znowu, dopiero nad ranem wszystko ustaje.

Kasik jaki dokładnie masz leżaczek? Leśni przyjaciele? Jeszcze nie kupiłam leżaczka, myślę nad takim: Aqua | Caretero Ten co mam - Bright Stars Leżaczek Zabawni przyjaciele 60139 :: Bright Starts - jest z wibracjami, ale on jest tak wyprofilowany że dziecko powinno umieć już siedzieć w nim, i też takie opinie innych mamusiek wyczytałam. Utwierdziłam się więc w moich obserwacjach, złożyłam go by się nie kurzył

Liskka a dajesz Liskowi coś na gazy? Nie wiem co u Ciebie jest dostępne, mam na myśli coś w rodzaju espumisanu czy bobotic

Wczoraj na ważeniu wyszło, że Aluśka za mało przybrała na wadze :-( jest w 3 centylu

Ostatnia edycja:
Smerfeta widziałam ten rowerek na żywo i pogadalam z dziewczyną, ktora nim jeździła z synkiem i bardzo nam sie spodobał. Dlatego obmyślam jego zakup:) ale myśle, ze sie przyda dopiero na wiosnę. Teraz to raczej kupie krzeselko do karmienia w wakacje. Zdecydowałam sie na to chicco poly 2w1 dziewczyny polecaly.

Acha! Zdecydowałam sie chodzić od lipca z małym na basen solankowy na zajęcia rehabilitacyjne. Podobno swietnie to wpływa na dzieciaczki. Czy Wy myslalyscie o basenie?

Liskka Piotruś miał podobnie. Mogę Cię pocieszyć to minie ;-). Ja tez masowalam, robiłam okłady z pestek wiśni, dawałam espumisan.
Agaawa kilka dziewczyn było już z dzieciaszkami na basenie. Ja idę w sobotę.

Kasik tez myślałam o tym z Fisher price ale w aqua podoba mi się to że mogę go złożyć jak leżak i bedzie zajmował mniej miejsca a przy małym mieszkaniu to ważne
Te centyle to M mi tłumaczył bo też nie kumam. Chodzi o to, że na 10 dzieci tylko 3 mają taką wagę. Ala dokladnie 170gram za mało przybrała na wadze. To chyba dużo jak na takie maleństwo

Agaawa to fakt, jak już wpadło gdzieś w oko to już się myśli o zakupie. Co do basenu to jestem trochę obrzydliwa i brzydze się tych basenów które są w Trójmieście, więc my poczekamy do przyszłego roku na jeziorka i morze ;-)

Smerfeta to tak jak ja - tez troche jestem obrzydliwa. To bedzie basen taki specjalny przy przychodni rehabilitacyjnej, solankowy, nie publiczny... Koleżanka urodziła synka z 1 punktem w skali Apgar i teraz mały ma 9 miesiecy, zaczęli jakiś czas temu chodzić na ten basen i mały poszedł w rozwoju jak burza. Pójdę pierwszy raz w lipcu, jak bedzie ok, to wykupie zajęcia z rehabilitantem. I zobaczymy jak bedzie:)

szczerbatka ja to pls napisz jak poszło na tym basenie:)

reklama
Do góry